Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | S | Soul Sucker        
           
 

Buy this cd at ProxisCD VAN DE WEEK (Juni 1999) :

Soul Sucker "is everything"
(Shut Up & Eat 1999, SUE!009)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Dirty Thing
2. Sugar
3. I'll Be Gone
4. My Own Backdoor
5. Soul Sucker
6. Messengers From Space
7. Funky Beat
8. c.A.C.K.
9. Natural Green
10. The Hype
11. Melting In The Rain
12. In A Mood
13. Ordinary
14. Don't Lie To Your Mama

Written & Performed by Soul Sucker
Produced by Thomas De Prins & Gino Campenaerts

Musicians :
- Thomas De Prins : vocals, piano, percussion, melodica
- Jan Blieck : guitars, howling vocals
- Didier Heggerick : tuba, sousaphone
- Gino Campenaerts : drums, percussion, shouts
Guests :
The Housewives (An Carpentier, Carmen Vansteenkiste, Judith Elseviers, Katelijne Loete, Ingrid De Wit en Angélique Wilkie) : Backing vocals

Recorded at Louisstudio (Louis Jans) & Railroad Studio, December 1998-March 1999
Artwork : Mighty Sam Dams, Photo : Mark Tops

Persmedeling / Bio

Listen to this!

De ongewone line-up van piano - tuba (!) - gitaar - drums produceert het volstrekt persoonlijke geluid van SOUL SUCKER.
SOUL SUCKER selecteert met goede smaak elementen uit vele genres (van R&B tot filmscores, pornorock en funky beats) om er een delicieuze cocktail van te brouwen die absoluut up to date klinkt. En altijd met een knipoog of een crazy twist, nooit vanzelfsprekend. Daarenboven blijft SOUL SUCKER steeds vrolijk dansbaar.
Geen zeurpieten.

Kenners getuigen dat de heren wat in hun mars hebben:
OOR: "Arrangementen à la John Barry of kunstjes die afkomstig lijken uit de toverdoos van de legendarische producer Joe Meek"
HUMO: "Opwindend en hogelijk entertainend"
JOOLS HOLLAND: "Nice sound, good songs!"

Twee jaar geleden verscheen het debuutalbum LIGHT, goedkeurend begroet door pers en publiek. De mini-cd LIVE AT PARADISO volgt, na een spetterend optreden voor de Nederlandse radio, en benadrukt de solide live-reputatie van de groep.

En nu is er SOUL SUCKER IS EVERYTHING. Het ongewone en spannende nieuwe album bevestigt overtuigend dat SOUL SUCKER het te ontdekken juweel van de Belgische muziekscene is.
De single DIRTY THING, inclusief de lichtjes kinky clip waar je voortdurend nieuwe jokes in ontwaart, trekt het album op gang.
Twee nummers FUNKY BEAT en SOUL SUCKER komen op de soundtrack van SHADES, de film met Mickey Rourke.

SOUL SUCKER IS EVERYTHING bewijst dat de band trappelend klaar staat voor de Europese doorbraak.

Ingstuurd door Bob Campenaerts.

Mijn Mening

Een volumineuze tuba-speler, een drummer die Ben Crabbé qua expressiemogelijkheden doet verbleken, een gitarist die zijn snaren ook in het donker feilloos weet te vinden, een piano die in een saloon is grootgebracht, en een zanger met de cool van een sperzieboon : met deze ingrediënten trachten de heren van Soul Sucker ons te overtuigen dat dit groepje "everything is". Voor henzelf en hun naasten wellicht wel. Voor mij niet dus.
Het algemeen niveau is behoorlijk vlak en ongeïnspireerd vergeleken met wat er op voorganger "Light" uit 1997 voor enige animo zorgde. Daar waar de gevarieerde mix van r&b, swamp, jazz, honky-tonk, boogie-woogie, musical enz.. enz.. toen nog verraste en deed opkijken, zijn songs als "Sugar", "Natural Green" en "The Hype" magere beestjes. De single "Dirty Thing" is slaapverwekkend en ook de bijhorende "kinky video" - op deze cd meegeleverd - wist daar geen verandering in te brengen.
Op deze cd vinden we de shakende (bijna-)instrumentals ("In a Mood", "Funky Beat" en "Messengers From Space") eigenlijk de beste. Ook de songs met een iets vuiler gitaarrandje zoals "I'll Be Gone" en vooral het donkere "Soul Sucker" zie ik wel zitten.
"Funky Beat" is een verre nazaat van "C in China" en "Lust for Life", maar bevat meteen ook een zin die wat mij betreft deze cd wel goed samenvat : "Ain't this a funky beat ? Yeah ! But I don't Like It". Sorry guys.
Mijn adviezen : koop hun vorige "Light" : die was wel uitstekend, gevarieerd, avontuurlijk en swingend van begin tot eind - of had ik dat al gezegd ?? - en advies2 : luister vooral niet naar mij, de andere besprekingen die ze krijgen zijn wél goed.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- Metro (bijlage van De Morgen) : "Onversneden rhythm & blues met een jazzinjectie. Dat is de handelswaar van dit Antwerpse kwartet dat alvast geen gebrek heeft aan zelfrelativering en speelplezier. ... Sympathiek plaatje met hoge amusementswaarde."
- Tim Coene in Shuffle : "Naast El Fish en de Seatsniffers bezit Vlaanderen een derde jong, wild en old-fashioned feestvarken, dat naar believen soul slurpt uit een poel swingend verleden. ... Ga op tafel staan, knip een sigaar, richt in één vlotte beweging en met gestrekte arm je wijsvinger in sierlijke Elvis-stijl naar de stereoketen. Honky tonky pats: Soul Sucker is in da house."
- Yurek Onzia in P-Magazine (19/5/99): "Met hun debuutalbum Light gooiden ze reeds hoge ogen door hun aanstekelijke mix van ouwerwetse swing en nieuwerwetse grooves. En nu is er Dirty Thing, een single die een joekel van een zomerhit moét worden."
- Bert Van Roy in GVA (31/5/99): "Soul Sucker heeft het dus inderdaad allemaal: nice sound, good songs and a whole lot of party vibes! De single Dirty Thing verdient het om een dikke zomerhit te worden."
- Cucamonga (radio1 - 7/6/99) : "Soul Sucker brengt heel gevarieerde muziek en hoort in geen enkel hokje thuis . De heren vermengen stukken muziekgeschiedenis tot een eigentijds geheel. Zij mogen dan door het slechte gefascineerd worden. Toch zijn het gewoon goeie jongens vol gezonde levenslust en hun muziek straalt die levensvreugde uit."
- Dag Allemaal (8/6/99) : "Bovenal slaagt Soul Sucker erin om telkens weer te verrassen en geen moment te vervelen. Schitterende plaat en een aanrader voor wie houdt van funky en dansbare muziek."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Meer over deze artieste :

- inmiddels heeft Soul Sucker ook een eigen pagina in Het Belgisch Pop & Rock Archief
- De grappige officiële website van de groep is http://www.shutupeat.com
- Contact : Bob Campenaerts, Turnhoutsebaan 82, 2140 Borgerhout,. Tel : +32/(0)3/272.12.22. Fax : +32/(0)3/272.13.46. Mail : bob.campenaerts@planetinternet.be

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 2 april 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
727
0
727 BEF
HVH-Megastore
---
54
---
Proxis
679
95
784 BEF

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Soul Sucker
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up