Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen |F |Flat Earth Society        
           
 

Buy this album at FrontstageCD VAN DE WEEK (Augustus 2001) :

Flat Earth Society
"Bonk"
2001, Zonk Records (Lowlands), Zonk001

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. Today's yeasting for tomorrow
2. Cruisin' for the bruisin'
3. Prepare for first landing on Klinton
4. Black Snow
5. Eggs & Ashes
6. Pune
7. Sharia Orabi
8. Lavementlied
9. February-March
10. Skinny
11. The Electrocutioner

Songs Peter Vermeersch, Peter Vandenberghe (4), Thierry Mondelaers (4), David Bovée (7), The Residents (10 & 11)

Muzikanten:
- Stefaan Blancke: trombone
- Benjamin Boutreur: sax
- David Bovée: gitaar
- Jan De Backer: trombone
- Leonaar De Graeve: tuba
- Anja Kowalski: zang, keyboards
- Bart Maris: trompet
- Michel Mast: sax
- Eric Morel: sax
- Roel Poriau: percussie
- Kristof Roseeuw: contrabas
- Peter Vandenberghe: keyboards
- Danny Van Hoeck: percussie
- Luc Van Lieshout: trompet
- Peter Vermeersch: klarinet
- Wim Willaert: accordeon
- Tom Wouters: klarinet, percussie

Produced : Peter Vermeersch
 

Mijn Mening:

Een van de betere sketches van Monty Python heb ik altijd "the funniest joke in the world" gevonden. Eenmaal gehoord is die (Duitse) grap namelijk zo onweerstaanbaar dat de toehoorder niets anders dan dood kan gaan van het lachen. Een machtig wapen in de oorlog tegen den Duits, want hele regimenten worden uitgeroeid met niks dan een megafoon en deze mop als wapen.
Wel: "Zonk" van de Flat Earth Society heeft volgens mij ongeveer hetzelfde potentieel : stel u even voor dat het oorlog wordt, en dat dan deze cd in de handen van de bezetter valt. Hele loopgraven zouden verlaten worden als van aan de overkant "Pune" of "Eggs & Ashes" zou schallen. Verzetsgeheimen zouden prijsgegeven worden door een keer of vier "Black Snow" te laten horen. Het moreel van een hele bevolking zou snel ondermijnd worden door een paar keer "February-March" in de ether te sturen ...
"Bonk" (duidelijk een zware brok) is dus zonder meer het werk van genieën, die in al hun genialiteit een uitvinding hebben gedaan die "des duivels" is. Net als bijvoorbeeld Nobel met z'n dynamiet, kan hun uitvinding immers zowel ten goede (het verzorgen van de passende soundtrack bij een lavement) als ten kwade (het bezorgen van een vliegende diarree, alsmede de soundtrack daarbij) gebruikt worden. Geen plafond zo hoog, of FES krijgt u er wel tegen.
Je kan er uiteraard ook uitbundig op gaan staan shaken, of bedachtzaam naar luisteren met een blauwgelakte vinger decoratief tegen het zwarte hoornen brilmontuur geleund, of hem gebruiken in combinatie met enige paddestoelen, of als cd voor de wekkerradio als je héél vroeg op moet. Mogelijkheden legio. Maar hou het in godsnaam stil voor de moffen!

Zelf een mening over deze plaat ?
Je naam of nick:
Je e-mail (optioneel):
Jouw mening:

 

In de pers :

- pd in Rif-Raf (fr. versie) : "Au menu, une musique assez indéfinnisable, pas vraiment facile d'accès même si ludique ... Problème, majeur pour un couillon inculte comme moi: tout ça me semble très abscon, refermé sur ses idées culturelles, adressé à une publique binoclard principalement habillé de pulls noirs à cols roulés. Autrement dit, on peut s'emmerder ferme à l'écoute de "Bonk"".
- Han Zinzen in Rif-Raf (ned. versie) : "Het lijkt allemaal nogal vergezocht, maar doe de moeite om de plaat nog een keer op te leggen en nog eens en nog eens en de muziek zal zich stilaan openbaren alsof het de logica zelve was en je zal perfect begrijpen waar het in dit luizenleven precies om gaat."
- Dirk Steenhout in Sherpa (De Morgen) : "Grillige kermismuziekjes, gedeuke filmthema's, gederailleeerde jazzuitweidingen ... humor en verbeelding aan de macht. De groep speelt op een onnavolgbare manier met extremen."
- Peter Van Dijck in Focus (Knack) : "Flat Earth Society is een kameleon: de ene keer circusorkest of cabaretensemble, dan weer zigeunergroep of wild jazzcombo ... Bandleider Peter Vermeersch is meester in het, bijna argeloos, citeren uit de muziekgeschiedenis ... Dit is waarschijnlijk de meest wendbare big band die er bestaat. Toch blijft het een gegeven dat deze muziek beter werkt in een theater (Larf) dan in een huiskamer".

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 4 augustus 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
752
20
752 Bef.
Azur
Proxis
732
0
732 Bef.
Proxis
Atrecordings
--
3$
--
Netbeat
--
2,77 euro
--

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze Flat Earth Society:

- de officiële site van Vermeersch, Flat Earth Society, Vervloesem, X-Legged Sally & A Group = www.reference.be/xls
- Contact : Slow-Up vzw, Dirk Martensstraat 68, 9300 Aalst. Tel. 053 41 61 10 Mail
slow-up@pandora.be
- Interview met Peter Vermeersch over deze cd bij Cucamonga

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.
Meer CD-besprekingen.

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Flat Earth Society
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up