Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | G | Geschmacksverstärker        
           
 

link to the cd shop that had the best prize at the time of writing this reviewCD VAN DE WEEK (Augustus 2000) :

GESCHMACKSVERSTÄRKER "Blow Your Cover"
(2000, Labelman, LM011)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Playback
2. Blow your cover
3. Horny Bitch
4. Swatch On
5. Can't Get Up
6. Dubking (whatta roll!)
7. Atomic Fuck
8. Mood for Love (no guitars)
9. Terrible Rash
10. That's Acid
11. Dubking (the remix)

Alle muziek : Geschmacksverstärker
Muzikanten :
- Rob W. : beats, guitar, bass, organ, samples
- Olivier C. : voice, samples

Recorded & mixed door Bas Remans
at "the Motershop"
Hoesontwerp : Geschmacksverstärker & Love 'n Bob
Groepsfoto : Kenneth Ramaekers

 

pic : copyright Kenneth Ramaekers / Labelman

Bio / Persmededeling

Geschmacksverstärker serveert u een cocktail van digitale computerbeats gemengd met dreunende bassen, een saus krijsende gitaren, afgewisseld met grooves van een uit het kiekenkot gesleurde kerkorgel die meermaals verkracht wordt door een distortion.
Dit alles wordt met opzwepende zang zowel ingetogen als super-opgefokt een geheel dat wegens niet-te-omschrijven-stijl door ons gebombardeerd werd tot popcorn-punk.
Dit ambitieuze duo won de eerste editie van Technomania en openden de zomerfestivals Rock Herk en Eurorock. Hun demo was al 'Demo van de week' op Studio Brussel en nu is er de cd 'Blow your cover' (LM011). Elektronische (knetter)gekte uit Limburg!

 

Mijn Mening

Umph. Wie dacht dat Limburg met Vandal X het duo in huis had dat met het minste aantal instrumenten het hoogste aantal decibels kon veroorzaken, moet dringend zijn mening gaan herzien. Labelgenoot en gouwgenoot Geschmacksverstärker (naam gevonden op een pakske chips, btw) doet het immers met evenveel man nog een stuk harder.
GSVSK (zoals we hen voor het gemak verder maar zullen noemen) is een duo uit het Limburgse, waar het ooit de allereerste editie van Technomania won (een variant op het al beter bekende Limbomania, dat meer op rockgroepkes is toegespitst). Waardoor we deze CD eigenlijk een beetje te danken hebben aan het "Limburgse rockbeleid". Ik vraag me af of de heren "deputés" deze cd vaak gaan opzetten, maar alla, dat moeten zij weten.
Adrian Sherwood, Atari Teenage Riot, Wire of eerder genoemd Vandal X, waren de namen die het meest door mijn hoofd spookten tijdens "Blow Your Cover". Op een fond van bijzonder nijdige ritmepatronen, krakende samples en zeer harde gitaren wordt er immers gezongen/geschreeuwd/gekronkeld aan 100 per uur. De productie is zeker niet foutloos, maar gezien het low-budget karakter toch geslaagd. Als de rempedaal even wordt gelost sluipen er hier en daar wat andere invloeden binnen (dub), en een keer zelfs een "song" die radio-airplay zou moeten krijgen (het knappe "that's acid").
"Blow Your Cover" is voor techno wat Sigue Sigue Sputnik was voor de punk, of Jerri Springer voor de talkshow : het neemt het genre langs achter, voert het naar extremen. GSVSK zal dus zeker zijn voor- en tegenstanders hebben, van hen die vinden dat dit kan en mag en bovendien moet kunnen, en zij die vinden dat er hier een grens overschreden is (goede smaak, geluidsgrens, boomgrens, whatever ...). Reken mij in het geval van Geschmacksverstärker maar bij de eersten.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Surf-Inn (Belang van Limburg) : "Een brok rauwe energie, zo kan je het origineel cd-debuut van Limburgs meest luidruchtige combo Geschmacksverstärker nog het best omschrijven. ... De muziek is grof en korrelig, maar klinkt tergelijkertijd impulsief en oprecht ... Voor mensen met stalen zenuwen!!!"
- Dave Peters in Uptomusic : "... op de eerste full cd 'Blow Your Cover' klinkt het totaalgeluid overweldigend en horen we terroriserende dissonanten uit een afgelegen universum. ... De digitale noisevulkaan wordt vakkundig tot uitbarsting gebracht en plots mogen we gloeiend hete lava bestaande uit overstuurde beats, schreeuwende stemgeluiden en razende gitaren verwelkomen. ...verdienstelijk debuut dat toch nog enkele schaafbeurten kan gebruiken."
- Bart vandormael in Café Belge : "Geschmacksverstärker terroriseert je stereo met knetterende breakbeats en dreunende bassen, waar vervolgens nog een kwak gierende gitaren overheen worden gesmeten. ... De hoesfoto van 'Blow Your Cover' laat een oversekste disco-pastiche vermoeden, maar we krijgen integendeel verschroeiende technoterreur."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 29 augustus 2000, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest):

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
581
0
581 Bef.
Proxis
---
0
---
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
---
3,51€
---

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Meer over deze groep :

- Interview bij Surf-Inn
- contact & bookings : Tout Partout, tel +32 (0)11/25 60 36 , mail : info@toutpartout.be
- concertkalender

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Geschmacksverstärker
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up