Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | S | Sticks 'n' Stones        
           
 

CD VAN DE WEEK (Maart 1999) :

STICKS 'N' STONES "No Suit!"
(No Suit ! Recordz 1999 - NCD-014)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Butterfly
2. Anotha ?
3. I Guess It's How It Is
4. Written On The Wall
5. Goin' On The Streets
6. Sleepin' Alone
7. You Need Love Like I Do (Norman Whitfield & Barret Strong)
8. Turn-Out-City
9. Addicted II Time (+ I Guess.. 77"-version)

Muzikanten :
- TomNaso : vocals
- Peter Maene : bazz 'n' backingz
- Lieven Wouters : drumz 'n' backingz
- Luc Van Steenbergen : all guitars

Gasten :
- Hans Francken : Hammond
- Piet van den Heuvel : Percussion
- Sam Vloemans : Hornz
- Carla Hoogewijs : Backingz

Productie : Sticks'n Stones
Recorded at CCR Zult by Kris Van Steen & Kris Belaen

Sleeve : Baert Paleman, Dataset Turnhout

Persmededeling

Picture this:
September 93 en vier Kempense zonen komen samen. Op zich niets bijzonders ware het niet dat deze Turnhoutse heren voortaan onder een naam zullen opereren: het welluidende
S t i c k S 'n' S t o n e S

We spreken hier letterlijk en figuurlijk tegelijk want
- wat U nog niet wist : deze jongens maken MUZIEK.

Laten we even Uw geheugen opfrissen: Rock Rally 94. Gaan er belletjes rinkelen - andere dan die van de voorbijrijdende huis-aan-huis groenteboer mogen we hopen? Juist ja Zij mochten destijds met de zilveren cheque gaan lopen die De Lentdecker en co. van den Humo hun overhandigden

Een schoon verhaal met bijlange nog geen end.

Het heden kort samengevat:
Vanuit de buik het hart en - niet te vergeten - alle ledematen brengen zij een zeventiger jaren sound waarbij U de olifantenpijpen zo voorbij ziet wandelen Muziek die bloeit als een bloemetjeskrans U weet wel: de geuren en de kleuren. Hierop kan U gerust met blote voeten in het gras Uw eerste danspas zetten

Nodig ze uit en/of neem ze in huis 't is al teender

it's mighty good funky rock 'n' soul.

In de pers :

- Metro, januari 1998: "Hun funky variant op seventies rock klinkt gespierd en soulvol, het samenspel is hecht en live-favoriet Turn-Out City ligt nu binnen ieders hoorbereik. ***1/2 "
- Humo (januari 1999) : "Sinds het zilver in de rock-rally van 1994 werd weinig meer van het viertal vernomen, behalve dan dat ze keihard maar in hun eigen tempo - het in de genadeloos swingende Noorderkempen niet ongebruikelijke tempo van een luiaard met artritis - aan de weg timmerden. Dat heeft ... nu dus tot "No Suit!" geleid, een werkstuk waaruit blijkt dat de groep in al die jaren niet meteen spectaculair is geëvolueerd."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Mijn Mening

Qua ongebruikelijke groepscarrières lijkt die van Sticks'n Stones wel op redelijk eenzaam terrein te wonen : eerst met de grote trom binnengehaald worden middels een tweede plaats op de Rock Rally Finale van 1994 (negentienvierennegentig), om vervolgens een aantal flauwe platendeals af te wimpelen als zijnde flauwe platendeals, en nog liever 5 (vijf) jaar te wachten tot voldoende ervaring en knowhow opgedaan was om uit te pakken met een debuutcd in eigen beheer.
Begrijpe wie kan. Ik doe mijn best, maar zou het toch makkelijker gevonden als de muziek ook in overeenstemming met deze onafhankelijke houding zou geweest zijn : deze Turnhoutse heren grossieren echter niet in een of andere underground-sectarisch-straight-edge-commerce-sucks geluid, edoch vergasten ons op "No Suit!" op heel toegankelijke funky en poppy swingende retrorock, opererend binnen het driehoekje Jamiroquay, Red Hot Chili Peppers en pakweg The Black Crowes (en uiteraard de groepen die door dezen als voorbeeld werden genomen).
Toch is het wachten de moeite waard geweest, meer bepaald op de songs :
- "I Guess It's How It Is" , de op hun website gratis verkrijgbare single, een mooi ingehouden melodie die 7 heerlijke minuten voortgroovet, en voor zover wij begrijpen gaat over het brandende vraagstuk "to come or not to come ?".
- "Goin' out on the streets", mijn favoriete song op de CD wegens de mooie contrasten tussen het zachte refrein en de redelijk van jetje gevende wispelturige rest van de song.
- "You need love like I do", dat hevig hipshakend en zeer aanstekelijk richting de eerder aangehaalde seventies en Black Crowes achterna holt.
- "Turnout-city" (naar verluidt de live-favoriet) zal vermoedelijk niet geadopteerd worden tot officiële soundtrack van het kaartenmuseum, wegens snoeihard.
Minder lof voor "Butterfly" (geweldige intro voor een song die er nooit komt), "Anotha?" (wordt pas interessant als het woord "motherfucker" is gevallen en de remmen worden losgelaten), "Written on the wall" (denkelijk op een afgebladderde toiletmuur gebikt, want geraakt niet verder dan redelijke stereotype funk) en de afsluiter "Addicted II time" (die iets te nadrukkelijk zegt dat "het hierna gedaan is, hoor" maar dan toch nog gevolgd wordt door stilte, een dubversie van de single, tien minuten stilte en een schapenkoortje), daarmee het ongewenste effect sorterend een melige indruk achter te laten van een best wel pittige cd.
Al bij al levert SnS hiermee dus een niet geheel geslaagde cd, maar wel een gevarieerde proeve van zijn kunnen. Benieuwd of hun "sales-model" (eigenlijk enkel via internet) al leefbaar zal blijken.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

Meer over deze groep :

- Contact : TomNaso Inc. Papenbruggestraat 76/2, 2300 Turn-Out-City, Belgium
- Tel : 0032-14.43.777.5 / Fax : 0032-14.42.62.12
- Mail : sticksnstones@skynet.be
- Website : http://users.skynet.be/sticksnstones

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 5 maart 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
---
0
---
HVH-Megastore
---
54
---
Proxis
---
95
---
Sticks 'n' Stones
577
00
577 BEF

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Dat is gratis ! Klik hier voor de practica.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Sticks'n'Stones
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up