Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | K | Kiss My Jazz        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (Juli 1999) :

KISS MY JAZZ "IN A SERVICE STATION"
(Heaven Hotel 1999, HH99021)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. A Truckdriving Song
2. Still Losers
3. Easy Money
4. Small Town Lovers Stroll
5. This Machine
6. A Remarkable Confession
7. Sweetheart Blushes
8. Elton is a Truck
9. Until the UFO is out of Sight
10. Walk like a Truck
11. One of these Blackouts
12. My Finger on your Trigger
13. In Ruins
14. The Big Splash
15. Crazy Little Baby
16. Truckdriving Song

In a Ghosttruck ("verborgen" tracks die je kan bereieken door 24 minuten terug te spoelen vanaf de eerste track - you can reach these by rewinding for 24 minutes when the player is on the first track)
1. The Professional
2. Closing Time
3. Trash versus Ylt
4. Untill the UFO is out of Sight
5. Everything is Allright
6. Nice Band
7. Pagan Motherfuckers
8. Happy Hour at the Honky Tonk
9. Shaker

Muzikanten :
- Jacki Billet (bass)
- Mathias Broeckaert (sax, vocal, melodica)
- Stef Kamil Carlens (piano, synth, vocal, melodica)
- Elko Blijweert (guitar, vocal, piano, marimba, xylophone)
- Dirk De Hooghe (percussion, vocal, sax, marimba)
- Thomas De Smet (percussion)
- Aarich Jespers (drums, farfisa, rhythmbox, vocal)
- Buni Lenski (violin)
- Simon Lenski (cello)
- Heyme Langbroek (trumpet, vocal)
- Mauro Pawlowski (guitar, vocal)
- "Viking" Dave Robertson (vocal, ac. guitar)
- Josefien Terburg (vocal)
- Rudy Trouvé (guitar, vocal)

Opgenomen op verschillende locties (Aarich's huis, de Academy hall in Sint-Truiden, Elko's grootouders, de Vandiepenbeekstraat ...) tussen april 1998 en februari 1999.
Artwork : Herman Houbrechts

Mijn Mening

Inclusief de "verborgen" tracks aan het begin van deze "In a service station" worden hiermee opnieuw 25 nummers van Kiss My Jazz op de Lage Landen losgelaten ("A truckdriving song" en "Untill the UFO is out of sight" staan er wel twee keer op) : indien u de vorige releases van deze losvaste groep van muzikanten met als spil Rudy Trouvé al kende, waarschijnlijk een vooruitzicht om van te snoepen. Niet onterecht, zo blijkt.
"A truckdriving song" en "Elton is a truck" zijn verlopen country, "Easy Money", "This Machine" en "Walk Like a truck" chaosrock ergens tussen Beefheart, Sonic Youth en Steppenwolf, die vakkundig de nek worden omgewrongen voor het popsongs zouden kunnen worden. "Small Town Lovers Stroll" is dan weer heel andere koek : een onvervalste bossa-nova. "Untill the UFO is out of Sight" - de beste "song" van de plaat - is shakende pop met Stef Kamil Carlens swingend aan een puffend orgeltje.
Tot daar de meest geslaagde songs. "One of these blackouts" bevat ook wel materiaal genoeg voor twee geslaagde popsongs, maar is uiteindelijk niks meer dan twee half uitgewerkte ideeën. Op "My finger on your trigger" en "Crazy Little Baby" gaat Dave Robertson de gevoelige tour - "Bawb Dylan" is er niets tegen. "In ruins", "A remarkable confession" en het meeste van de verborgen "In a Ghosttruck" zijn dan weer een verlopen balorkest in de buurt van sluitingstijd, met een zanger die van de politie net een vermaning heeft gekregen niet te luid te zingen of er volgt een boete wegens geluidsoverlast.
Tussen al deze stijlen valt op dat het jazzy aspect, iets wat op de eerdere cd's van KMJ wel degelijk doorklonk, op "In a service station" ver naar het achterplan is verdwenen. Kiss My Jazz heeft nu ongeveer evenveel met deze zwarte muziekvorm te maken als de kreet "Kiss my ass" met de wens om daadwerkelijk gekontkust te worden.
Het is altijd moelijke appelen en peren te vergelijken, maar qua mandjes met een verzameling appelen én peren door elkaar vonden wij die andere recente Heaven Hotel-release Mitsoobishy Jacson toch net iets geslaagder. Niet alles goud dat blinkt dus, maar meer dan genoeg om van een geslaagde vangst te gewagen.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- Raymond Rotteveel in Oor : "Deze samenwerking resulteert in een onderhoudende CD waarvan de liedjes zich niet onder één geheel laten vangen, maar die qua sfeer toch een boeiend geheel - een veelkleurige collage eigenlijk - vormt. ... Gadverpielekes, da's pas lekker!"
- Dirk Steenhaut in De Morgen : "Op In a service station vaart het octet een nieuwe koers: het speelt nu een rafelige vorm van country die Trouvé zelf bij de truckdriving songs indeelt ... Dat levert mooie liedjes op ... live en op uiteenlopende plekken ingeblikt. Het blijft dus allemaal vrij lo-fi ..."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Meer over deze groep :

- de Kiss My Jazz-bio in het Belgisch Pop & Rock Archief.
- Meer over de leden van Kiss My Jazz vindt u onder andere op de pagina's over Dead Man Ray (Rudy Trouvé), Zita Swoon (Stef Kamil Carlens, Aarich Jespers, Thomas De Smet), Evil Superstars (Mauro Pawloswky), DAAU (de Lenski's) etc...
- Boekingen : geen (voor zover wij weten treedt Kiss My Jazz niet meer op)
- contact : Heaven Hotel (tel : +32/(0)3/458.29.93 - mail heaven.hotel@pandora.be).

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 19 juli 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Directe link
naar de CD
Azur
727
0
727 fr.
HVH-Megastore
758
54
812 fr.
Proxis
606
95
701 fr.

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Kiss My Jazz
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up