Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | N | Neeka        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (Mei 1999) :

NEEKA "Neeka"
(Oyster Records 1999, OYSTER 006)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. The gardener
2. This is not my home
3. Legacy
4. Sunset
5. Eve
6. Blueprint
7. Patti
8. Fight of the night
9. Listen to the radio
10. Killing ace
11. No medecine

geproduceerd door Staf Verbeeck
All songs by Ilse Goovaerts (Manta Ray Publishing) except 9. : Robinson/Gabriel

Muzikanten :
- Ilse Goovaerts (vocals, guitars)
- Roland Van Campenhout (guitars, bells)
- "Lange Polle" Van Bruystegem (guitars)
- Bart Meeus (drums, percussion)
- Bart De Nolf (bass)
- Bieke Segaert (backing vocals)

Opgenomen in Jet Studio, Brussel

Artwork : Krist Debusschere (Bosteels & Bosteels), photograph : Dirk Kerstens.

Mijn Mening

Advertentie in de krant vandaag : "Teek draait dol. Deze maand gratis bij TEEK : Maxi-CD van folkwonder neeka !!!!". Nu is Teek niet gestorven van de eerste schromelijk overdrijving, maar Neeka is dus blijkbaar een folkwonder. Folk ligt op dit moment zéér goed in de markt en cd's van vrouwelijke folkies (zie Laïs) verkopen al bijna even goed als blauwwitte sjaals in Genk. Dat kan niet stuk, zou u dus kunnen denken. Dit is zonder de eerste vaststelling, "Teek draait dol" gerekend.
Persoonlijk vind ik dit debuut van Neeka ongeveer even "folk" als een cricketwedstrijd opwindend. Zij draagt immers geen geitewollen sokken, maar speelt gitaar op blote voeten. Dit is een singer-songwrite-ster navigerend tussen de krijtlijnen die op het veld werden uitgetekend door diamanten dames als BJ Scott, Ricky Lee Jones, Kirstin Hersh en vooral Joni Mitchell.
Driewerf helaas, ook dat "wonder" past echter niet echt. Eerlijkheidshalve moet immers worden vastgesteld dat Ilse Goovaerts eigenlijk nergens helemaal tot het niveau klimt van deze illustere voorbeelden. Dit ligt niet zozeer aan de stem (vooral mooi in de rustige passages, in de luide stukken wat overspannen) of de productie (klasserijk groepje heeft ze verzameld), maar veeleer aan de songs die iets te "dertien in een dozijn" zijn. Te weinig kerft het mes diep, te weinig slaat de ontroering toe. Uitzondering is voor mij het beklijvende "This is not my home" en gelukkig ontstijgen ook "The Gardener", "Legacy" en de iets steviger rockende "Fight of the night" en "Killing Ace" de middelmaat.
Geen folkwonder dus. Neeka-boo. Maar, de debuutstatus in acht genomen, zeker wel een aanwinst voor de Belgische rockpodia.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- Weekend-Knack, 17/4/99, "Hoe contradictorisch het ook mag klinken, Neeka is op haar scherpst wanneer ze breekbaar overkomt. Als je het rocklaagje ervan afpelt, krijg je een ritmiek en frasering à la Joni Mitchell. Hopelijk krijgt ze de tijd om rustig door te groeien."
- Bart Steenhaut in Metro (De Morgen) "Een vrouwelijke singer-songwriter, jawel, maar geen muurbloempje. Want af en toe laat ze de gitaren, bediend door onder anderen Roland, nijdig aan de ketting rukken. Aardige stem, degelijke liedjes ... Daar zit eh ... muziek in."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Meer over deze artieste :

- Inmiddels is er ook een pagina aan neeka gewijd in dit archief.
- Voor alle Neeka-info op het web kan u terecht op de indrukwekkende Oyster Records-site.
- Contact : Manta Ray Publishing. Tel : 0032.2.414.13.33

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 5 mei 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
713
0
713 fr.
HVH-Megastore
698
54
748 fr.
Proxis
561
95
656 fr.

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Neeka
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up