Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | S | The Seatsniffers        
           
 

Buy this cd at ProxisCD VAN DE WEEK (Januari 1999) :

THE SEATSNIFFERS "All of this"
(Rowyna Music, 1998 - RW-5027)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Shake it
2. All of this
3. Are you gonna be the one
4. Kathy Ann
5. Since my baby left me
6. Get it
7. It's about you
8. I ain't gonna mind
9. Sleep
10. Help me
11. A cheat
12. Be there alone
13 Don't gimme that
bonus : "Free Beer" ?

Muzikanten :
- Walter Broes : Vocals, guitar
- Roel Jabocs : Sax
- Bop De Houwer : Double & Fender bass
- Piet De Houwer : Drums
Guest musicians :
- Thomas Deprins : keyboards
- Karl Broekaert : keyboards
- Ruben Block : backing vocals, guitar
- Luc Houben : bass
- Wilfried Maes : drums

Recorded, produced & mixed by Carl Broekaert & The Seatsniffers.

Cover art : Sam Dams

Persmededeling

The Seatsniffers kwamen in 1995 bij elkaar, en toen al waren de verschillende leden ondanks hun relatief jonge leeftijd, "veteranen " in het clubcircuit.
Oorspronkelijk gezien als een eigenwijze afsplitsing van de toen "boomende" Antwerpse Roots-scene, deed de band alle kwatongen verstommen met de in maart '97 verschenen debuut-CD "THE SEATSNIFFERS".
De CD kreeg een indrukwekkende hoeveelheid goede pers, ging als zoete broodjes over de toonbank en was wekenlang te horen op o.a. Studio Brussel en Radio 1.
In de zomer van '97 was de band te zien op o.a. Peer BRBF, Cactus Festival, Marktrock, Lokerse Feesten, Bluesrock Tegelen en deelden de affiche met o.a. The Paladins, Gatemouth Brown, Lester Butler, Nick Lowe, Jimmie Vaughan,…
In Juni '98 bracht de band als voorbode op de in het najaar te verschijnen tweede full-CD een Limited Edition (vinyl only!) 10-inch uit . De single uit deze plaat ("Arabian love Call") werd een bescheiden zomer-hitje. De band concerteert ondertussen ook in Nederland steeds meer, en tourt zomer '98 even in Denemarken en Noorwegen, nadat eerder Engeland, Duitsland en Frankrijk al aan de beurt waren.
Op twee oktober '98 verscheen "ALL OF THIS", de tweede full-CD van the Seatsniffers.
Menig journalist en radiomaker probeerde vergeefs de muziek van the Seatsniffers te omschrijven.
Naast de eigenwijze (eigentijdse) aanpak van de band en de typische songs van frontman Walter Broes hoort u invloeden uit Rhythm & Blues, Rock & Roll, Country & Western, Rockabilly en andere Amerikaanse rootsstijlen, gebracht met de energie van een pitbull op amfetamine.
Een concert van The seatsniffers is, getuige de immer groeiende schare hardnekkige volgelingen, dé "Hot Ticket" in het Belgische Live-gebeuren.
Najaar '98 werd de nieuwe CD uitgebreid live voorgesteld op the Seatsniffers Roadshow, een avondvullend spektakel op tour in de Benelux (Klik hier voor een excel-werkblad met tourdates).

Discografie :
"Assembly-Line" CD-single (Rowyna)
"The Seatsniffers" full CD (Rowyna)
"Give your love to me" CD-single (Rowyna)
"UFO" shape CD-single (Rowyna)
"Arabian lovecall" CD-single (Rowyna)
"R & R Covers" 10" vinyl (Rowyna)
"ALL OF THIS" full CD (Rowyna)
"Get it / Help me" CD-single (Rowyna)

Compilaties :
"That's the way I like the blues" (Rowyna)
"Pili-Pili / Radio 1" (Rowyna)
"Lowland Blues" (Deep Blue Something)

 

In de pers :

- Humo, 29 december 1998 : "De wortels stevig in de fifties en de haren in de brilliantine. Niks nieuws onder de zon, maar live nog nooit de belofte "niet tevreden, geld terug" moeten naklomen. En op "All of this" zijn ze er voor het eerst in geslaagd die belofte ook op cd na te komen."
- Teek, januari 1999 : "De blues- en surfrock die The Seatsniffers serveren kreunt als een met pils overgoten houten vloer. Ouderwets als de pest, maar kickin' on the highway".

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Mijn Mening

Eindelijk nog eens een cd die de mensheid (althans het deel ervan dat nu deze bespreking is aan het schrijven) verleid tot het uitroepen ener "Yippie".
Alhoewel "coolness" hoog in het vaandel van deze zetelsnuivers staat, wordt er op "All of this" immers toch een uiterst vrolijkmakend allegaartje van vroege rock, r&b, rockabilly en moerasblues geserveerd.
Gelukkig staat er op de cd ook een live-track (Help me), die je een goed idee doet krijgen van welk een stomende pletwals deze groep op het podium kan zijn. In de studio benaderen ze deze kwaliteit volgens mij nog het dichtst met "Don't gimme that" en "Kathy Ann".
De zomerse single "Arabian Lovecall" en op deze plaat ook nummers als "Sleep", "A Cheat" en het machtig aanrollende "Get It" bewijzen echter dat deze groep als het moest nodig zijn ook kan ontsnappen aan het smalle straatje van de rootsrock.
Kortom, gebruik deze cd als opwarming, en ga hen dan live bekijken (zie kalender).

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

Meer over deze groep :

- Er staat een goede (zij het biografie-gewijs lichtjes verouderde) pagina over de groep in de uitstekende Benelux Blues Scene.
- Contact en boekingen :
Bart De Houwer, manager
Tel 03/272.42.59 Fax 03/272.44.54
Twinstreet Bookings
Tweelingenstraat 33
2018 Antwerpen / België

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 12 januari 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel Prijs van de CD Verzending + andere kosten
Totaal
Rechtstreekse link
Azur 724 0
724 BEF
 
HVH-Megastore 684 54
738 BEF
 
Proxis 646 95
741 BEF

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de voorwaarden.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over The Seatsniffers
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up