Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | N | Neon Electronics        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (Juli 1999) :

NEON ELECTRONICS
(Dancedelic-D 1999, cat n° 3001)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. u.b. there
2. the fire
3. time
4. total wam bam
5. u. always
6. 1 direction
7. superman 3000
8. a new miracle
9. flash baby
10. u.b. there (d-mix)

Played & Produced by dirk da davo except track 4 and 5 : da davo & remo perotti
additional samples on track 8 & 9 : tb

Recorded at home & at "la bush".

Graphics : Elissa

Mijn Mening

"You, You should've been there" (x 44), "The Fire (x26) The fire is getting higher (x6)", "Wam bam Slam bam, Call my name and here I am" (x24). "In one direction, baby (x4) You got me walking in one direction, baby (x20), Baby, baby (x8)", "Baby, baby (x60)", "Flash baby (x95), Isn't that beautiful (x8), Flash (x40), Flash Baby (x34)", "You, You should've been there (x30).
Tot daar de hoogtepunten uit de verzamelde lyrics op deze cd van Neon Electronics (althans, dat wat wij ervan konden maken). Op basis van deze gegevens vermoeden wij dus dat deze cd gaat over de liefde voor een eenzijdige exhibitionist die te laat bij een brand kwam. Of zoiets.
Van Neon Judgement (want het gaat hier om een project van Dirk Da Davo - samen met Remo Perotti, mogelijk kent u die nog als het "Sjamajee!"-mannetje) houdt dit project de meestal donkere sfeer die heerst in de nummers. Daarbij is echter een stevige scheut electronische beats, samples en synths in verschillende stijlen gegoten. Bijwijlen komt uit dat mengsel een geslaagde combinatie gekropen, zoals op de single "u.b.there", het erg Kraftwerk-achtig aandoende "Time" en in de breakbeats van "u.always". Even zovele keren is het resultaat in mijn ogen echter nogal dwaas, over-repetitief en saai.
Voorlopig enkel en alleen via internet verkrijgbaar, via een gloednieuw label. U daar, in de werkelijke wereld, U heeft niet veel gemist.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- Ik heb nog nergens recensies zien staan, maar wellicht komt dit omdat ik de verkeerde pers lees.

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Meer over deze artieste :

- de voorgeschiedenis van Dirk Da Davo bij Neon Judgement.
- de officiële website van Neon Electronics is neon.grmbl.com.
- Management : Groove Station. Tel : 0032-(0)75-940213. Fax : 0032-(0)9-2339337.
- Dancedelic-D heeft een website op www.dancedelicd.com en een email op info@dancedelicd.com, een telefoon en fax op 0032-(0)16-294896 en een adres op Blijde Inkomststraat 98, 3000 Leuven, België.

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 31 juli 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Directe link
naar de CD
Azur
569
0
569 BEF
HVH-Megastore
---
54
---
Proxis
150
0
150 Bef

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders - online - goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Neon Electronics
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up