Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen |Binnenkort besproken        
           
 

Worden binnenkort besproken ...

Hieronder vind je de CD's die weldra een bespreking krijgen (de onderste eerst). Er staat nu wel al een pagina voor elke CD met een tracklist, cover, wat audio (soms), reacties in de Belgische pers (soms), pointers naar info op het web erover, en een prijsvergelijking. Je kan ook nu al jouw mening over deze releases kwijt:


K's Choice "Live"

Sarah en Gert Bettens en Co namen eindelijk de stap een live album uit te brengen voor het grote publiek - nadat eerder al enkele optredens exclusief voor de fanclub werden voorbehouden. Met 22 tracks opgenomen in vier landen, een harde en een stille CD, is dit meteen ook een soort van "Best of" die de sterke kanten van K's Choice dik in de verf zet.


Raymond van het Groenewoud "Een jongen uit Schaarbeek"

Raymond is "keineig" verliefd, en wij - beate beluisteraars van zijn nieuwe CD - zullen het geweten hebben. Bovendien zit zijn nieuwe liefde achter de knoppen als producer. Een liedje wordt ontroerend ingezongen door Sarah Bettens, de rest is de gebruikelijke hutsekluts van "veel muziekjes", woede, en tederheid die we van Raymond gewoon zijn.


Millionaire "Outside the Simian Flock"

Tim Vanhamel is na Mauro de tweede Ex-Evil Superstars die ons dit jaar verblijdt met een CD. Hij heeft daarvoor de band Milionaire bijeengesprokkeld, en kan zich nu erfgenaam noemen van het wilde en enigszins geschifte deel van de Evil Superstars nalatenschap. Wereldplaat.


Monza "Van God Los"

Na de drie redelijk geweldige singles "Van God Los", "De Stad Kan Zo Koud Zijn" en "De Ogen van Jenny" doet Monza nu definitief een gooi om de erfenis van Noordkaap te doen vergeten. Meuris opnieuw in grote vorm dus, en zo trots op zijn nieuwe hobby als video-regisseur dat er ook 2 filmpjes op staan.


Flip Kowlier "Ocharme Ik"

Rapper Levrancier van 't Hof van Commerce en bassist van My Velma kwam een gitaar tegen, en dat verleidde hem tot het maken van een persoonlijke en grappige CD te maken. Willem Vermandere meets De Afrekening, of zoals hij zelf zegt "Urbanus meets Ween". "Ne Welgemeende kust min kluoten", staat d'r natuurlijk ook op.


Marc Moulin "Top Secret"

Het legendarische jazzlabel Blue Note nodigde Marc Moulin uit een synthese te maken van zijn werk in het verleden (funkjazz met Placebo, ambient alleen, electropop met Telex ...). Met behulp van krakken als Bert Joris en Philippe Cathérine komt hij naar buiten met dansbare jazz à la St.Germain. U kent zeker de single "Into The Dark".


Mud Flow "Re*act"

2 jaar na hun behoorlijk indrukwekkende debuut en een pijnlijke personeelswissel, staat het Brusselse Mud Flow er opnieuw. Re*act is bijtender en harder dan de voorganger, geen violen meer. U kent mogelijk "Oh Yeah!", gespeeld op Radio21 én Studio Brussel.


Marka "Avant Après"

Serge van Laeken - ooit nog bassist van de excellente Allez Allez - heeft weer 11 songs bijeengepuzzeld uit allerlei genres (ska, reggae, raï, punk, chanson ...) en woordspelingen. Tijd dus voor een nieuwe, goedgemutste CD van deze Brusselse ket.


Spencer the Rover "Spencer The Rover"

Voorheen bij Ivan's Land, Niko en Mercelis, is Spencer the Rover een nieuwe groep genoemd naar een Engelse traditional. Het soort muziek? "Zoek ergens tussen Neil Young, Ron Sexsmith en Crowded House, en vraag het nog eens als je daar bent."


Marc Morgan "Les Parallèles se rejoignent"

3de CD van deze chansonnier uit Hoei, die na een afwezigheid van bijna 5 jaar behoorlijk aggressiever uit de hoek komt. Dit keer in eigen beheer, opgenomen in eigen homestudio enz..., maar als come-back kan dit tellen. Zoals de 1ste track het terecht zegt "Je reviens de loin".


Vanthilt & Cominotto "U nu!"

Marcel Vanthilt (Arbeid Adelt! etc) en Adriano Cominotto (Arno etc ...) werden uitgedaagd poëzie op muziek te zetten, en ze kwamen naar buiten met een avondvullende show vol mooie teksten, wilde samples, en vreemde beats, en met een cd.


Ozark Henry "Birthmarks"

Piet Godaer herontdekt "the voice" na zijn uitstap bij Sunzoo Manley, en komt op de proppen met zijn derde album "dat alleen maar als rijk kan omschreven worden". Momenteel in een gelimiteerde oplage met 5 bonus tracks! U zou beslist de single "Rescue" moeten kennen, die staat op het moment van dit schrijven op n°2 in de Afrekening.


Kris de Bruyne "Buiten de Wet"

Na het Zakformaat XL van vorig jaar is Kris de Bruyne weer alleen op pad, maar hij roept wel de diensten in van niemand minder dan Mauro Pawlowsky (Evil Superstars, Mauro) als gitarist. Check zeker de single "Ik lach me kapot" eens uit ...


