Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | V | Venus        
           
 

Buy this cd at ProxisCD VAN DE WEEK (November 1999) :

VENUS "Welcome to the modern dance hall"
(1999, Sonica. In Belgium : 62TV-28660)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Ball Room
2. Perfect Lover
3. Out Of Breath
4. White Star Line
5. She's So Disco
6. Royalsucker
7. I Am The Ocean
8. Pop Song
9. Lisa Little Racket
10. Don't Say You Need Love (I Know You Do)
11. Monster
12. Dizzy
13. Bass Shivering Bass

Muzikanten :
- Marc Huygens
- Christian Schreurs
- Walter Janssens
- Thomas Van Cottom
- Patric Carpentier

All songs geschreven, gearrangeerd en uitgevoerd door Venus
Productie : Venus.
Opgenomen in Nekkersdal, Brussel. Studio Caraïbes, Brussel. Sonica Factory, Firenze. Larione 10, Firenze.

 

Mijn Mening

Deze debuut-cd van Venus is voor mij de meest teleurstellende release van het jaar. Toegegeven, om teleur te stellen moeten er verwachtingen zijn, en die waren er, op basis van een paar songs op "Royalsucker", hun debuut-ep-tje van zowat een jaar geleden. Akoestische rock, shaken zonder gitaren of keyboards : het is een originele invalshoek. Bovendien heeft Venus live al een reputatie bij elkaar gespeeld, in een show met sterke visuele aankleding (iets met kaarsen en zo), die al reikt tot een redelijk eind buiten de Belgische grenzen (vooral Italië lust er wel pasta van).
Vooral bij de eerste beluisteringen slaagden een groot deel van de nieuwe songs er moeiteloos in mij in de gordijnen te krijgen : wat een overacting !! De zanger, Marc Huygens, is enkel in de rustige passages te appreciëren. De teksten zijn van een bijeengeraapte onnozelheid die je niet voor mogelijk houdt (tenzij dat de bedoeling was, natuurlijk, waarna ze zo in een museum voor postmoderne kunst terechtkunnen). Subtiliteit is aan deze nochtans akoestische jongens net zo min besteed als een subtiel lijntje oogschaduw aan Nina Hagen. Daar waar je van een groep met de nodige intelligentie verwacht ontroerd, verrast en gecharmeerd te worden, is het enige waar Venus in slaagt een stekende koppijn te veroorzaken.
Na een tijdje bezinken en ettelijke beluisteringen betert die eerste indruk wel voor een stuk (enkel "Ball room", "Out of breath", "Perfect Lover", "White star line", "Bass, shivering bass" blijven zwaar op de maag liggen). Het mooie dat eropstaat ("I am the ocean", "Pop Song", "Don't say you need love" en de miniatuurtjes "Dizzy" en "Lisa Little Racket") weegt in mijn eindbalans daar niet genoeg tegen op.
Welcome to the Modern Dance Hall. Thanks, but no thanks.

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Stage (B-Nl), november 1999 : "Dit is een verrassend rijk plaatje geworden met veel onvoorspelbare in- en uitvalshoeken die de luisteraar een leuke rollercoastertrip tot aan het einde van deze cd verzekeren. Alles werd in grote ruimtes akoestisch opgenomen en klinkt aldus natuurlijk, warm en menselijk. ... Het klassieke toontje dat deze plaat soms zo kenmerkend maakt, komt nooit als bescheten of berekend over, maar eerder als een organisch onderdeel van de stijl van deze veelbelovende groep. ... Zonder omkijken voortdoen jongens".
- Rif-Raf (B-fr), oktobre '99 : "D'emblée, une question se pose : Venus sera-t-il la révélation Belge de cette deuxième partie de fausse fin de siècle où un simple pétard mouillé ? ... Avec Venus l'expressivité se fait muette, intrigante. Elle jette un voile trouble sur les pistes d'approches, de préhension, elle creuse les distances. C'est là que réside le challenge des Belges : faire accepter une musique mûre, mise continuellement et intentionellement à l'épreuve et qui démande quelque effort, heureusement, bien vite récompensés."
- Mofo, septembre '99 : "Il etait attendu, et il est finalement venu, le premier album de Venus … une reussite émotionnelle!!"
- Flavio Brighenti "Musica!" (It) - 21/10/1999 "Venusiani del rock unitevi … sta per diffondersi, anche in Itali, un'ottima terapia antistress, naturalmente sonica … si chiama Venus … insieme ai connazionali dEUS, una ghiotta sorpresa"

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 4 december 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Directe Link
Azur
788
0
788 Bef
HVH-Megastore
---
54
---
Proxis
---
95
---
Proxis

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Meer info :

Contact :
- management : Sonica Factory, Via Mercadante 4 6r, 50144 Florence.
Tel : +39.05.535.79.19. Fax : +39.05.535.79.97
Mail : maroccolo@sonica.it or cix@sonica.it.
- Venus-bio in het Belgisch Pop & Rock Archief
- Website : www.venus.sonica.it

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

   

Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn / Uw mening
Deze cd in de pers
Meer Venus
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up