Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | T | Team Spirit        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (Januari 2001) :

TEAM SPIRIT, de muziek uit de film
(2000, Sony Music, SMM500592 2)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1.Jan Leyers "Only Your Love Will Do"
2. Paul Michiels "Shine your light on me"
3. Sunny Side Up "She makes me happy"
4. Coco Jr. & Salomé "Do you love me"
5. Praga Khan "Power of the flower"
6. Milk The Bishop "Asshole"
7. Yum "Happy"
8. K's Choice "Dad"
9. Paul Michiels "Forever Young"
10. My Velma "Shower of Love"
11. Tom Van Landuyt "It's Alright"
12. Geert Hunaerts "Only your love will do"
Bonus
13. Toploader "Danding in the moonlight"
14. John Parr "St. Elmo's Fire"
15. China Crisis "Whishful Thinking"

1, 2, 4, 9 & 12 speciaal voor deze film opgenomen
Tekst en muziek
: Jan Leyers (1,2,12), Alphaville (9), Sharif Dean (4)

Muzikanten :
- Herman Cambré (drums)
- Vincent Pierins (bas)
- Jan Leyers (zang, gitaar, keyboards)
- Geert Hunaerts (zang)
- Coco Jr. (zang)
- Salomé (zang)
- Paul Michiels (zang)
- Eric Melaerts (gitaar)
- Hans Francken & Yannic Fonderie (programmatie, keyboards)
- Henri Ylen (tenorsax, percussie)
- Pietro Lacirignola (altsax)
- Patrick Mortier (trompet)

Productie door Jan Leyers
Opgenomen in Dog House (Hove), Jet Studio (Brussel), Galaxy (Mol)

Design : Seven Productions
Layout : Power & Glory
 

Mijn Mening:

Was de vorige soundtrack die ik hier besprak, Daan's avonturen bij Alex Stockman's "Verboden te zuchten", nog van avontuurlijke aard, dan is dit wel heel andere koek. Er werd voor de soundtrack van Jan Verheyen's voetbalfilm "Team Spirit" immers meer op "zeker" gespeeld dan alle Italiaanse clubteams in de jaren tachtig samen.
Twee songs worden gezongen door acteurs en hoewel het er waarschijnlijk geen fysische wetmatigheid bestaat die staalhard aantoont dat "acteurs kunnen niet zingen", is er tot nog toe wel een regel die mij zegt "ik ken geen acteurs die kunnen zingen". Maar Tom Van Landuydt en Geert Hunaerts houden hun toon en zijn enthousiast en kunnen waarschijnlijk heel lief kijken, dus wat zeur ik hier ...
Verder werden er een paar vergeten parels opgedolven (Milk The Bishop en My Velma's "Shower of Love"), een track van een paar populaire Vlaamse groepen geleend (K's Choice en Praga Khan, en Sunny Side Up) en op onverklaarbare manier nog 3 songs "not featured in the movie" bijgekletst. Het moet zijn dat er voor die drie laatste nog plaats was, want wat ze hier staan te doen behalve nog wat groeven opvullen en de totale tijdsduur op 57:41 brengen, beats me...
Gelukkig staat er ook origineler werk op deze soundtrack (iets wat naar verluidt niet gezegd kon worden van de film zelf, vermits het hier een vrij getrouwe Vlaamse adaptatie van een Nederlandse film betrof). Coco Jr. en Salomé croonen en glijden zich een weg door het sensuele "Do you love me" (origineel van Sharif Dean). Yum is dan weer een nagelnieuwe Vlaamse groep met een paar restanten van Ashbury Faith, die zich zal gaan bekwamen in "eighties-electro, EBM en andere new-wave geluiden in de beste traditie van Fad Gadget en the Human League, weliswaar voorzien van hedendaagse beats" - citaat uit Teek).
Het meest de moeite zijn echter ongetwijfeld de songs met de nieuwe samenwerking tussen ex-Soulsisters Paul Michiels (zingt op 2 songs, waarvan de Alphaville cover "Forever Young" ondertussen op single staat) en het solo-moment van Jan Leyers op "Only Your Love Will Do". Een song die nog maar eens aantoont over welk een verbazend songschrijverstalent deze Boechout-Beatle beschikt, een song die een van de meest verrassende (maar terechte) hits van 2000 opleverde, en een tijdloos mooi nummer tout court.
Kortom: er werden bij de samenstelling van deze soundtrack minder risico's genomen dan door de man die zich 2 jaar in zijn badkamer opsloot uit vrees iemand te besmetten, maar wel geldt onverkort de regel: vakmanschap is (geeuw) meesterschap ...

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 8 januari 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
839
0
839 Bef.
Proxis
717
0
717 Bef.
Proxis
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
---
2,77 euro
---

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze soundtrack :

- Sony Music wijdt aan de soundtrack een speciale minisite
- De homepage van de film werd verzorgd door Café Belge
- Jan Leyers was de voorbije jaren het meest terug te vinden bij My Velma
 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Team Spirit
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up