Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen |F |Flavour'Dish        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (Augustus 2001) :

Flavour'dish
"Skin-tight"
2000, My First Sonny Weissmuller Recordings,
AHOEA 1717

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. Queensland trophy
2. Air
3. Dancing in the head-lights
4. Fox
5. Can't Catch Me
6. Cartoon Colours
7. Doomagic
8. Little Teaser
9. Egos Fall
10. Noise of a gun
11. Flash

Alle songs & teksten Flavour'Dish

Muzikanten:
- Roel Biermans (vocals, guitar, samples)
- Steven Goovaerts (guitar, vocals)
- Ivan Waumans (piano, rhodes, samples, vocals)
- Roel Peeters (drums, percussion)
- Raf Van Linden (bass)
Guests:
- Elko Jochems (cello, vocals)
- Bart Hye (trumpet)

Produced : Roel Biermans, Steven Goovaerts, Flavour'Dish
Recorded in Studio T488

Hoes : Wim Kempenaers, Valentijn Peeters


 

Mijn Mening:

Onder de noemer "de weg naar Rome ligt geplaveid met goeie intenties" kan ook "Skin-tight", de debuutcd van het jonge gezelschap Flavour'Dish gevat worden. Goeie voorbeelden en uitgangspunten genoeg. Maar net zoals die weg naar Rome ondertussen behoorlijk overwoekerd is met gras en een paar eeuwen stof, zo is "skin-tight" ook geen al te geslaagd voorbeeld van hoe lovenswaardige intenties (een kick-ass CD maken met sixties-muziek anno 2001) werkelijkheid te maken.
Het grote manco op "skin-tight" is immers kwaliteitssongs. De tracks gaan roemloos ten onder aan een gebrek aan spanningsbogen en aan karakter. Als er dan op muzikaal vlak ook niet veel meer gebeurt dan nogal tweedehandse aandoende sixties rock en psychedelische ronddraaiende kronkelpop, wordt duidelijk dat ik over deze CD niet echt enthousiast ben.
De ene track is gelukkig de andere niet, en dus vallen er wel goeie tot redelijk goeie dingen te vertellen over "Queensland Trophy" (de song die ook als single fungeerde), "Air" en "Noise of a gun". De rest valt na een paar beluisteringen als los zand uit elkaar en bedekken we dus wat mij betreft best met de mantel der liefde.
De woordspeling "beetje zoutloos gerecht, dit flavour'dish", ligt wel héél erg voor de hand. Een beetje zoals deze cd van Flavourdish dus.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Music Minded : "Een aantal tracks weet de groep met hedendaagse middelen een sfeer uit de jaren '60 te doen herleven. Rustige en up-tempo songs wisselen elkaar heerlijk af, al zakt het niveau van de composities aan het einde wat in. Het poppy karakter van de single Queensland Trophy, de fraaie opbouw van het dynamische Fox en de felle rockpatronen, met zowaar een trompetje, in Can't Catch Me vergoeden veel. Maar niet alles."
- Joris Gillet voor Kindamuzik : "It seems that in 2001 the Belgian music scene finally encounters something economists like to call diminishing marginal utility. For years they've been treating us with unique and suprising bands, one after the other, but with Flavour'dish it looks like we've finally hit the bottom of the barrel. ... You can hear these five guys tried really hard and, believe me, that's not a good thing, because it makes the 44 minutes this album lasts seem to go on forever. Life's too short for albums like this."
- w!m in Rif-Raf (ned. versie) : "Van hun EP'tje "Freakshow" was ik niet zo onder de indruk. Maar de tijd heelt blijkbaar alle wonden, want nu staan ze er weer en blijkbaar op betere grond ... Vooral leuk zijn de de orgeltjes en elektrische pianotjes. Onweerstaanbaar met momenten ... Goed, laat me het bovenstaande samenvatten als bonne cd met enkele superbonne nummers".
- Dave Peters voor Up To Music : "Waarom gitaarbrouwers in het gezegende jaar 2000 hardnekkig al jaren braakliggende muziekakkers blijven verkennen, is een niet te verklaren raadsel. Ook Flavour'dish bezondigt zich aan bovenvermelde stelling ... Hoewel de songs bij momenten sterke aanzetten kennen, word je frequent gedwongen om het gevecht met het zandmannetje aan te gaan om het een weinig later met forfaitcijfers te verliezen... Al bij al verdient 'Skin-Tight' een tweede luisterbeurt."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 4 augustus 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
541
20
541 Bef.
Azur
Proxis
492
0
492 Bef.
Proxis
Atrecordings
--
3$
--
Netbeat
--
2,77 euro
--

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze Flavour'dish:

- de officiële site = www.flavourdish.com (flash)
- tel : 0478-830149 / 03-3216019
- Flavourdish track uit de Kinkystar-periode bij Vitaminic, of bij Atrecordings

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Flavour'Dish
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up