Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen |G |Ghinzu        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (Mei 2001) :

Ghinzu "Electronic Jacuzzi"
2000, Dragoon, GHI-777-01

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. Dolly Fisher
2. Dragon
3. Rotten Star
4. Thoughts Behind the Scene
5. Electronic Jacuzzi
6. Turn up the Satan
7. R2 D3
8. Dracula Cowboy
9. Get Up
10. Revlis
11. One Shot Ballerina
12. Bingo it's heaven

Muzikanten:
- John Stargasm (John David Israel Descamps): the black holer
- Sanderson Poe : double bass explosion
- Fabrice (Fabrice George): sushi drumkit
- Mika nagazaki (Michael Hasson) : bass symbol
- Greg (Gregory Remy): guitars

Produced by Ghinzu
Recorded at Ghinzu Plant (studio Molière) & G Lab (studio Caraïbes)

Design : Dragon Ben

 

Mijn Mening:

Alweer een groep uit het Brusselse met bijzonder veel respect voor Radiohead, dEUS en consoorten. En alweer een waarbij die inspiratie in de Antwerpse scène en de Engelse ipv Franse rock zich méér dan loont (zie ook recent Sharko en The Grandpiano). Wat zeg ik : méééér dan loont. Schrijf het op, zeg het voort, vertel het aan de buren, gooi het in de groep en houdt het vooral niet stil: Ghinzu heeft een geweldige CD afgeleverd.
Sidenote: De rockpers in ons land mag dan behoorlijk chauvinistisch zijn en elke aap met een hoed op omstandig vieren in 55 blaadjes, als ze er niet in slaagt echt talent te herkennen en bij het brede publiek bekend te maken dat er een nieuw nest jonge goden is opgestaan zonder dat daar een geldverslindende promomachine aan te pas komt, faalt ze jammerlijk. In deze dus.
Back on track : Een geweldige CD, betekent nog geen perfecte, maar wel met slechts handvol mindere tracks. Zo ben ik niet bepaald wild van "R2D3" (Hooverphonic zonder Geike en een minuut of 3 te lang) en "Get Up" (onnozele kung-fu pastiche met daarna licht slaapverwekkende smooth rock), "Revlis" (een beetje overbodige instrumental) en "One shot ballerina" (naakte pianoballad die niet vermag te ontroeren). De rest is echter stuk voor stuk om duimen en vingers van af te likken, een hele reeks beklijvende songs waarbij wilde arrangementen toch steeds weer knap op hun plaats vallen en door de knappe zang melodieus bij elkaar worden gehouden. De cd wordt geopend en bekroond met de schitterende single: "Dolly Fisher", een loei van een song die volkomen onterecht nog vrijwel onbekend is gebleven.
Steek ze in uw cd-lade, download ze op uw harde schijf, programmeer ze op uw festival (opgepast wel, ze hebben een silly podiumact waarbij paarse pruiken niet geschuwd worden), plug ze op uw radiostation. Of onthoudt tenminste die naam : Ghinzu!

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- MPSU in Mofo : "Son nom (calqué sur une marque de couteau japonais) ne l'indique pas, mais Ghinzu est bruxellois. Le quator a sorti un premier album fort prometteur et étonnamment maîtrisé pour un premier disque"
- jgm in Rif-Raf (ed. fr) : "Il y a une chimie particulière dans Ghinzu, qu'on attribuera aux différences et complémentarités des membres du groupe, aux expériences jazz, métal, psyché et certainement encore autres, réunis avec la volonté de former le meilleur groupe belge depuis un certain temps, sans aucun complexe".
- Le Soir : "Le premier album “Electronic Jacuzzi” de ce groupe basé à Bruxelles force le respect. En effet, la Noise-pop de Ghinzu fait preuve d’une maturité rare pour un premier opus axé sur le piano et la voix de son chanteur pour le moins inspiré. A recommander à tous les mélomanes en manque de dEUS".

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 3 mei 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
658
40
698 Bef.
Azur
Proxis
603
0
603 Bef.
Proxis
Atrecordings
--
3$
--
Netbeat
--
2,77 euro
--

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze groep :

- website : www.ghinzu.com
- contact (dragoon) : 02/534 48 63
- managemer : Tom Devuyst (tomdevuyst@ghinzu.com)
- distributie Distrisound (distrisound@infonie.be)
- Een interview met Ghinzu bij Cucamonga.

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Ghinzu
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up