Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | G | Gorki        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (March 2000) :

GORKI "Eindelijk Vakantie!"
(2000, Sony Music Belgium, COL 497507 2)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Ode an die freude
2. We zijn zo jong
3. XTC
4. Bij nacht en ontij
5. Red mijn ziel vooral
6. In mijn betere wereld
7. Later zeker misschien
8. Geld en olie
8. Mijn bed is zwaar en groot
9. Duitsland wint altijd
10. Destroy!

Tekst en Muziek : Luc De Vos, Friedrich Von Schiller, Ludwig von Beethoven, Luc Heyvaerts en Erik Van Biesen
Productie : Frank Duchêne

Muzikanten :
- Luc de Vos : gezangen en gitaar
- Erik Van Biesen : bas en gitaar
- Luc Heyvaerts : piano, toesten en mellotron
Gasten :
- Eric Bosteels : drums
- Frank Duchêne : programmatie en piano
- Jo Bogaert : programmatie, bas en gitaar
- David Dewaele : gitaar
- Simon Lenski : cello
- Buni Lenski : viool
- Roel van Camp : accordeon

artwork : Bent van Looy (zie Das Pop) en Power & Glory

 

Mijn Mening

Gorki beschikt over :
- een nieuwe cd, getiteld "Eindelijk Vakantie!"
- een zanger/tekstschrijver/woordvoerder met een flink uit de kluiten gewassen gevoel voor humor : wie anders sluit zijn plaat af met de doem en onheil voorspellende punktitel "destroy!", maar laat dit een liedje zijn waarop enkel lieflijk gitaargetokkel is te horen. Of nog : wie vult de lege gaten in het tekstboekje met spelletjes als kruiswoordraadsels, "verbindt de punten", kleurplaten en onze favoriet: "zoek de titels". Of nog, wie lanceert als promotiestunt als hoofdprijs van een wedstrijd "frieten met stoofvlees" door Luc de Vos himself gefabriceerd in de keuken van de AB.
- een stel uitgelezen vrienden die bij de minste of geringste vingerknip van Luc De Vos richting opnamestudio komen gerend om mee te werken aan de nieuwste worp van hun Vlaamse helden (op deze cd onder andere DAAU, Stephen Dewaele en Jo Bogaert op allerlei instrumenten, Frank Duchêne aan de knoppen, en Das Popper Bent van Looy voor het schilderij op de hoes)
- een paar singles die het wellicht weer heel goed gaan doen in de Afrekening, maar voor geen meter in andere hitparades zullen vooruit te branden zijn ("we zijn zo jong" zeker en vast, "xtc", "geld en olie", "later zeker misschien" wellicht ook, en onze favoriet "In mijn betere wereld" in geen geval).
- een reeks van zinnen om te koesteren en te bewaren voor een geschikte gelegenheid, zoals "in de show van je leven, is er een zee van tijd", of "maar ik heb water in de kelder, mijn voorraad voor later", "mijn dank gaat uit naar mijzelf, omdat ik zo mooi kan dromen", "de middelmaat is groot, want de normale dingen gebeuren nu eenmaal meer dan abnormale", "de meisjes worden blonder, en slimmer dan ooit".
- net als De Mens (met Sex verandert alles) en Noordkaap (met Massis) over een uitstekende laatste cd waarmee bewezen werd dat deze in het Nederlands rockende drievuldigheid open staat voor nieuwe geluiden, en die geluiden weet binnen te smokkelen in het muziekstramien waar ze al jaren goed in zijn. Niet dat u op "Eindelijk Vakantie!" drum'n'bass of frithop of zo moet verwachten, het extravagantste zijn eigenlijk twee uitstapjes naar "klassieke" muziek met "Ode an die Freude" en het mooie "In mijn betere wereld".
- de best uitgebalanceerde cd die ik van de groep gehoord heb sinds ze hun naam van Gorky in Gorki veranderden.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Dirk Steenhaut in Metro (de Morgen) : "Laat je niet verleiden door de wervende titel van deze cd. Want ondanks de vaak hilarische humor in zijn liedjes, grossiert eeuwige adolescent Luc de Vos nog altijd in zwaarmoedig gemijmer. ... Een en ander leidt tot een gevarieerd en dynamisch geluid en enkele van de beste songs die Gorki ooit heeft gemaakt."
- Peter Van Dijck in Weekend-Knack : "Luc de Vos zingt nu al jaren op datzelfde zeurderige toontje over arme jongens. ... Dat hij zichzelf als songschrijver herhaalt, wordt gemaskeerd met productioneel vernuft. VOor de vorm krijgt Gorki onderscheiding, voor de inhoud zakt de groep helaas".
- Dirk Steenhaut in De Morgen : "Eindelijk vakantie! is een plaat die, naarmate je ze vaker draait, rijker en intrigerender gaat klinken. U moest ze eigenlijk al hebben".

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 28 februari 2000, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Directe Link
Azur
---
0
---
Proxis
561
50
611 Bef
Proxis

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Meer info :

- Gorky/Gorki-bio in this archive
- website of the band at Sony Belgium
- website of their management Lipstick Notes.

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Gorki
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up