Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | P | Paranoiacs        
           
 

Buy this cd at ProxisCD VAN DE WEEK (December 1999) :

PARANOIACS "7 DAY WEEKEND"
(1999, I Scream Records, 88.957.02)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. In my Eye
2. 2009
3. Fishy
4. Born a sinner
5. Rock'n roll show
6. Jonas' Song
7. Back from nowhere
8. Bad feelings
9. Dog day afternoon
10. Shake me up
11. I want it now
12. 2.a.m.
13. (We are going on a holiday)

Produced by Paranoiacs & Frank Van Bogaert
Recorded at Ace studio (Aartselaar, Belgium)
Artwork : Hendrik at www.designisdead.com
Songs : Stevens & Stevens

Musicians :
- Hans
- Jonas
- Stef
- Axl
- Raf

 

Mijn Mening

Er is nog leven in de Vlaamse garages. Het ruikt wat muf, is in al die jaren geen haar veranderd en dus herkenbaar van een kilometer afstand, maar het leeft, en het heeft een nieuw publiek gevonden. In het zog van de Amerikaanse punkrevival met groepen als Green Day en andere Offsprings is er ook binnen de Belgische scene opnieuw ruimte gevonden voor 1-2-3-4 zonder omzien ruig rockende punkpop (vb. Janez Detd, Spanks ... en zeker ook de Paranoiacs).
Stevens & Stevens hebben nieuw volk rond zich verzameld, waaronder de schitterende Ashbury Faith-bassist Axl Peleman. 12 (en een extra) song op 38 minuten : het tempo is razend, de pauzes minimaal. Onze Clement Peerens-theorie hierover luidt dat dit gebeurt om te verhinderen dat Axl tijd vindt om zijn broek uit te spelen, omdat Rafke daarvan zenuwachtig wordt en dan naast zijn toetsen gaat spelen, maar dit uiteraard geheel terzijde.
Op "7 Day Weekend" staan alle 6 de songs van hun comeback-EP van vorig jaar "Back from Nowhere", en 6 en een halve nieuwe. De Paranoiacs spartelen erdoorheen zonder grote inzinkingen (2.a.m., Shake me up). Doorheen het strakke garagerockstramien hebben ook enkele "nieuwe" invloeden zich binnengewerkt : vb. Clash-achtige ska in "Rock'n'Roll Show", Levelers-achtige speedmetal folkrock in "I want it now", Scabs-achtige rock op "Dog Day Afternoon". Andere songs zouden op precies dezelfde manier ook 15 jaar geleden in de garage"boom" gepast hebben (vb. "In my eye", "Born a sinner"). Beste song op de plaat vinden wij nog steeds "Back from nowhere", alhoewel ook "2009" en "Jonas' song" prat kunnen gaan op een bijzonder sterk refrein.
Paranoiacs anno 1999 : wel future.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Lieven Bousard schreef : "Well, The Paranoiacs sure proved that they still kick ass with this album, and I hope that 7 Day Week end won't be their last CD. Always in my heart. Hanske, rock on mate!!!"

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Peter Van Dyck in Weekend-Knack : "Paranoiacs zijn terug en ze zijn geen haar veranderd. Ze weten namelijk verdomd goed waar ze in uitblinken : puntige, complexloze punkpop. (...) Paranoiacs zijn fun."
- ts in Rif-Raf : "Depressie? Futloos? Dan wordt het de hoogste tijd dat je dit plaatje in je cd-speler stopt en je zal je alvast een pak beter voelen. (...) Eenvoudige, complexloze punky rock'n'roll songs met refreintjes die er gewoon om vragen meegebruld te worden. (...) Een welkome verademing in de sterk geïntellectualiseerde Belgische scene. Niet nadenken dus, rocken maar!'

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 27 december 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Directe Link
Azur
593
0
593 Bef.
HVH-Megastore
-
54
Proxis
-
95
Proxis

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Meer info :

- Paranoiacs' history in the Belgian Pop & Rock Archives
- Paranoiacs Official Site (to be opened soon)
- I Scream Records.
- Booking : L&S Agency (+32.(0)11/671701)

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Paranoiacs
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up