Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | D | D-Regulators        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (Oktober 1999) :

D-REGULATORS "D-DAY"
(Deep Blue Something / Distr. VIA Records cat n° : DBS 3300022)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. The Regulator
2. I am not a crook
3. Thank you, That'll Do !!!
4. In the meantime, somewhere else
5. Your place or mine?
6. The tattoos of the blues
7. As long as you live (you'll be dead if you die)
8. Everybody's cryin' mercy
9. The pleasure is all yours
10. Just making conversation
11. Ready when you are
12. Talking two minutes

D-Regulators zijn :
- S. Roegiest - aka Dr. Boogie :zang & harmonica
- L. Van Lieshout - aka Tornado Luke : gitaar
- F. Winnepenninckx - aka Walkin' Winne : bas
- Gerry Fiévé - aka Gerry Fever : drums
Bijkomende muzikanten :
- Patrick Cuyvers : hammond, piano
- Etienne Quinart : trompet
- Eric Belsack : trombone
- Jan Boekaerts : tenorsax

Opgenomen en gemixt in Art Sound Studio, Helchteren, Belgium
Geproduceerd door Gerry Fiévé
Hoes : design Willy Dewuidt. Foto's : Filip Wouters & Jan Vermersch
 

Mijn Mening

Hopelijk hebben de D-Regulators niet met ingehouden adem op de bespreking van hun cd in "Het Belgisch Pop & Rock Archief" zitten wachten, anders moet ik ze wellicht op het kerkhof van Antwerpen of Brussel gaan zoeken. Na een paar beluisteringen verdween mijn cd immers spoorloos, en slechts met hulp van een gecoördineerde politionele actie, een zero-tolerance beleid ten opzichte van rommel op mijn muziekkamer en een parlementaire onderzoekscommissie kwam het schijfje terug aan de oppervlakte. Helaas voor de D-Regulators was de inhoud van "D-Day" ook met enkele maanden bezinken er nog niet beter op geworden.
De groep die voorheen nog gewoon Regulators heette spelen de blues : jump blues, boogie, talkin blues, smooth blues .... Daarmee is misschien nog niet alles, maar toch al heel erg veel over deze cd gezegd. De composities zijn redelijk ok, de ritmesectie houdt er aardig de schwung in, en toch ... wil het maar niet lukken de twaalf tracks van "D-Day". Ondanks de occasioneel aangesleepte vracht schetterende trompetten is het eindresultaat mat, vlak en zonder drive, zo lijkt het wel. Verder dan een beetje tappen met de voet en krullen van de tenen kregen ze me de hele 53 minuten dan ook niet.
Voornaamste struikelblok om ons mee te krijgen is de zang van voorman Dr. Boogie. Bij de opnamen wellicht met een verkeerd been uit bed gestapt, of zoiets. Enkel in "Everybody's Cryin' Mercy" (een cover van Mose Allison) komt hij tot zijn recht : daar blijkt immers dat Dr.Boogie zich met veel meer kans op succes zou kunnen toeleggen op Blue-Blot-achtig croonend materiaal.
Beste songs op de cd zijn wat mij betreft "Ready when You Are" (tenminste wat pit), "Thank You, That'll Do !!!" (swingt een eind weg), "Your Place Or Mine?" en de cover "Everybody's Cryin' Mercy" (het rustmoment op de cd).
Ik heb ze ondertussen al eens live zien spelen, en dan stoomt de set van D-Regulators een eind richting de 37°, maar dat gevoel hebben ze op deze cd allerminst kunnen capteren. Have mercy !

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- Mn in Roots Town Music "Wat mij het meest opvalt is de stem van Dr. Boogie, die zo veel gelijkenis vertoont met die van Charles Baty dat ik de groep maar meteen met die z'n ensemble zal vergelijken. ... Met deze cd bewijzen de D-Regulators dat ze er na een paar tegenslagen toch nog steeds staan."
- Franky Bruyneel in Back To The Roots "Op zoek naar een eigen identiteit hebben ze sinds hun ontstaan al heel wat vorderingen gemaakt. De band brengt op hun nieuwe cd vrijwel uitsluitend eigen werk. Positief is ook dan deze jongens niet al te verlekkerd zijn op rock maar hun muziek iets veelzijdiger samenstellen".
- Patrick Dallongeville in Bluesborder (FR) "Alweer een nieuwe grote groep waarmee rekening moet gehouden worden uit het kleine landje. Als dat zo voortduurt gaan de Amerikanen binnenkort festivals met Belgische blues bij hen gaan organizeren. Vlekkeloze beheersing van de instrumenten (speciale vermelding voor de ritmesectie), echt componeer-talent ... "
- GD'H in Rif-Raf : "Over heel de plaat blijven rond de zang en frasering van Dr. Boogie (moet die naam nu echt?) wel wat twijfels hangen, maar de mooie akoestische afsluiter van deze gevarieerde, vlot beluisterbare cd doeet de balans uiteindelijk probleemloos naar plus overslaan."
- Stage "Van rauwe bluesnummers over vettige r&b-songs, tot swingende rockabilly met big band-allures : niets is D-regulators te veel. Moeiteloos spelen ze hier bijna een uur lang tien zelfgeschreven songs en twee covers. 'Repeat all'!"

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 24 oktober 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
672
0
672 Bef
HVH-Megastore
---
54
---
Proxis
679
95
784 Bef
Proxis

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Meer info :

- Booking & info : tel/fax : +32(0)2 - 267.75.34
- Donor Publishing (Deep Blue Something, Roots music by Donor) : 32(0)2-269.82.32
- Francis Winnepenninckx

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over The D-Regulators
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up