Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | E | El Fish        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (Januari 2000) :

EL FISH "HOOKED"
(1999, Rana - HKM Records, Rana42765)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Visit Dr. Boogie
2. People in Traffic
3. 55th Street Boogie
4. Copydog
5. Hangin' Over
6. Shake'm
7. Why Do You Treat Me So Mean?
8. Look At The Children Run
9. Little Boogiemachine
10. Sweet Blood Call
11. Mighty Long Time

Songs : El Fish, Hound Dog Taylor (3), Willie Foster (7), Minter Iverson (8 en 10), Sonny Boy Williamson (11)

Muzikanten :
- Filip Casteels : guitar & vocal
- Steven de Bruyn : harp + vocal on 11
- Jan Ieven : bass
- Rohal de Ridder / Toon Derison : drums
- JMX : guitar op tracks 1, 2, 5 & 6
- Willie Foster : harp & vocal on track 7
- Bob Pearce : slide guitar & vocal on track 10

Hoesfoto : Patrick de Spiegelaere
Design : Macdesign

 

Mijn Mening

Normaal zouden wij hier zeggen : deze verzameling alternatieve versies, live-opnames en rariteiten is typisch iets voor de die-hard El Fish fans, ware het niet dat de kwaliteit dermate meevalt dat de mogelijkheid reëel is dat u zo'n die-hard fan wordt nà het beluisteren van "Hooked". Aan u dus de keuze.
Wat u krijgt is elf songs avontuurlijke blues, in sterk verschillende opnamekwaliteiten (variërend van de doffe sound op Pukkelpop, de bijna-studio kwaliteit van de Bassta-studio van de VRT, tot kleine blues-clubs en zelfs een optreden met één microfoon op een rijdende Nederlandse trein) en sterk verschillende sferen (van kabbelende chill-out blues als begeleidingsgroep van Willie Foster of Bob Pearce tot opgefokte bluesrock met Jean-Marie Aerts op het Pukkelpoppodium, van Canned Heat-achtige roadblues tot gewone jumpboogie).
Het knapst vonden wij de dreiging op "Look at the children run", de wildheid van "Shake'm" en het zenuwachtige geschuifel op "People in Traffic". Zeker ook bonus-track "Mighty Long Time", niet alleen omdat daarin blijkt dat de mondharmonica-speler Steven de Bruyn zich ook als zanger redelijk blijkt staande te kunnen houden, maar vooral omdat hij dat doet in een verduiveld knappe song van Sonny Boy Wiliamson.
Als u dan nog weet dat deze cd aan zeer democratisch tarief wordt verkocht (zo ergens in de buurt van 400 fr.) ...

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- Jip Golsteyn in De Telegraaf (NL) van 18-12-99 : "...Op het gevaar af van zendingsdrang beschuldigd te worden : 'Hooked' is het live-album van het jaar, El Fish' sollicitatie naar een toppositie als één van de beste podiumgroepen, als ze bij elkaar blijven tot ver in de volgende eeuw"
- Peter Van Dyck in Weekend-Knack : "Voor onze nationale trots El Fish is blues een speeltuin waar naar hartenlust met modder gegooid kan worden ... De klank is niet altijd zuiver, maar de opwinding is groot."
- Surf-Inn : "Live-cd's zijn doorgaans, zelfs bijna per definitie, overwegend overbodig. Uw collectie wordt er niet beter van. Uw portefeuille evenmin. Deze 'Hooked' ... is dat allerminst. ... Het is een onmisbare verzameling van radiosessies, alternatieve opnamen en optredens."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 24 januari 2000, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Directe Link
Azur
419
0
419 Bef.
Proxis
328
50
378 Bef
Proxis

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Meer info :

- El Fish bio in het Belgisch Pop & Rock Archief
- De officiële en drietalige El Fish-site
- Booking : Bart Cambre, P. Delvauxwijk 49, 3000 Leuven. Tel ++32(0)16/20.30.00.
- Mail : elfish@village.uunet.be

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over El Fish
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up