Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | P | Purple Prose        
           
 

Buy this cd at ProxisCD VAN DE WEEK (Mei 1999) :

PURPLE PROSE "Purple Prose"
(BMG Ariola 1999, Cat n° 74321 659962)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Dirty Gold
2. The Heart Hunts Alone
3. L'amour lointaine
4. Estoy embriagada
5. I Didn't Know
6. Es wird schon wieder gehen
7. Dios te lo devolverá (Until Forgiveness Comes)
8. Little Death
9. The Voices Warned Me
10. Une voix nous manque
11. Southern Moon
12. Grand Tralala
13. Who Wants To Be Lonely?

Gecomponeerd, uitgevoerd en geproduceerd door Purple Prose

Muzikanten :
- Dani Klein (vocals)
- Werner Braito (harmonicas)
- Jan Cordemans (bass)
- Thierry Plas (guitars)
- Marc Ysaye (drums & percussion)

Opgenomen in Zoo homestudio, Brussel

Artwork : Jan Cordemans & VM2, photograph : Danny Willems

Mijn Mening

Purple Prose wordt via een sticker op de hoes aan de man gebracht als "Purple Prose, featuring Dani Klein from Vaya Con Dios". Het is natuurlijk ook wat, de zangeres van België's misschien wel meest succesvolle exportproduct (na Soeur Sourire natuurlijk) in de rangen te tellen. Het nadeel voor de groep is natuurlijk wel dat in zowat alle interviews driekwart van de bladzijde gevuld wordt met beschouwingen over het einde van Vaya Con Dios, speculaties rond de mogelijke heropstanding van Vaya Con Dios, vergelijkingen van deze groep met de werkwijze binnen Vaya Con Dios enz ... enz ... Mogelijk zal de promotiecampagne rond deze cd dan ook leiden tot een grotere opstoot in de verkoop van "The Best of Vaya Con Dios" dan dat er exemplaren van deze plaat verzet zullen worden. Niet dat de platenmaatschappij daar erg rouwig om zou zijn, want Dani Klein heeft Purple Prose aan haar vroegere firma verkocht gekregen.
Purple Prose is eigenlijk meer een hobbyclubje, maar er wordt gemusiceerd op hoog professionneel niveau : de stem van Dani Klein is nog steeds in topvorm, de harmonica van Werner Braito geeft mooie accenten waar nodig zonder in notendiarree te vervallen, de Machiavel-leden Thierry Plas en drummer Marc Ysaye ondergingen gelukkig een hersenspoeling vooraleer ze in deze groep mochten zetelen ...
Toch heb ik zo'n donkerbruin vermoeden (de kleur van de cd overigens) dat dit allerminst een verkoopsucces zal worden. Er staan wel songs op in vier talen, zodat een groot gedeelte van de wereldbevolking zich op een of andere manier door dit album aangesproken zou kunnen voelen. Maar alhoewel de kwaliteit er wel is, staan er te weinig songs op die je écht bij je vel pakken. Ondanks dat het een debuut is, klinkt het iets te vaak iets te routineus. Enkel de opener "Dirty Gold" en de bloedstollende afsluiter "Who Wants To Be Lonely" hebben mij echt over de streep getrokken, de rest - kabbelende chanson-blues - laat mij twijfelend achter.
Wel geschikt om een landerige zomeravond op een terras van een soundtrack te voorzien.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- Peter Van Dijk in Knack : "Een stap terug zetten, heeft soms een heilzame werking. Twee jaar na het einde van Vaya Con Dios kan Dani Klein weer met plezier musiceren. Met het brusselse hobbyclubje Purple Prose kiest ze resoluut voor de eenvoud van in blues gemarineerde chansons".

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Meer over deze groep :

- Purple Prose in het Belgisch Pop & Rock Archief
- Contact : Eddy Godijn (boogie.prod@skynet.be)

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 16 mei 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Rechtstreekse link
Azur
753
0
753 fr.
Proxis
---
95
---

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Purple Prose
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up