Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen |R |Riguelle & Hautekiet        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (Mei 2001) :

Riguelle & Hautekiet
"Red Harmony"
2000, LC Music, CTC2990152

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. Secondhand Love
(Pete Townshend)
2. London Conversation
(John Martyn)
3. Everywhere Is Somewhere
(Tim Easton)
4. Two Girls
(Townes Van Zandt)
5. Taking Your Life In Your Hands
(John Cale)
6. How Do You Sleep?
(John Lennon)
7. Cockpit
(dirk Blanchart)
8. Red Shoes By The Drugstore
(Tom Waits)
9. High On The Hilltop
(Nick Lowe)
10. Over Here (no time for justice)
(Marianne Faithfull)
11. Shoot Out The Lights
(Richard Thompson)
12. Rainy Day In June
(Ray Davies)
13. Words (Between The Lines Of Age)
(Neil Young)

Muzikanten:
- Patrick Riguelle (vocals, guitar, lap steel guitar, harmonica, percussion)
- Joos van den Broeck (drums, percussion)
- Werner Lauscher (bass)
- Jan Hautekiet (piano, organ, synthesizer, accordion)

Produced by Patrick Riguelle, Jan Hautekiet & Staf Verbeeck
Recordd at Jet Studio

Design : Funcke & Co.
Photography : Patrick De Spiegelaere

 

Mijn Mening:

Een cd die indrukwekkend is in zijn overbodigheid, zo geloof ik dat mijn standpunt over "Red Harmony" van de sympathieke peren Patrick Riguelle, Jan Hautekiet en hun nieuwbakken companen Werner Lauscher en Joos Van den Broeck valt samen te vatten.
Red Harmony staat immers vol met uiterst smaakvolle en doorleefde uitvoeringen van knappe en eerlijke songs. Door hun integriteit, inlevingsvermogen, muzikaal talent en goeie smaak is het resultaat bijzonder onderhoudend, en het blijft verbazingwekkend hoe vooral Patrick Riguelle, net als in zijn dagelijkse uitsmijter in de Laatste Show op TV1, nergens door de mand valt. De CD "rockt" door de nieuwe bezetting bovendien harder dan de eersteling ("A Minor Thing"), weze het dan vooral Radio 1's-gewijs (beleefd en vriendelijk, met twee woorden sprekend en de voeten netjes vegend voor het binnenkomen...).
Maar, and this is my point: ter beoordeling van deze kwaliteit van de Riguelle-Hautekiet "interpretatie" ben ik de originelen eens gaan opzoeken (btw : het is hierbij officieel: Napster sucks - niks meer op te vinden - Audio-galaxy rules), en het resultaat is verbluffend: een prachtCD heb ik er nu bij! En hij heet niet "Red Harmony", maar "Red Harmony - the Originals". Echt niet. No Way.
Applaus dus voor Riguelle en Hautekiet! Een 10 voor smaak en platenkast.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Peter van Dyck in Focus - Knack : "Riguelle & Hautekiet koesteren de liedjes. Ze tonen de pracht van een onbekend en dus onbemind nummer als Two Girls van de roemloos gestorven Townes Van Zandt. Red Harmony is pretentieloze ontroering".
- Thierry Coljon in Le Soir : "Le projet est celui de musiciens vétérans amoureux de belles mélodies bien rendues, de façon plus cérébrale qu'impulsive. C'est sage et bien fait, techniquement irréprochable. Les amateurs des « Classiques » de Marc Ysaye devrait apprécier...
- Reinout Vangeel voor UptoMusic : "Riguelle & Hautekiet zijn muziekliefhebbers die hun eigen idolen een compliment geven. Een heel mooi compliment. 'Red Harmony' valt dan ook warmpjes aan te bevelen aan alle liefhebbers van het betere popwerk."
- Luk Vilain in ?? : "Niet de eerste covergroep, naar mijn bescheiden mening wel (één van) de beste. De klank van Riguelle's stem is een kunstwerk op zich. ... De groep drukt z'n stempel op bestaande nummers en tegelijk wordt de eigenheid ervan behouden. Dat is weinigen in dit land gegeven en daarom misschien wel moeilijker dan een album maken vol met nieuwe nummers ...".
- Harry De Bock voor KKunst : ""Covers", het is een vlag die veel ladingen kan dekken. Wat Riguelle en Hautekiet op "Red Harmony" doen, is meer dan liedjes van anderen herzingen. Ze bewerken de nummers en geven er een eigen sound aan, met respect voor de oorspronkelijke nummers. ... Noem "Red Harmony" in elk geval geen zuivere cover-CD. De muzikanten hebben er een CD met semi-eigen nummers van gemaakt."
- Jempy Samyn in Stage : "De chansonsfeer heeft inmiddels plaatsgeruimd voor een krachtige rocksound. Het duo heeft zich namelijk uitgebreid tot een heus kwartet. ... Opnieuw slaagt Patrick Riguelle er als geen ander in enkel met zijn magische stem songs van o.a. Mariane Faithfull, Nick Lowe, Ray Davies, Pete Townsend, Townes Van Zandt, John Lennon, Tom Waits en onze eigenste Dirk Blanchart een aanzienlijke meerwaarde te bezorgen."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 26 mei 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
752
40
792 Bef.
Azur
Proxis
748
0
748 Bef.
Proxis
Atrecordings
--
3$
--
Netbeat
--
2,77 euro
--

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze groep :

- Riguelle & Hautekiet bio in het Belgisch Pop & Rock Archief
- de officiële website beider heren is www.riguellehautekiet.be
- Contact : +32 9 223 67 03
- boeken kan via Garifuna - info@garifuna.be
 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Riguelle & Hautekiet
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up