Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | G | Golden Green        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (March 2000) :

GOLDEN GREEN "ModBeats!"
(2000, Oyster Records, OYS0018-2)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Scary
2. Incomplete
3. Behind the Sun
4. A-Bomb
5. Songs of Paul Weller
6. I'm a rock'n'roll punk band
7. If that's OK with you, it's not OK with me
8. No Aloha
9. This is pop?
10. ModBeats!
11. We smell adult
12. What a lovely day

Tekst en Muziek : Rik Vermeir
Produced by Zaman

Muzikanten :
- Rik : guns
- Kris : bombs
- Frank : rockets
gasten :
- Frank Haelman (Zaman)

Opgenomen in de Jet Studio & Motor Music
artwork : Bosteels & Bosteels.

 

Mijn Mening

Rock Rally 1994, Deelnemer : Golden Green. Commentaar in Humo : "Golden Green kon bogen op een sterke sound, stevig aangespannen gitaren en twee goeie songs, maar de hese kostschooljongensstem van de zanger zette een domper op ons enthousiasme".
Rock Rally 1998. Deelnemer : Golden Green. Commentaar in Humo : "Golden Green is een vaste Rock Rally klant wiens enthousiasme ons blijft verbazen. ... "Songs of Paul Weller" is geen song, maar een niet altijd even handig bij elkaar geharkte collage van stukken songs van The Jam. Onder beleefd applaus af."
Rock Rally 2000. Geen Golden Green. Ze zijn eindelijk "binnen". Het figuurlijke jarenlange timmeren aan de weg heeft hen een podiumpje bijeengetimmerd bij het frisse Brusselse label Oyster Records (The Romans, Neeka ...), en in plaats van RR-preselecties kan er nu gereleased en gepromoot worden. Het weze Golden Green uiteraard gegund, maar toch blijven een aantal Rocky De Lentdecker's opmerkingen van hierboven nog gelden.
De aftrap van de cd is wel snel, hard en furieus : "Incomplete" is een patat van een single die véél meer verdiende dan de aandacht die hij gekregen heeft. "A-Bomb" een hauwitzer met hoog fragmentatiegehalte. "Scary" en "Behind The Sun" gezegend met goeie refreinen. En in "Songs of Paul Weller" blijkt wel degelijk een song te schuilen. Maar dan worden de goeie tracks schaarser ("No Aloha" en "This is Pop?", alhoewel dat niet veel aan het XTC-origineel toevoegt) en vervangen door iets wat inderdaad nog het meest lijkt op aaneengeplakte fragmenten uit het verzamelde werk van The Undertones, Jam, Buzzcocks en Joan Jett ... Net iets te veel wendingen en breaks en haltes om zijn doel niet voorbij te schieten.
De persmededeling ten tijde van "Incomplete" zei over de nakende plaat "tsal pataat in a bakkes zijn !!". Mijn neus staat nog recht, en mijn tanden staan er nog in, maar het dreunt wel na. Half geraakt, zeker.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- yh in Rif-Raf (B-fr) : " ... 12 grenades qui explosent comme si The Kinks se faisait téléscoper par Supergrass avant de finir aux pieds des Jam sous l'oeil vigilant des maîtres de cérémonie incontournables, The Presidents of the United States of America. Un premier examen de pilotage réussi ..."
- ml in Rif-Raf (B-Nl) : "... Golden Green heeft een verdienstelijke plaat afgeleverd die de mosterd haalt bij The Buzzcocks en The Jam. Spijtig dat de plaat op geen enkel moment zelfs maar dreigt uit die voetsporen te treden".
- bh in ?? : "Origineel klinkt de punky pop van Golden Green geenszins, maar dat mag ons feestelijk aan de reet roesten. Want de heren Green weten hoorbaar hoe ze een catchy - niet zelden met fijne samenzang verrijkte - popsong in elkaar moeten draaien. Hip zullen ze wegens het verkiezen van rücksichtslose fun boven het cultiveren van kunstzinnige notenneukerij wel nooit worden, maar who cares? This is, namelijk, pop. Nu de zomer nog."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 22 maart 2000, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Directe Link
Azur
657
0
753 Bef.
Proxis
516
90 + 50
656 Bef.
Proxis

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Meer info :

- Golden Green, official site = www.golden-green.com
- Golden Green at Oyster Records (inmiddels failliet)
- Contact Oyster : 32-(0)2/414.1.33

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Golden Green
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up