Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | R | H.T. Roberts        
           
 

Buy this cd at ProxisCD VAN DE WEEK (September 1999) :

H.T. ROBERTS "KING OF THE ROOFTOPS"
(Deep Blue Something / distr. Via, DBS3300012)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Went Down to the Seashore
2. Rose of Sharon
3. Box of Confusion
4. Time
5. Restless City
6. Steamfoot's Parade
7. King of the Rooftops
8. Shadowland
9. Icarus
10. Closer to Heaven
11. Went Down to the Seashore

Muzikanten :
- H.T. Roberts : lead vocal, guitar, harmonica, ukulele, omnichord, banjo, tin whistle, bass
- Bruno De Neckere : banjo, guitar, vocal
- Antony Boast : pedal steel, viola bragueza, percussion
- Lia Verrees : harmony vocals
- Niels Delvaux : percussion, drums
- Bart Maris : tuba, flugelhorn
- Nils De Caster : violin, viola bragueza
- Alex Rambaut : accordion
- Myra Quelle : casio
- Dr. Rhythm : low tom
- Koen De Waele : double bass

Recorded live around the kitchen table. Produced & mixed by H.T.Roberts & Antony Boast at The Long House.

Sleeve : Eva Craenhals

Mijn Mening

Ergens in maart verschenen, deze fijne cd, al werd daarbij ongeveer evenveel opschudding veroorzaakt als bij het werpen van een steen in de Noordzee. De impact onmiddellijk opgeslokt door het geweld van de zeegolven, vermangeld door een golfbreker, gestrand op het zand : een goedbewaard geheim dus, behalve voor wie er bij was en stond naar te kijken.
Toch wil ik hier een lans breken voor dit bescheiden, maar kwalitatief zeer hoogstaande werkstuk van deze geluidstechnicus (van o.m. Perry Rose en Jan De Wilde) en producer (van o.m. Bruno Deneckere, Les Nomades ..) genaamd H.T.Roberts.
De excellecne zit hem niet in de sound, voor het grootste gedeelte aan een keukentafel opgenomen, noch in een bijzondere muzikale virtuositeit of een interessante boodschap of. Neen, wat dit schijfje doet uitgroeien (als je wat geduld oefent) tot een parel is de simpelheid, directheid en poëtische kracht. Dit is countrymuziek (à la Elvis Costello's "Almost Blue"), dit zijn walsjes (à la Elliott Smith), dit is akoestische gitaarfolk (à la Dylan, G.W. McLennan) met hier en daar een Iers riedeltje (à la Perry Rose). Dit zijn liedjes over dromen (Went down to the seashore), over een dode kat (King of the Rooftops), over leven in de stad (Restless City"). Er worden geen nieuwe akkoorden op uitgevonden, maar de al bestaanden staan in feilloze volgorde op bijvoorbeeld "Closer to heaven" (met o.m. Mich van Hautem in de backings), "King of the rooftops", "Rose of Sharon" (opgedragen aan schrijver John Steinbeck), "Shadowland" of "Steamfoot's Parade" (met Bart Maris op tuba). Stel je "Nookie" of andere "Guano Apes" voor en daar dan het tegengestelde van, dan komt u in de buurt. Deze cd is - voor mij althans - een soort verademing, een rustpunt.
Wellicht te kleinschalig, te schuchter om een groot publiek te kunnen verleiden, maar ik heb zo het gevoel dat voor H.T.Roberts een klein publiek al ongeveer groot genoeg is. En zeg nu zelf, deejays zijn er tegenwoordig toch al genoeg.

Ingezonden meningen :

- Timothy schreef : "Ironic that the great American Gothic recording of the decade should be written by a Belgian. A strange but beautiful collecion of stark songwriting, in the tradition of Townes van Zandt Our Mother the Mountain, Cowboy Junkies' Trinity Sessions, and Nick Cave's The Boatman's Call."

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

MN in Roots Town Music : "Het hoeft allang geen betoog meer dat er in België een pak songschrijvers en muzikanten rondlopen die niet moeten onderdoen voor hun buitenlandse, in casu Amerikaanse collegas. ... Wat H.T. zo groots maakt, is zijn schilderkunst, hij weet met een minimum aan instrumentatie een heel rijk klankbeeld te scheppen. Er wordt wel van een heel gamma akoestische instrumenten gebruik gemaakt ... maar vanuit het motto "minder is meer" wordt er zeer spaarzaam mee omgesprongen. Als het ware als een bloem die open bloeit geeft deze cd zoetjes aan zijn z'n geheimen prijs".

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Meer over deze artiest :

- contact & bookings : Luc Bonne, Tervenenwegel 23, 9940 Ertvelde (tel : +32.9.344.88.73)
- Deep Blue Something : Romeinse steenweg 372, 1853 Strombeek-Bever.
Tel 02/269.82.32 fax: 02/267.75.34.
- Distribution : Via Records. http://www.viarecords.com

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 2 september 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Snel-link
Azur
727
0
727 Bef
HVH-Megastore
---
54
---
Proxis
638
95
733 Bef

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over H.T.Roberts
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up