Gore Slut "Girl + Turtles"

Een van de vele bands van Rudy Trouvé (dead Man Ray, Kiss My Jazz, dEUS, etc... ) komt naar voor met z'n derde CD, met daarop noisy en/of introverte gitaren en distorted zang.


Chitlin' Fooks

Pascal Deweze (Metal Molly etc...) en Carol Van Dyk (Bettie Serveert) werden er op gewezen dat hun stemmen wonderwel bij elkaar en bij country-muziek zouden passen. Zo gezegd zo gedaan, en inderdaad, zelfs de Amerikanen staan hier paf van.


Dead Man Ray "Marginal EP"

Dead Man Ray zet de vuilbak buiten, en daar vond iemand bij de platenfirma materiaal genoeg (23 stuks) tracks om een bijzonder goed gevulde EP mee uit te brengen. Met o.a. veel materiaal uit de geluidsband die DMR maakte voor de Bobbejaan Schoepen film "At the drop of a hat".


Jean-Louis Daulne "Jean-Louis Daulne"

Jean-Louis zal hier wel altijd bekend blijven staan als de grote broer van Marie - Zap Mama - Daulne, maar hij heeft ondertussen zelf al een hele carrière, met tal van soundtrack, en dit als 3de, en meest "volwassen" en chanson-gerichte CD.


Indiana

Indiana zijn het meisjeduo Ingrid de Smedt en Viola Furleo, die met behulp van Paul Despiegelaere (zie The Machines, Sarah) "on a good day" 10 stukjes opgewekte pop op de wereld hebben losgelaten


Sunday Afternoon Soundsystem ft. Sue Daniels "Paris"

Mysterieuze en verlegen jongeman met blonde pruik en goeie connectie s in de Antwerpse scene maakt intrigerende plaat met kapotte muziekjes.


Darling Nikkie "www.darlingnikkie.com"

Na haar longen uit het lijf geschreeuwd te hebben bij onder andere Shakti, Lords of Acid, CJ Bolland, Milk Inc... pakt Nikkie van Lierop het nu persoonlijker en triphopperiger aan als Darling Nikkie. U kent de singles "Sugercane" en "So Easy".


El Tattoo Del Tigre "El Tattoo del Tigre"

Een dertig man en vrouw sterke bigband speelt mambo klassiekers met enthousiasme en gevoel voor machismo, calòr en sex appeal. Mambo à la Savoy, of beter à l'Ancienne Belgique.


Danaë "Rain"

Danaë van Oekelen zou u kunnen kennen door haar aanwezigheid als actrice in de VTM-serie Wittekerke, maar ze heeft ook een muzikale kant, en te oordelen naar de single "Little Girl in Me" hoeft die zeker niet weggestoken worden.


El Fish & Roland "Waterbottle"

El Fish vonden de uitweg na het vertrek van Filip Casteels in een samenwerking met "muzikale avonturier in hart en ziel" Roland, en namen in het midden van hun geslaagde tour samen ook deze CD, bijna live, met zelfs een cover van "Libertango/I've seen that face before" erop.


Vive La Fête "République Populaire"

Danny Mommens (dEUS) & en zijn vriendin Els Pynnoo hebben hun groep opnieuw bijeengeroepen, en releasen deze 2de cd gevuld met nostalgische en erg sexy retromusic (de jaren tachtig herleven). Music en vogue.


The Dill Brothers "Remedy"

Drie jaar na "Kafou" hebben the Dill Brothers nu een tweede full-cd uit, waarmee ze hun reputatie als beste Belgische ska-groep nog versterken, en zich "en passant" ook laven aan reggae, en andere "stuff".


Yum "MonoKid"

Yum is een nagelnieuwe groep die bestaat uit ex-Ashbury Faith Reinert Dhaene & de nederlandse zanger Lennert Busé. U zou reeds de singles "Caught it alive" en "Fake" moeten kennen, en daaruit kunnen afleiden dat dit zware jaren '80 retro is.


Starflam "Survivant"

Na flink wat omzwervingen en boel met labels kwam het er toch eindelijk van: het tweede album van de "hardest hitting rap crew in Belgium", voor major EMI. Gastoptredens van Marie - Zap Mama - Daulne, Arno, Uman, Shyrock ...


Red Zebra "Last band standing"

20 jaar na hun klassieker "I can't live in a living room", staat Red Zebra nog steeds overeind (zij het met een stevige sinusitus). Ter viering van deze verjaardag traden ze op in de Brugse Stadschouwburg, met originele versies van hun oudere werk. En nu dus ook op CD verkrijgbaar.


De wel al besproken CD's, vind je via deze pagina, of hun plaats het alfabet:

A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z

Wil u uw plaat hier aan bod laten komen ? Simpel !

Stuur uw cd (met eventueel een bio of persmededeling, foto's, gewenste timing, speciale desiderata zoals welke audiotracks mogen gebruikt worden ...) naar
Dirk Houbrechts
Keinkesstraat 51
3600 Genk
Belgium

Voor vragen en ander promomateriaal kan u ook op dat adres terecht, of
via e-mail : Dirk.Houbrechts@pandora.be
telefoon : 0478.88.33.74
fax : 070.70.21.45

 

   
A B C D E
F G H I J
K L M N O
P Q R S T
U V W X Y
Z        

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up