Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | O | Orange Black        
           
 

Buy this CD at ProxisCD VAN DE WEEK (Februari 2000) :

AORANGE BLACK "Bright Lights"
(1999, Atomic Recordings - distr. De Konkurrent, AR013)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Southern Feel
2. Sad Joke
3. Moneywheel
4. Summer Cold
5. Girl Tattoo
6. One man and his horse
7. Trash it
8. Lonely (with you)
9. Boy meets girl
10. Passion
11. Turn on

Muzikanten :
- Freek : bas & backings
- Dieter : zang, gitaar & orgel
- Micha : drums & percussie
- Aldo : gitaar, orgel & backings
Gasten :
- Wannes : piano
- Kris : gitaar
- Ronny : ritmebox

Opgenomen in "Vitanova", Antwerpen
Hoesfoto : Goele, Ivo, Patrick, Herbert, Dieter
Lay-out : Onno

 

Mijn Mening

Eerste beluisteringen kunnen je soms op het verkeerde been zetten. In dit geval staat mijn mening na een stuk of 10 beluisteringen ongeveer diametraal tegenover mijn oordeel dat klaarstond na één hoorbeurt. En die luidde ongeveer als volgt : "cliché, saai, gezeur, flauw. Volgende".
Net als bvb. hun vrienden van dEUS (op wiens feestje ze tijdens de "laatste concerten van het millennium in de Hallen van Schaarbeek waren uitgenodigd) is dit immers het soort plaat dat groeit als bamboe : In het begin ziet het eruit als ordinair gras, maar na enkele dagen staat het hoger dan een huis. De steunpilaren van dit huis zijn in dit geval de verstandige single-keuzes "Southern Feel" en "Money Wheel", en als uitschieter de song "Summer Cold", zeker en vast een single waard. Flarden van klasse staan er ook op "Sad Joke" (crème van een song tot hij na 2 minuten de nek wordt omgewrongen) en de heerlijk uitfreakende rock van "Passion". Niet toevallig zijn dit bijna allemaal de wat rustiger nummers op "Bright Lights", want op de iets ruigere kant van de CD kicken wij minder.
OK, verrassend is het allemaal niet, maar saai of zeurderig allerminst. Rustige, waaierende popmuziek met gitaren, knappe melodiëen, fijne teksten ...
"The Future" is dus wel degelijk een beetje "Orange". En "Black", not "bleak".

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Jaimie Luyckx in Rif-Raf (n) : "Mensen die dachten dat het alomgeprezen gitaarcombo Orange Black vandaag nog gewoon leuke casual popmuziek maakte, heeft het mis ... Die nieuwe plaat is nog steeds , casual, poppy of noem het hoe je wil - rustig bijvoorbeeld - maar ze zit al dagen in mijn cd. En dat is niet meer gewoon ... Misschien moet het dit jaar maar eens gebeuren voor Orange Black".
- dp bij Up To Music : "Het sympathieke Orange Black timmert stevig aan de met low-fi bezaaide rockwegen en speelde zich onder andere al in de gunst van Pavement, de keizers van de ‘ontstemde’ poprock. Adelbrieven die Orange Black stevig bevestigt op het nieuwste album. ... Wie de low-fi blauwdrukken van groepen als Pavement, Pond, Seam en in mindere mate de Lemonheads koestert als waren het edele metalen, zal ook aan ‘Bright Lights’ een vette kluif hebben waar nog uren ‘knauwplezier’ aan vastkleeft."
- Surf-Inn : "De nieuwe van Orange Black is een logisch vervolg op "It's Electric!". Intieme treurwilg-luisterliedjes en stevige rocksongs bevolken, op het instrumentale spielereitje "One Man and His Horse" na, nog steeds de setlist van deze band uit Kontich. Naar het einde toe, kent de plaat wel wat mindere momenten."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 10 februari 2000, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Directe Link
Azur
818
0
551 Bef.
Proxis
---
50
---

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Meer info :

- Orange Black has an official site at www.orangeblack.com
- Boeken kan via Tout Partout - +32-(0)11/25.60.36
- Schrijven naar de groep : Orange Black, Peter Benoîtlaan 35, B-2550 Kontich
- Atomic Recording : Parijsstraat 21 - B-3000 Leuven - +32(0)16/23.40.27

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Orange Black
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up