Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | S | Shades        
           
 

Buy this cd at ProxisCD VAN DE WEEK (Oktober 1999) :

SHADES Music from the Original Soundtrack
(Sony Music - COL494286 2)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Hooverphonic "This strange effect - Surf's up Cindarella Mix"
2. The Groove Cartel "Rumba Lunar - Vox Live Mix"
3. Milk Fisk "Shades"
4. Alex Callier "The Shop"
5. Soul Sucker "Soul Sucker"
6. La Esterella "Do You Know What It Means To Be Lonely ?"
7. Alex Callier "Finding Dylan"
8. DAAU "Gin & Tonic (the morning after / cinérex remix)"
9. Soulwax "Saturday"
10. Alex Callier "Fucking Drunk"
11. Soul Sucker "Funky Beat"
12. The Seatsniffers "Be There Alone"
13. Alex Callier "Theme from Shades"
14. Troubleman "Random Acts of Kindness"
15. The Groove Cartel "Not Guilty - Cine Matic Mix"
16. Hooverphonic "Renaissance Affair"
17. Alex Callier "Der zit mor ene flik in die n otto"
18. Dan & The Electro's "The S Stands for Surf"

 

Mijn Mening

De film Shades, die zich uit het moeras der middelmatigheid moest wurmen door middel van het hoogste aantal "fuck you"-s uit de Vlaamse filmgeschiedenis en met de ongeïnspireerde aanwezigheid van een verlopen Amerikaanse filmvedette (Mickey Rourke), werd door de filmcritici onthaald op evenveel enthousiasme als een alligator op een impala-feestje. Diezelfde film beschikt gelukkig wel over een uitstekende - en bijna 100% Belgische - soundtrack die surf, r&b en trippop op een handige manier weet te versmelten, en die vooral de fans van Hooverphonic beslist niet voorbij mogen laten gaan.
Een gedeelte van de soundtrack-cd wordt in beslag genomen door songs die men al elders kan vinden, en die al dan niet een nieuw mix hebben gekregen. Zo vindt je er Hooverphonic's "This strange effect" in een wicked surf-mix, het dansbare Groove Cartel met hun "Rumba Lunar", twee songs van Soul Sucker, Soulwax met de kale "Saturday", The Seatsniffers, en een zoveelste mix van DAAU's "Gin & Tonic".
Een tweede soort komt uit de echte instrumentale score, bijeengepend door Alex Callier van Hooverphonic, en doorspekt met flarden dialoog uit de film. "Motherfucking Klootzak" en "Der zot mor iene flik in die n otto" en zo ...
En dan zijn er nog een paar rariteitjes : Troubleman is een nieuwe groep uit het Antwerpse, die met "Random Acts of Kindness" een forse dosis talent laat horen. La Esterella werd naar een studio geduwd om daar de classic "Do You Know What It Means To Be Lonely" op de krakende band te zetten. Milk Fisk is een woordgrapje (Hoover - Nilfisk ...), en eigenlijk gewoon een uitstekende nagelnieuwe Hooverphonic-song die baadt in een David Lynch-atmosfeer. Ook de surf-afsluiter onder het pseudoniem Dan & the Electro's is een nieuwe gedaante van Raymond Geerts en vrienden, waarbij enig Tarantino-epigonisme niet werd geschuwd.
Kortom : zeer weinig zwakke momenten, en een soundtrack waarbij absoluut niet voortdurend een film moet gefantaseerd worden om niet in slaap te vallen. En fuck nu maar off naar de fucking platenwinkel, you motherfucking fuckers.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- sc in Rif-Raf (fr) : "Het geheel is coherent maar lijdt wat onder de modieuze productie,à la Flamande, dat gestandaardiseerd geluid dat de oren volsteekt en deze plaat een te proper geluid geeft voor zijn van de velg lopende ambities".
-
Dirk Steenhaut in Metro (De Morgen) : "De Belgische film Shades van Erik Van Looy ... beschikt ook over een soundtrack om U tegen te zeggen. Bovendien wordt hij geheel verzorgd door muzikanten van eigen bodem, zodat enig chauvinisme niet misplaatst is."
-
Teek : "Deze soundtrack biedt een eigentijdse mix van rock- en dance-geluiden en enkele fragmenten uit de score van Alex Callier die in allerlei gedaanten zijn ding doet."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 20 oktober 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Direct Link
Azur
---
0
---
HVH-Megastore
728
54
782 Bef
Proxis
644
95
739 Bef
Proxis

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

Meer info :

- "Shades - Music from the original Soundtrack" is een verwezelijking van Sony Belgium.
- Meer over info over de verschillende groepen die op de soundtrack staan vindt u op de pagina's van Hooverphonic, Soul Sucker, Soulwax, The Seatsniffers, DAAU.
- een bespreking van Shades bij Up to Movie.
- Shades in de Internet Movie Database


 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Shades
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up