Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | V | Venus        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (Februari 2001) :

VENUS "The man who was already dead"
(2000, Sonica - Bang!, 724353044923)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. Royalsucker
2. White Star Line
3. In A Long Moan
4. Ballroom
5. Monster
6. Perfect Lover
7. Mingle With The Night
8. I am the Ocean

Muziek/Teksten: Venus (Marc Huygens, Christian Schreurs, Pierre Jacqmin, Thomas van Cottem, Patric Carpentier)

Muzikanten (Ensemble Musiques Nouvelles, o.l.v. Jean-Paul Dessy, gearrangeerd door Renaud Lhoest):
- Nicolas Stevens (viool)
- Eric Robbrecht (viool)
- Manueal Bucher (viola)
- Odile Maskens (viola)
- Sigrid Van den Bogaerde (cello)
- Jean-Paul Zanutel (cello)
- Philippe cormann (bass)
- Antoine Prawerman (clarinet)
- Thierry Cammaert (oboe, hoorn)
- Jean Prevot (fluit, piccolo)
- Jean-Louis Maton (percussie)
- Jean-Pierre Collard (harpsichord, keyboards)
- Paola Larini (harp)
- Alain Croquet (trompet)
- Thierry Berger (tuba)
- Etienne Maillé (hoorn)
- Zoé Kivitz (zang)

Live Opgenomen in Koninklijk Circus van Brussel, 26 september 2000
Een productie van Le Botanique, Brussel
 

Mijn Mening:

"The man who was already dead" is de registratie van een éénmalig concert dat de groep Venus (1 cd en enkele EP's tot nu toe, in welingelichte kringen welgekend in Frankrijk, Italië en Wallonië, en op Werchter dit jaar geprogrammeerd als eerste Waalse groep in a very very long time). "Du culot" hebben ze dus wel, want de groep zette zijn repertoire hiervoor op het spel, liet het uit elkaar halen door Renauld Lhoest en Jean-Paul Dessy met zijn Ensemble Musiques Nouvelles, en stak het weer in mekaar op een avond op "les nuits Botanique" in het Koninklijk Circus in Brussel.
Het resultaat is helaas wat halfslachtig : enkele songs winnen aan intimiteit en subtiliteit door de arrangementen van het ensemble (Royalsucker, In a long moan, Spider), maar een aantal andere verliezen juist hun potentie en worden eenvoudigweg vervelender en onsamenhangender door deze nieuwe behandeling (White Star Line, Mingle With the Night). Vooral als er door de band drums gebruikt worden in combinatie met het orkestje op volle sterkte levert de combinatie een kakafonie van jewelste (Ballroom, Perfect Lover). Het publiek liet het blijkbaar allemaal niet aan zijn hart komen en gaat op een aantal momenten heel enthousiast met het ritme aan de haal. Alleen het meezingen zoals op de live-cd van Axelle Red is er nog niet bij.
De enige track waarop er echt iets "gebeurt" in deze ontmoeting tussen Venus en het klassieke ensemble is op de versie van "I am the Ocean". Veel te weinig om te verhinderen dat dit schip zinkt. Deze "Venus goes classic" is zeker en vast een muzikaal avontuurlijker en dus ook boeiender uitstap geworden dan de "goes classic" van Herr Lotti e.a., maar een succes kan dit bezwaarlijk genoemd worden. Hopelijk volgt er nu geen "goes Africa" en "goes Latino" ...

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- LQ in Rif-Raf (ed. fr) : "Le résultat nous laisse perplexe, tant Venus que l'ensemble des Musiques Nouvelles sont mal à l'aise, ne sachant pas où mettre leurs mains ... Le malheur est que chacun d'eux opère dans sans coin, perdant autant dans la bagarre qu'il n'en gagne. ... Convenons tout de même que le disque n'est pas désagréable ..."
- Svs in Rif-Raf (ed.ned) : "Zeer mooi wanneer het orkest de bovenhand krijgt, minder interessant wanneer de toch wel flauwe melodieën van de groep haantje de voorste spelen ... Weinig beklijvend."
- Katrijn Gonnissen in Muziekkrant : " ... De nummers zijn op zich sobere popnummers, maar door de samenwerking met het ensemble zweven ze ergens tussen pop en lichte klassieke muziek. De klassieke arrangementen zijn echter heel simpel en nogal cliché, en bovendien klinkt het af en toe nogal wringend. Geen voer dus voor een kenner van klassieke muziek. Wie het niet zo nauw neemt met de kwaliteit, maar wel houdt van sfeervolle muziek met inhoud, vindt hier wel zeker zijn gading ..."
- Sabrina Silamo voor amazon.fr "... les quatre expérimentateurs de Venus ... présentent audacieusement une performance à mi-chemin entre le conte musical et la théâtre colorée de violons, violoncelles, clarinettes, trombones et autres tubas. Ce live scelle la rencontre de Purcell avec les mélodies gorgées d'émotions de Vénus, le groupe électron libre de la belgomania."
- Zicline "Les huit titres de ce live sont complètement métamorphosés tout en gardant l'essence même de Venus ... Ce live a le mérite de combler les fans grâce à une nouvelle approche mais aussi de rallier les amateurs de bonne musique à la cause Venus. Un album vraiment recommandable..."
- Hans Maarten Post in Het Nieuwsblad : "Het is een interessant experiment, waarbij de rockgitaren zwijgen, maar de cd blijft toch in de eerste plaats een weergave van een moment en slaagt er niet in om als plaat echt indruk te maken"

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 21 februari 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
760
0
760 Bef.
Proxis
737
70
807 Bef.
Proxis
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
---
2,77 euro
---

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze groep :

- Management : Talent Sorcier, rue du Turbigo, 75003 Paris, Frankrijk. Tel 0033 1 44599900 of via email talent.sorcier@wanadoo.fr
- Band Site : www.venus.sonica.it
- Mijn bespreking van "Welcome to the Modern Dance Hall", de debuutcd.
- Poging tot Venus-bio in het Belgisch pop & rock archief
- Interview met Marc Huygens over deze plaat bij Planet Internet
 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Venus
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up