Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | D | Das Pop        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (December 2000) :

DAS POP "I "
(2000, Pias, PIASB035CDX- 941.0035.26)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1.The One
2. Such a day
3. Baby of Gold
4. A Naked Girl
5. The Love Program
6. Forever
7. Rosie
8. Ordinary Sunset
9. Sing Song
10. True
11. All For Love
97. The Little Boy
98. Electronica for Lovers
99. Tonight

Songs : Das Pop

Muzikanten :
- Bent Van Looy
- Tom Kestens
- Niek Meul
- Lieven Moors
- Reinard Vanbergen
en ook :
- Mark & Karel Steylaerts, Véronique Gilis, Marc Tooten (strijkers), gedirigeerd door Herbert Lanckhorst
- Frederik Heirman (trombone)

Produced by Phil Vinall
Recorded at Chapel Studio's, South Thoresby (UK) & videos Studio, Gent

Artwork : Bent Van Looy & Klaas Ruysschaert
Foto's : Bert Houbrechts, Carl Bruyndonckx

 

Mijn Mening (de 100ste plaatbespreking!)

Anecdote : De groep Das Pop had onlangs een concert in het Belgische Eeklo, in zaal N9 (Voor wie Das Pop niet kent, lees hier een bio, voor wie Eeklo niet kent, volg richting "Hol van Pluto" en sla op tijd af). Helaas mankeerde er die avond het een en 't ander aan de electrische installatie, zodat de groep voor de keuze werd gesteld: optreden met een lamentabele sound, of optreden zonder lichtshow. Das Pop koos nog iets anders: ze vertrokken naar huis.
Arrogantie of gezond zelfrespect? Perfectionisme of hoog in de bol? Feit is dat Das Pop aan een hoog tempo voor- en tegenstanders vergaart. Slick, zoals alle popmuziek zeker, zijn ze alleszins, of is het de olijfolie in de videoclip van The One of op de foto's van het geweldig mooi uitgevoerde cd-boekje die me dit influistert?
I is daarmee dé plaat van het jaar, en misschien ook wel dé flop van het jaar.
Het is immers een waanzinnig catchy cd, hoogst amusant bovendien, met nergens een slecht nummer in zicht, en géén moment om je te vervelen. Met het knapste engels accent sinds de uitvinding der belpop, bovendien, en een reïncarnatie van de jonge Bowie als hun drummer/zanger. Gedoemd zij dan ook de platenfirma die hier singles uit moet kiezen ... ik zou het alleszins nauwelijks aandurven, want mijn favoriete tracks wisselen van keer tot keer, met als meest constante "forever", "a naked girl" en zeker "true".
Maar, zoals gezegd, het is ook een flop. "De wereld is gewoon blijven draaien" constateerden ze zelf al beteuterd, en ook samenscholingen van meisjes met I t-shirts zijn er voorlopig nergens te bespeuren. De Das Pop sound bestaat uit niks dan echo's, van Blur en van de jonge Bowie, van Pink Floyd en de XTC, van Pulp en the Beatles, en staat zo vol met cheezy synthgeluidjes en effecten dat een verzamelaar van cheezy synthgeluidjes en effecten er tureluurs van zou worden. Das Pop is nog steeds britser is dan Britpop, en wie zit daar op te wachten behalve een aantal recensenten van NME & Q op de uitkijk naar de nieuwste te hypen hypegevoelige hype. En tenslotte: de beste song op I vind eigenlijk "the little boy", die dateert van vorig jaar, en dan hebben ze "A different beat", hun onvindbare 1ste single, er in de bonus tracks nog geeneens bijgezet.
Das Pop heeft dus spijtig genoeg (nu nog) géén plaat van wereldklasse gemaakt, maar wel één die de wereld zonder blozen mag rondgaan ...

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- PDW in Humo : "... op hun meligst (zoals in het broze liedje ‘Rosie’) klinken ze weliswaar een klein beetje als Das Bob, maar verder gaan ze nooit Das Boot in, noch is er ergens sprake van Das Flop. Au contraire: I is een debuutplaat om ‘roger me silly maar wat een rechtuit fantastische debuutplaat!’ tegen te zeggen. Tenzij u iets eloquenter uit de hoek wenst te komen, in dat geval zou ik spreken van een chef d’oeuvre-ette van uitmuntend allooi, waarop jonge manskerels uit het Gentse de popmuziek wederom uitvinden, bovendien op een manier die onomwonden als fris van de lever kan worden aangeduid. Hoogtepunten zat ..."
- Bert Leijsen voor Uptomusic : "Het is echt wachten tot het bittere einde, tot het mooie 'Sing Song', mijlenver het beste nummer van deze 'I Love', en 'True' dat zo op Bowies 'hours' had kunnen staan. ... Ondanks deze opflakkeringen ... verdrinkt deze 'I Love' in een teveel aan ideeën en overbodige franjes die het gebrek aan voldoende sterke songs helaas niet kunnen camoufleren."
- WV in Rif-Raf : "Het langverwachte langspeeldebuut van Das Pop is er. Het heet en toont een band die verliefd is op muziek en op de liefde. ... De plaat is strak geproducet en zit vol auditieve grapjes. Melodieën worden optimaal tegenover elkaar geplaatst, zonder dat het rommelig wordt. Onverwachte wendingen liggen even goed in het gehoor als de nieuwste van de Backstreet Boys. Das Pop bewijst dat een paradox geen probleem hoeft te zijn."
- Oor, november 2000 : "Das Pop is een vijftal uit Gent dat naam maakte door in '98 Humo's Rock Rally te winnen en vervolgens enkele opvallende en bij onze zuiderburen veelgedraaide singles (waaronder Rubettes-klassieker Tonight) uit te brengen. Dat die naam alleen nog maar groter gaat worden, wisten ze in België natuurlijk al. Dankzij dit ongewoon knappe debuut weten wij 't nu ook.... Das Pop jat namelijk met verve en heeft bovendien klasse genoeg om er mee weg te komen. De Belgen flikken 't weer."
- Tim Coene voor (het inmiddels ter ziele gegane) Café Belge : "... Soms nadert de bombast, maar nergens krijgt die vrij spel, want hun passie voor muziek zet hen steeds weer op het juiste pad, een weg vol motorolie overigens. Herinner u de magische begeestering toen u voor de eerste keer op een kermis rondliep. Das Pop speelt orter, retro maar dan omgedraaid, alsof er een antiek raketje uit de toekomst op je af komt. ..."
- MAD (Le Soir) : "Comme le précise très justement la biographie de ces cinq Gantois, leur côté touche-à-tout et leurs influences brouillent les pistes. Et des influences, il y en a, dans ce "I love". Ce titre lui-même, tout d'abord, avec son gros coeur rouge, rappelle ces autocollants à la mode dans les années 70. Côté musique, les seventies s'y retrouvent également, mais aussi les sixties, les eighties et la décennie qui vient de s'écouler, les Beat- les tout comme Bowie, Pink Floyd, Telex et quelques fleurons de la britpop"

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

   

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 17 december 2000, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
784
0
784 Bef.
Proxis
671
0
671 Bef.
Proxis
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
14,99 euro
2,77 euro
715 Bef.

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze groep :

- Das-Pop.com, de officiële site, knap in elkaar geflash'ed door Das Pascals (nu Group94)
- Das Pop bio en meer in het Belgisch Pop & Rock Archief
- Das Pop @ Pias dot com
- Goeie Das Pop fansite die door het leven gaat onder de naam "I Love Das Pop"...
- Interview met Bent & Co over deze Cd bij Surf-Inn
 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Das Pop
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up