Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | J | Janez Detd.        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (Mei 2000) :

JANEZ DETD. "Janez Detd."
(2000, Cabalero/Virgin - 7243 8 49134 2 7)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Kick off!
2. Angeline
3. Rock On! (Debbie's a spaz!)
4. Going mental
5. Old enough
6. Hey Myron!
7. Roy Rogers (theme from)
8. Take on Me
9. Ferdy!
10. Lisa (she's a herpie)
11. Summer's gone (and so is q107fm)
12. Hein 57
plus :
- Coming up next : tosshead - late-gone-left - rené - shut up - me & you
- Bloopers

Muzikanten :
- Nikolas (rounder)
- Bob (tattoos & talent)
- Wim (great hair & sloppiness)
- Bram (rookie)
Ook :
- Facedown (backings)
- Melissa, Jessica & Angela (punkette backings)
- Tom (guitars)
- Hans (Korg)
- Bart Maris, Mark de Maeseneer, Pol Mareen (horns)
- Disfunctional (scratches)

Geproduceerd door Jo Francken
Opgenomen in Galaxy & Vita Nova Studio's, Antwerpen
Hoes : Turtle Industries

 

Mijn Mening

Janez Detd. zijn een boysband, maar dan wel een van het soort dat toegegooide teddybeertjes aan een anatomisch onderzoek zou onderwerpen of gewoon in brand zou steken, of die voor een handtekening aangeboden lichaamsdelen van tienermeisjes al snel met een witte kleverige vloeistof in plaats van alcoolstift zouden markeren. Kortom, Janez Detd. beschikken over een flink uit de kluiten gewassen vorm van humor, maar dan wel een van de soort waarin ook bijvoorbeeld the Bloodhound Gang dezer dagen in grossiert. Een surplus aan slechte smaak, een broek vol goesting en ... veel ambitie.
Janez Detd. zijn immers ook kleine haaitjes, die verdomd goed weten wat ze willen : de belangrijkste punkrockgroep in West-Europa te worden. Ingezette middelen : mix door Eddy Schreyer (deed dat preciziewerkje eerder al voor The Offspring, Korn, NoFX etc ...), productie van Jo Francken (Zap Mama, Noordkaap, Evil Superstars, Zita Swoon ...), release op een speciaal voor hen gecreëerd sublabel van major Virgin-Records (genaamd Cabalero, de bedoeling is dat ze dat label mogen gebruiken als speeltuin voor het lanceren van binnenlands punkrocktalent), een serieus promotie en video-budget. Daarnaast een aantal opgestoken middenvingers van songs (Rock On, Angeline, Ferdy, Heinz 57, Lisa she's a herpie...) en redelijk wat ongein waar ook andere muzikale genres in de punkrockmixer gedoopt werden (old enough, theme from roy rogers, take on me - origineel van a-ha - summer's gone ...), gekruid met blazers, Toni Basil koortjes, surfrock, B52's, ska en "the best studio audience I ever had". Dit kan voorkomen dat het een saaie boel wordt, maar helpt wel niet echt om het ding "in focus" te houden. ... Te weinig motherfuckers van refreinen (zelfs al gaat "old enough" over het "fucken" van een "mother"), te weinig hooks die raak zitten ... Janez Detd. kan nog een en ander opsteken (of een punt zuigen) aan oude knarren als The Paranoiacs.
Bref : Janez Detd. heeft broodnodig brood nodig ... Keep on dreaming, and rock on!

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- Tim Coene in Teek : "De Offspring van Vlaanderen bouwt al jaren onder eigen beheer en met succes een fanbasis uit. ... Naast frivole poppy punkrock vind je o.a. een snedige skaversie van A-ha's klassieker "Take on Me" (met "when Will I Be Famous"-Bros-break in het midden")" (2 sterren, max=4).
- Bram Hiel in Rif-Raf : "Bekende punk van eigen bodem. Dit jonge kwartet is volwassener geworden en dat uit zich ook in de numemrs ... Janez Detd is en verdienstlijk album van een punrockband met oog voor afwisseling.".
- Dirk Steenhaut in Metro (De Morgen) : "Dit poppunkkwartet zweert, net als Green Day, The Offspring of Blink-182, bij gebald, energiek en rechttoe rechtaan, maar doet dat met gevoel voro humor én gevoel voor melodie. De liedjes .. hebben iets puberaals, maar de doelgroep vindt dat ongetwijfeld cool"

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 12 mei 2000, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
725
0
725 Bef.
Proxis
563
0
611 Bef.
Proxis
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
---
3,51€
---

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

Meer over Janez Detd. :

- de officiële site is www.janezdetd.com
- Bookings : Rock Werchter (peter@rockwerchter.be or fax : +32 (0)16-60.81.40

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Janez Detd.
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up