Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | V | Vandal X        
           
 

Buy this cd at ProxisCD VAN DE WEEK (April 1999) :

VANDAL X "Songs from the heart"
(Labelman, LM 002)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Happy
2. Iceberg
3. It's a God
4. The Residence
5. Kill my baby
6. Bad Mood
7. Congo '98
8. Outrage
9. Bullit
10. Double minded man
11. The president
12. Point blank
13. Secrets
14. On your head
15. The bank
16. Business a use you all
17. I run
18. The Doctor
19. The stud
20. The Boat

geproduceerd door Steve Albini

Muzikanten :
- Jo B. & Bart T.
Gasten :
- Raf W. (piano), Akai HX-A301W

Opgenomen in "Electrical Audio", Chicago, USA, November 2-8 1998.

Artwork : Nassernico.

Mijn Mening

Ongelooflijk hoeveel teringherrie voortgebracht door middel van welgeteld 1 gitarist-zanger en 1 drummer. Zoals op deze cd bijvoorbeeld.
Hier en daar staat er ook een song tussen de herrie, zoals "Bad Mood" (dat zelfs helemaal geen teringherrie bevat), "Happy" of "On your head". Vaker echter is er sprake van een loeiharde riff met driftig gemepte drums en woedend uitgespuwde vocalen. Referenties voor deze teringherrie : Albini's groepen (Big Black, Shellac), Rage Against The Machine, Bad Brains en Ozzy Osbourne.
Andere rustpunten temidden de genoemde teringherrie vormen de gesamplede tussenstukjes met dialogen uit allerlei B-films, taallessen, toespraken en zo. Af en toe zijn deze "interludia" wel grappig en sfeervol en geslaagd (vb. het spannende "The bank"), en verleiden ze interviewers tot het vragen van vragen als "wanneer gaan jullie eens een soundtrack schrijven ?". Een welkome afwisseling na de gebruikelijke vragen als "Waarom maakt u zulke teringherrie, zoals meer bepaald op de nummers "Outrage", "It's a God", "Happy", "Bullit", "Double minded man", "Secrets" en ook wel "I run"en "The Stud"" en "Staat u nog steeds achter de woordspeling in "Business as Use You All" ?".
Voor wie houdt van teringherrie is dit evenwel ongetwijfeld een geslaagde cd. Opnieuw een geval van Blues Explosion dus.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- Karlien Fluit in Rif-Fraf, maart '98 : "Vandal X herinnert met de tweede langspeler "Songs from the heart" aan het nut van oordopjes. Na hun debuut "Louder than Anyone" zijn ze eens heel diep gaan graven en hoorden dat het nog luider kon. Gewapend met een vlijmscherpe gitaar, medogenloos drumstel en een vuurspuwende sampler maait Vandal X je overhoop".
- Tom Peeters in Teek, april 1999 : "Songs from the heart bevat 20 grillige gitaarsongs die wij eerder in de leverstreek dan onder het borstbeen situeren, maar momenteel is er in Vlaanderens alternatieve lawaaihoek niet veel beters te koop. Waterdichte garantie voor tuitende oren." (eindquotering : 2 sterren)
- Kurt Blondeel in De Morgen (10 maart 1999) : "De stijl van "Songs from the heart" leunt innig aan bij Helmet, Unsane en Albini's eigen groep Shellac aan : overweldigende hardcore/noise dus, die door Albini's eigengereide opnametechniek van een uitgeklede maar dynamische klank, koud en verschroeiend tegelijk, werd voorzien".
- Surf-inn : "Vandal X nam een verbluffend rijke plaat mee uit Chicago, en is klaar om serieuze potten te breken. Twintig gifpijlen met betonritmiek, vreemde samples, sloganeske songteksten en een slijpschijfgitaar in de hoofdrol".

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Meer over deze artieste :

- Concertinfo en iets oudere info op de site van Tout Partout
- Interview met Bart Timmermans & Jo Boes over deze cd door Het Belang van Limburg
- Booking : Tel +32 11/25.60.36 - Fax : +32 11/25.30.21 of mail info@toutpartout.be

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 5 april 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Rechtstreekse link
Azur
---
0
---
HVH-Megastore
698
54
752 BEF
Proxis
517
95
612 BEF

 

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Meer CD's : hier.
Uw release hier aankondigen ? Klik hier voor de modaliteiten.

 

 

   

Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn / Uw mening
Deze cd in de pers
Meer Vandal X
Waar te kopen ?
Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up