Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | K | Kamagurka        
           
 

link to the cd shop that had the best prize at the time of writing this reviewCD VAN DE WEEK (Juni 2000) :

KAMAGURKA "De Tactloze Top 30"
(2000, KassaNova Records - KNCD1)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Diep In Jou
2. Nee, mijn lief, je bent niet te dik
3. De dakloze architect
4. Er hangt altijd iets aan je gezicht
5. Steeds hoger 
6. Brandend maagzuur
7. Zo zou het altijd moeten zijn
8. O, Sabrina (wat heb je met mijn snor gedaan?)
9. Kus me teder
10. Ik heb gehoord van jou
11. De onbaatzuchtige buffel
12. De onzichtbare man
13. Knetterend miltvuur
14. O, lustobject
15. Gedane zaken
16. De man met de grasparkiet
17. Stank voor dank
18. Butterfly
18. De hygiënische gigolo

Muziek : Johan De Smet
Teksten : Kamagurka
Productie : Karel de Backer

Illustratie : Kama
Graphic Design : doggybites.com

 

Mijn Mening

Het heeft lang, heel lang geduurd, maar Kama heeft eindelijk nog eens een muziekcd afgeleverd om duimen en tenen van af te likken. De twee hersenhelften worden immers gemasseerd met de emotionele aanpak van de nummers en de weldoende absurditeiten van de teksten, als het al niet omgekeerd is.
Uit de "tactloze top 30" van de Studio Kafka uitzendingen werden gelukkig/helaas (schrap maar wat in uw geval van humor niet past) de inzendingen van de heer E. Wally uit Ertvelde niet weerhouden (Ma-thil-de, Ma-thil-de). Wel levert de genaamde mede-presentator een gesmaakte engelstalige bijdrage in het nummer Butterfly, en is daarbij zoals steeds geheel onnavolgbaar. Ook de andere mede-presentator Herr Seele is op één nummer te horen, het met een enigzins eigenaardig gevoel voor ritme ge-rap-te "De hygiënische gigolo".
De overblijvende 17 nummers zijn geheel en al solo van en door Kama himself, die daarbij zoals steeds muzikaal efficiënt en polyvalent ondersteund wordt door zijn compagnon de route Johan de Smet. Kama's muzikale aanpak balanceert op de rand van het cliché, de persiflage, de valse noot en de parodie op dingen die op zich ook al niet echt de moeite waard waren. Het resultaat is een soort verlept levenslied, blues op LSD, een charmezanger met een gebit dat maar niet wil flonkeren, en de meerwaarde moet dan ook uit de wetenschap komen dat het allemaal maar om te lachen is.
Omdat het echter meestal wreed grappig is, hoort u ons daarover niet klagen. Ten voorbeeld enkele fijne tekstsneden : "Neen mijn lief, jij bent niet te dik. Maar één ding moet je beloven, voortaan mag ik weer vanboven", of "Oooo Sabrina, wat heb je met mijn snor gedaan? OK, dat met die hamster in de fruitpers had ik niet mogen doen, maar ik kon het niet helpen: Ik had te veel gedronken, van je hond. Maar nu drink ik niet meer, van je hond. Want hij is leeg!" of nog "Ik ben een dakloos architect, en al mijn cheques zijn ongedekt. En ik woon in een doos, een doos die lekt". En "en passant" maakt Kama tussen al zijn absurditeiten nog steeds "de pijn van het zijn" schrijnend duidelijk.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Geert Stadeus in Het Nieuwsblad : "De Tactloze Top 30 is een opvallende cd. Al was het maar omdat Kamagurka tussen alle onzin door zichzelf hier en daar lijkt bloot te geven. Deze keer mocht het ergens over gaan".
- Bart van Dormael in Café Belge : "Meteen onze excuses aan Johan De Smet, die instaat voor de muzikale omkadering, maar we hebben hem nauwelijks gehoord. ... 'De Tactloze Top 30' staat immers vooral in het teken staat van Kama's verrukkelijke absurditeiten en bij momenten zo gaat dat bij goede humor opvallend scherpe observaties van De Mens En Zijn Omgeving. ... Hilarisch."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 9 september 2000, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
---
0
---
Proxis
802
0
802 Bef.
Proxis
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
---
3,51€
---

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Meer over Kamagurka :
- Kamagurka.com, de officiële site.
- Kamagurka bio in het Belgisch Pop & Rock Archief
- KassaNova Records : 09 219 43 67, fax 02 219 68 02, mail vicky@kamagurka.com

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Kamagurka
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up