Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | W |Wawadadakwa        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (April 2001) :

Wawadadakwa
"Voor Mama"
2000 - Catamaran - Catamaran002

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. Margriet
2. Plas reial
3. Koken met Rachida
4. Doi moi
5. Clavana Hub
6. Emilio
7. Gans de danspas
8. Bo l'éro voor Peggy
9. Suerte
10. Salsa galactica
11. Broodje préparé
12. tar babac + soukous numéro 1 la fête
13. Margriet baby

Songs : winok, stefaan, steven, kobe, simon

Muzikanten:
- Stefaan Blancke
- Simon Pleysier
- Kobe Proesmans
- Winok Seresia
- Steven van Gool

Opgenomen in Studio Jef. Door Jef. En ook in Louis studio (3,8), en Jet studio (2,4,12) (maar niet door Louis, noch door Jet)
hoes : seb lemmens


 

Mijn Mening:

"Dialectisch naïef" schrijft Knack over Wawadadakwa. "Bende flauw plezààànten" is veeleer mijn reactie bij het beluisteren van "Voor Mama". En bij het schrijven van "Voor Mama van Wawadadakwa" al helemaal. Songs met titels als "Bo l'éro voor Peggy" of "Broodje Préparé" zijn niet dadelijk rijp voor deelname aan Humo's Comedy Cup". En woordspelingen als "Clavana Hub" of "Tar Babac" halen zelfs het niveau van Spike niet.
De muziek sluit vrij goed aan bij de naïeve en (gewild) simpele humor van de groepsnaam of songtitels. Maar hier werkt de open geest (of is het een verruimde geest) van de heren wel veel beter. De songs verschillen onderling echt wel mijlenver van elkaar : van braziliaanse percussie (Clavana Hub) tot ska (Emilio), van smartlap (bo l'éro voor Peggy) tot techno (broodje préparé). Maar waar zit de ziel van Wawadadakwa, vraagt een mens zich dan af. In het spelen, zeker.
Contro Wawadadakwa kan aangevoerd worden dat er weliswaar in bijna alle songs een nieuw ritme of werelddeel wordt aangedaan, maar dat de lol daar na een minuut of zo dikwijls ook al van af is : zo ligt aan "gans de danspas" bijvoorbeeld best een aardig idee ten grondslag, maar 5 minuten verder is het aardige daarvan toch al ferm verschoten. En nog tal van andere songs zijn in dat bedje ziek (bo l'éro voor peggy, doi moi, clavana hub) ... Andere nummers weten zich dan wel te ontwikkelen (vb. salsa galactica, koken met rachida, margriet, broodje preparé), en blijven op die manier beter overeind.
Boven alles zijn de Wawa's een feest- en dansgroep die de soundtrack bij uw multiculturele stad kunnen verschaffen. Als straatanimatie of ter opvrolijking van een terras op een zuiderse dag niet te versmaden dus, maar als cd-producerende groep valt het allemaal nog wat te licht uit. Of is de toekomst nog wat donker. Zou dat dialectiek zijn?

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Muziekkrant : "Hun eerste cd is een bonte crossover van disco, Latijns-Amerikaanse, Arabische en Afro-ritmes, folk, disco en nog veel meer en doet soms denken aan Think Of One. ... Een drietal nummers is echter in de kladfase blijven steken, hetgeen een smet is op een voor het overige zeer fijne plaat. Ze krijgen alvast het voordeel van de twijfel".
- Bonanza "Een groep die zichzelf Wawadadakwa doopt, ambieert geen plaats in de hitparade. ... Het ene momen draaien de songs om hun as op het ritme van een sensuele salsabeat, een ogenblik later galmt de invloed van Oost-Europa na. reden daarbij nog lichtvoetige disco, techno, kitscherige jaren-tachtig-op en broeierige soukous, en je krijgt een gezelschap waar het werkelijk alle kanten mee opkan".
- Kurt Blondeel in Metro (De Morgen) : "Negeer de idiote groepsnaam, de goedkope hoes en songtitels ... Dit Antwerpse kwintet presenteert zich als een charmante kruising tussen de Boerenzonen op Speed, Doe Maar en het multiculturele Think of One."
- Peter van Dyck in Focus (Knack) : "Net als Naft van TOO is Voor Mama dialectisch. Wawa dada kwa trekt tekstueel resoluut de kinderlijk-naïeve kaart. Lichtvoetig vertier, dat een verademing kan zijn naas de talloze van pretentie en doemdenken bol staande rockgroepen"
- Duan Gatto in Rif-Raf (ed.ned) : "Wawadadakwa houdt van improviseren en daarom is hun "voor mama" eerder een greep uit hun mogelijkheden dan een definitieve plaat ... Als je houdt van feesten en groepen met een herkenbaar geluid maar geen vaste songs, dan is WWDDK echt iets voor u".
- Maarten Brys voor Uptomusic : "De band brengt feestmuziek, met ruimte voor improvisatie, theatraliteit en zottigheid. Muzikaal is het een smakelijke mix van Cubaanse, Jamaïcaanse en oosterse invloeden. Zorg dat je deze jongens eens ergens op een podium aan het werk te zien krijgt!"

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 3 mei 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
783
80
863 Bef.
Azur
Proxis
718
0
718 Bef.
Proxis
Atrecordings
--
3$
--
Netbeat
--
2,77 euro
--

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze groep :

- website : www.wawadadakwa.com
- Boekingen: Petrol (tel : 016 894344, mail : werner.dewachter@pandora.be)
- Distributie : Lowlands (tel : 03226.70.08 - fax - 03-2261527)

 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

    Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn/Uw mening
In the press
Meer over Wawadadakwa
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up