Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | K | K's Choice        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (November 2000) :

K'S CHOICE "ALMOST HAPPY"
(2000, Double T Music / Sony, 499999-2)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. Intro
2. Another Year
3. Almost Happy
4. My Head
5. Live For Real
6. Somewhere
7. Home
8. Tired
9. Always Everywhere
10. Shadowman
11. Favorite Adventure (wedding song)
12. Busy
13. All
(14. Already there)

Songs : Sarah & Gert Bettens

Muzikanten :
- Sarah Bettens : zang, gitaar
- Gert Bettens : gitaar, zang
- Koen Lieckens : drums
- Jan van Sichem jr. : gitaar
- Eric Grossman : bas
Gastmuzikanten:
- keyboards : Marshall Bird

Productie: Bird & Bush
Opgenomen in Real World Studio's, Box, Wiltshire (UK)
Mixed: Tchad Blake

Artwork : Beeldzorg
Hoesfoto : Lieve Blanquaert

 

Mijn Mening

K's Choice heeft op Almost Happy gelukkig niet geprobeerd om een nieuw "Not an addict" na te lopen, iets wat ze op hun vorige "Cocoon Crash" wel redelijk nadrukkelijk probeerden en hun te staan kwam op een in mijn ogen redelijk geforceerde plaat. Op "Almost Happy" is K's Choice kalmer dan ooit, bezadigd en ook een beetje moe, en daarmee dichter dan ooit bij de essentie van zichzelf gekomen.
Het wordt hun door de verkoopslui bij de platenfirma en bij het halfdove deel van de rockpers weliswaar niet in dank afgenomen, maar K's Choice is altijd al meer een folkgroep geweest dan een speerpunt van de alternatieve rock, een hokje waarmee ze met "Not an addict" waren terechtgekomen. Na "Almost Happy" zullen ze er wel niet meer inzitten.
Van de 13 songs (de track "intro" is weliswaar een kinderliedje, opgedoken op een cassetje van de buren, met daarop een heel erg minderjarige Sarah, maar als "hidden track" staat er wel degelijk een dertiende song op), zijn er maar drie minder geslaagd ("Tired", "My Head" en "Somewhere").
Maar veel van de rest zijn pareltjes: "Another Year" is een opener die de toon zet voor de hele CD, en lijkt te drijven op een licht gevoel van vermoeidheid (zie ook "Tired"). "The light you were, will soon become a blur, as you're living through another year. Oh what a waste of time it is, to indulge inside of bliss, getting ready for another year like this" luidt het, maar of het slaat op hun bestaan als rockgroep weet ik niet. "Live For Real" is qua sentiment melig (with you I might get there, with you I might start to feel, with you I will live for real), maar komt absoluut oprecht over en zorgt voor kippevelmoment nummer 1. In "Home" kruipt Sarah als een spinnend katje bij je onder de deken en vertelt over thuis. Ook in "Almost Everywhere" is het thema niet een weinig melig, maar deze tekst over "mama" mist ook zijn doel allerminst, kippevelmoment n° 2 dus. Singles "Almost Happy" en "Busy" voeren het tempo wat op, en doen dat naar Afrekeningnormen weliswaar niet onaardig, maar ook niet onoverkoombaar. Afsluiter "All" drijft op een heerlijke melodie en wordt nog nagekomen door "already there", waarop Sarah & Gert uitkomen bij een verstild Iers folkliedje à la Sarah McLachlan.
Een vreemde uitzondering is "Shadowman", een track die mij iets te veel naar Marrillion zweemt, waarop het eerst lijkt dat ook Gert kan zingen, tot je je realiseert dat wat je hoort een samensmelting is van broer en zuster's stem. De track houdt zich ondanks de bombast wel recht en zorgt zelfs voor een welkome afwisseling in de soms iets te monotone productie, die vooral lijkt uit te blinken door afwezigheid.
K's Choice heeft een CD gemaakt die op mij het effect had van een radiator naast de knusse zetel terwijl de herfstwind in de schouw huilt. Ik werd er niet "happy" van, maar wel helemaal warm.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Bert Leijssen voor Uptomusic: "Bij het vallen van de bladeren heeft de herfst ook in de gemoederen van de Bettens-tandem flink huis gehouden. ... Weg zijn de stevige uithalen die van bijvoorbeeld 'Believe' uit 'Cocoon Crash' zo'n krachtige song maakten. Jammer, want de schuurpapieren stem van Sarah Bettens leende zich uitstekend voor dit soort potige pop.".
- tMc voor Café Belge : "... Almost happy word je van deze nostalgisch getinte autobiografische liedjes, één voor één geweven rond een akoestische basis. Sarah Bettens benevelt je hoofd met schorzachte melodiën, ze glimlacht sexy maar met tranen, tijdens slotnummer 'All' ben je als gevoelensmens reeds zo overspoeld geweest door weemoed dat je als geparalyseerd achterblijft."
- Veronica : "... de mooie, sombere, door de mist verhulde pasteltinten op de cd-inlay vertellen exact het verhaal dat we op de plaat horen: ... Mooie nummers, maar ze gaan bijna geruisloos in elkaar over en lijken soms een pastelkleurig aftreksel van de originele knalkleuren die K's Choice ook zo goed uit het muzikale schilderpalet kon toveren."
- Peter Van Dijck in Focus (Knack) : "... De groep heeft gewoon een mooie, eerlijke, sfeervolle plaat gemaakt. ... De enige detailkritiek die we kunnen verzinnen is dat het producersduo Bird & Bush te weinig variatie en dynamiek in het verstilde album heeft gestoken ... Maar voor de rest: puike plaat."
- lve in Rif-Raf : "Het woord dat de nieuwsteplaat van K's Choice volgens mij het beste typeert is flets."
- la in Humo : "Naar de nieuwe "Almost Happy" hebben we de voorbije dagen geluisterd tot het bloed ons tappelings uit de oren liep, maar buiten een gevoel van opluchting dat de luistersessies over zijn valt er weinig positiefs te melden. ... Almost Happy? Not even remotely amused."
- Tom Peeters in (de oude) Teek : "Het resultaat klinkt minder Amerikaans dan Cocoon Crash. Minder tempoveranderingen, energie-uitbarstingen en naar een climax toestotende gitaren. Almost Happy gaat zo meer naar Indigo Girls dan naar Alanis Morisette, meer richting folk dan richting rock, meer richting introvert luisterlied dan richting wilde popsong."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

   

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 17 november 2000, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
839
0
839 Bef.
Proxis
812
0
812 Bef.
Proxis
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
16,49 euro
2,77 euro
776 Bef.

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze groep :

- Official and well-kept website = www.kschoice.com
- Bio en meer van K's Choice in het Belgisch Pop & Rock Archief

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over K's Choice
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up