Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | P | Praga Khan        
           
 

link to the cd shop that had the best prize at the time of writing this reviewCD VAN DE WEEK (Augustus 2000) :

PRAGA KHAN "Mutant Funk"
(2000, Antler-Subway, FG3315Ltd)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. The Power of the Flower
2. Love
3. Meditation
4. Keep The Dream Alive
5. Pittsburgh Angel
6. Sayonara Greetings
7. Dreamcatcher
8. Turn Me On
9. Northern Lights
10. The Moon
11. Immortal Sin
12. Eyeless in El Paso

Wellicht kan je nog altijd de "limited" version vinden, met daarbij een extra cd die volgend materiaal bevat:
1. The Power of The Flower (Junkie XL remix)
2. Lonely (The Program Remix)
3. Luv U Still (Dave Angel Remix)
4. Breakfast in Vegas (Hard Rock with C.S.J.)
5. Trippin' On Music
6. Breakfast in Vegas (video)
7. Lonely (video)
8. Visions & Imaginations (video)
9. The Power of the Flower (video)
10. My Mind is My Enemy (Live in Providence, USA)
en een "Mutant" screensaver

Geschreven door Oliver Adams & Praga Khan (behalve 12, met Carl S. Johanson)
Muzikanten :
- Praga Khan (zang, keyboards)
- Olivier Adams (drums)
- Erhan Kurkun (gitaren)
- Hans X (bas)
- Ester (zang & dans)

Geproduceerd door Praga Khan & Oliver Adams
Artwork : Topfloor

 

Mijn Mening

Chapeau, is wat ik zeg tegen Praga Khan. Je moet het maar doen : (insert hier het tot inmiddels tot vervelens toe gehoorde refrein met als inhoud : hoe is het in godesnaam mogelijk dat een groep met zoveel succes in de States en zo een pioniersmentaliteit hier zolang genegeerd is geworden). Die erkenning is er inmiddels, of hoe anders kan je een groep noemen die op het dak van VTM z'n CD kan aankondigen, nummer 2 wordt in de album charts bij de release, grijsgelikt wordt op Studio Brussel en meer dan overeind bleef als headliner op de eerste dag van het uitgeregende Werchter-festival. Erkenning is geschied, en dus nogmaals : chapeau.
Evenwel : Drie songs, welgeteld drie songs, houdt Praga Khan op Mutant Funk de illusie hoog dat het een opwindende groep zou zijn. Ze heten "Love", "The Power of the Flower" en "Sayonara Greetings". Het eerste voor de diepzinnige tekst (vb. A rock guitar, a candy barr, CD Rom, Atom Bomb, Silverwear, Teddy bear, Rocking chair, rasta hair, Superman, Peter Pan, U.F.O., Radio, Excorcists, Paper Clips, Bubble gum and laser guns ... but all you need is love : hier is over nagedacht!), het tweede voor de drive en de geslaagde psychedelische toets, en het derde voor de jeugdherinneringen (Bowie in een Sisters of Mercy song in een Killing Joke saus door een EBM groep).
Voor het overige doet Mutant Funk heel hard zijn best om aangenaam geluidsvulsel te zijn. De beat draaft uiteraard gewoon door, en er zitten genoeg studiokneepjes in om een gemiddeld studioachterwerk bont en blauw achter te laten, maar een sterke melodie, een grijntje opwinding of emotie, of gewoon iets wat indommelen zou kunnen verhinderen ... nergens meer te bespeuren.
In plaats van "chapeau" is er op Mutant Funk dus met de pet naar gesmeten. Gelukkig wordt er in de eerste oplage nog een tweede bij CD geleverd met daarop video's en remixes van de beste songs van "21st century skin", een plaat die wel de huidige status van Praga Khan in de lage landen kan rechtvaardigen.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- TEEK-magazine : "De "gemuteerde funk" van Maurice Engelen en en Oliver Adams is ondanks de psychedelische popinvloeden te halfslachtig om te overtuigen. De dancejunk die Underworld in zijn platenkast heeft staan wordt hier niet warm van."
- Dirk Steenhaut in Metro (De Morgen) : "Op Mutant Funk vermengt hij techno met rock, combineert elektronische machines met gitaren en knipoogt hij naar Bowie, Fad Gadget en Depeche Mode. Opzwepend, maar gelukking net niet overspannen".
- Stijn Lauwers in De Standaard : "... een verrassende roadmovie-soundtrack vol psychedelische songs ... (waarop) je makkelijk zes potentiële singles kan vinden. "Meditation" kan de vergelijking met het betere werk van Underworld doorstaan en Sisters Of Mercy-pastiche ,,Sayonara greetings'' lijkt zelfs van David Bowie's Tin Machine geplukt."
- webzine 6Bears "Olivier Adams... nous déverse ici 12 partitions qui mettront vos lecteurs de CD à dure contribution. Entre un son proche des Cure sur "Sayonara Greetings", plus Pet Shop Boys avec "Meditation" ou encore de l'acid house bien pulsée comme sur "The Moon","Mutant funk " fera certainement les belles nuits de toutes les raves dignes de ce nom aussi bien en Belgique que partout ailleurs."
- Out Soon (Café Cool): "'Mutant Funk' is alvast een sterk vervolg op '21st Century Skin': we krijgen uitbundige electro-house als 'The Power Of The Flower' en 'Turn Me On', naast fijngevoelig werk als 'Dreamcatcher'. Momenten van elektronische zelfreflectie naast trefzekere dansvloervullers."
- SvS in Rif-Raf : "Verbaast het u dat wij niet opgewonden geraken van "Mutant Funk", een plaat waarop Praga Khan doet wat Underworld zelfs op hun allesbehalve geniale voorganger beter deed? Is het pretentieus te beweren dat hun elektronische sounds gedateerd klinken? Dacht van niet, je mag toch wat evolutie verwachten van een band?"

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht - voor de "limited" dubbel-CD - op 16 augustus 2000, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest):

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
832
0
832 Bef.
Proxis
804
0
804 Bef.
Proxis
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
---
3,51€
---

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Meer over deze groep :

- Officiële website = www.pragakhan.com
- Poging tot Praga Khan bio in het Belgisch Pop & Rock Archief
- Interview met Oliver & Maurice over Mutant Funk
- Mail the band : praga@antler-subway.be
- Management + booking : Michlen Tour Control, fax +32(0)14,425,001, Mail info@tourcontrol.com. Site www.tourcontrol.com

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Praga Khan
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up