Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | F | Fence        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (November 1999) :

FENCE "The Return of Geronimo"
(1999, Labelman, LM004)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Sportlife
2. Christmas
3. Universal Hours
4. Stop
5. House
6. Manual Part 15
7. Freedom
8. Camping
9. Mary Lou
10. Cricket
11. Always Ultra
12. The Fence
13. Winterscreen
14. Bubba
15. Meat-o-vegetables

Muzikanten :
Meindert : gitaar, zang
Niels : bas, zang
Lieven : gitaar, zang
Samuel : drums, zang

Productie : Frans Hagenaars
Opgenomen in Studio Sound Enterprise, Amsterdam, Nederland

 

Mijn Mening

Nemo, Stonedigger, Mitsoobishy Jacson, Fence : de meest oostelijke der Vlaamse Provincies lijkt een patent te hebben op het in de wereld sturen van potige rock met een hoog pop- en een nog hoger onzin-gehalte.
De teksten van Fence lijken bijeengeraapt als de grappen in een Geert Hoste conférence (volkomen lukraak dus). Een driedelige rock-opera met existentiële thema"s ligt nog niet dadelijk in het verschiet, net alsof we daar zaten op te wachten. Op "The Return of Geronimo" wordt integendeel gezongen over hoe "cool" cricket wel niet is (Cricket), over chauffeurs van VW"kes met meer spieren dan hersens en de geneugten van Sportlife-kauwgum (Sportlife), over de sok in de schouw met Kerstmis (Christmas), over de traantjes op kamp met de scouts (Camping), de drummer die helaas van house houdt (House), over het Shopping Center (Always Ultra) en over dat je met je poten van Mary-Lou moet afblijven of dat het anders mot is (Mary Lou)...
Ook puur muzikaal is originaliteit niet echt een punt waarvoor Fence geweldige punten zal gaan oogsten : de rock die gespeeld wordt is springerig, aanstekelijk vrolijk, opwindend en dan weer ingetogen, veelstemmig en grappig, zoals groepen als Weezer en Pavement en het hoger genoemde Limburgse trio al voorgedaan hebben.
Het sterke punt van Fence is dan ook de sfeer die het groepje uitademt : de groep spreidt een jeugdige en haast achteloze klasse ten toon, en heeft een attitude die verfrissend werkt : wat hen overkomt is meegenomen, de rest zal hen worst wezen. Zo werd de CD opgenomen net na de examens waarvoor 3/4de van de groep niet slaagde (in de herexamens van september kwam het nog allemaal goed) en werden de meeste songs geschreven een week voor in die studio gedoken werd. Deze slordigheid is echter allerminst experimenteel of lo-fi, want zoals gezegd gaat het hier wel degelijk om popsongs op gitaren, allemaal kort genoeg om niet te vervelen (15 op 37"41"), catchy en radiovriendelijk.
Niet voor zeurpieten dus, deze Return of Geronimo, maar een frisse wind (van meloenen) die daar in Hasselt blijkbaar regelmatig waait. De conclusie is duidelijk : Fence rules. Nu nog uitvinden over wie of wat.

Ingezonden meningen :

- Gerben Hermans schreef : "Ge moet het zien om het te geloven! Fence rocks!"

- Koen schreef : "Ik ben het hélemaal eens met uw recensie, maar ik wou toch nog gewoon even kwijt dat men zo"n groepjes beter kan beschrijven als men ze eenmaal (een paar keer liever) live heeft gezien, en ik weet niet of als dat bij u het geval is maar ik vind ze on stage gewoon de beste!!!! Aangezien ik zelf in Hasselt woon en ook een klein beetje in de muziek zit, kan ik wel zeggen dat Fence zo een van die groepjes is dat veel beter op een podium presteert dan in een CD-speler... En dit is bijvoorbeeld niet het geval bij Mitsoobishy Jackson of bij Novastar, denk ik (wéét ik)... Ja, ik weet het, niet erg objektief. Tja."

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- gvn in Humo : "Het klinkt soms niet slordig genoeg voor het slag groep dat met één microfoon écht kippenvel kan veroorzaken (hun eerste demo ligt ten bewijze bij ons thuis). Maar we zeuren, want Fence kiest tenminste een andere weg dan ... die "Californication" met stoverij die de Afrekening heet. ... Fence ist rad. Fence is briljant".
- vv in Rif-Raf : "Het klinkt alsof het daar een gezellige boel was tijdens het opnemen, en gezelligheid valt altijd wel te appreciëren. ... Wees niet bang uw hoofd op het ritme mee te bewegen en schaam u vooral niet mee te zingen, u zal zien wat ik bedoel. Yep, dat blije gevoel kan u samen met Fence in huis halen. Laat u onderdompelen in deze mooie liedjes en zeg dat u het fantastisch vindt".
- JJ-Mag : "Niet minder dan vijftien nummers lang serveert het jolige viertal zijn nerdy pop, met hooks in overvloed en de tongue voortdurend stevig in de cheek".
- "Debuut-cd van Fence maakt de hooggestelde verwachtingen meer dan waar" (GvA)
- "Het zit "m in de Hasseltse jenever of zo" (Het Volk)
- "Een popparel om aan de borst te drukken" (Belang van Limburg)
- "de alternatieve popsongs zijn pakkend en kennen lekkere stevige momenten" (Gonzo)
- "Mitsoobishy Jacson heeft er een aardig broertje bij" (De Morgen)
- "La Belgique heeft er zo weer een intrigerend groepje gitaarindianen bij" (Teek)
- "ze blijken in staat te zijn tot een lievigheid die hedente dage niet meer vaak gevonden wordt in rock" (Vera-krant)
- "niet zeiken, gewoon genieten van de geboden kwaliteit" (OOR)
- "Fence Fence en nog eens Fence" (Mega-Media)
- "de lofi-pop sensatie komt momenteel uit België" (OOR en X-ploor)
- "alweer een nieuwe Belgische pop-sensatie !" (De Stem dagblad)
- "Melodieus maar nooit te slap. Zoals eigenlijk het hele leven zou moeten klinken" (Rocksound)
- "Fence is vooral leuk wanneer je niet aan oorspronkelijkheid hecht en als je genoeg geld hebt om niet op een cd meer of minder te kijken" (Limburgs dagblad)
- "Fence is een lekkere band" (Nieuwsblad van het Noorden)

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 3 november 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Directe Link
Azur
---
0
---
HVH-Megastore
628
54
682 Bef
Proxis
510
95
605 Bef
Proxis

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD"s, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

Meer info :

- Fence bio in het Belgisch Pop & Rock Archief
- Contact / Boekingen : Tout Partout, 32/(0)11/25.60.36. Info@toutpartout.be
- Fence Homepagina : http://www.fence.be
- Labelman / Toutpartout ... http://www.toutpartout.be
- Interview bij Surf-Inn

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Fence
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up