Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | W | The Whodads        
           
 

Buy this album at ProxisCD VAN DE WEEK (Januari 2001) :

THE WHODADS "Bongo Festeris"
(2000, Kinky Star, KS029)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
cover, sleeve1. El Flicko
2. Thunderball
3. Undertow
4. Taboo
5. El Cumbanchero
6. Chaquita
7. Caravan
8. El Bajo
9. Sway
10. Mambo Mania
11. Bongo Festeris
12. Second-Line Limbo (limbo rock)
13. El Flicko - playalong
14. Thunderball - sing-a-long
15. Sway - Sing-a-long
16. Caravan - Playaylong

Muziek/Teksten: Roumanis (1 & 13), J. Barry & D. Black (2 & 14), Surf Mariachis (3), Lecuona, Stillman & Russel (4), Rafael Hernandez (5), Dave Clark & Mike Smith (6), Ellington, Tizol (7 & 16), Tito Puente (8), PB Ruiz & N. Gimbel (9 & 15), Bert Kaempfert & Bruesewitz (10), Costanza & Cano (11), B.Strange & J. Sheldon (12),

Muzikanten :
- Steven Janssens (gitaar, danelectro, jazzmaster, cumbancheros, telecaster)
- Filip Wauters (gitaar, telecaster)
- Dick Descamps (bas)
- Niels Verheest (piano, orgel)
- Rudi Cloet (drums, timbalito)
- Roel Jacobs (tenor sax)
- Marc De Maeseneer (bariton- & altsax)
- Bart Maris (trompet)
- Rudi Reunes (trompet)
- Niels Delvaux (tambourine)
- Alexis Aylla (bongos, cumbancheros, timbales)
- Frederik vandenberghe (drums)
- Didier Heggerick (trombone, sousafone)
- Peter Lesage (piano)
- Niels Delvaux (vibraslap, cabesa)
- Hans Bossuyt (trompet)
- Anton Janssens (piano)
- Danny Van Rietvelde (congas)
- Frederik Herman (trombone)
- Julian Lopera (cumbancheros, guiro, shaker)
- Yunaybel Hernandez (trompet)
- Lisa Simpson (baritone sax !)
- Bop de Houwer (double bass)

Opgenomen in The Longhouse, Drongen, België
Productie : Steve & Danno

Artwork : Mighty Sam
Foto's : Bert Dentant, Bernaded Dexters

 
 

Mijn Mening:

Op enkele jaren tijd zijn The Whodads uitgegroeid van een 3-koppig gezelschap dat zich specialiseerde in het zo energiek mogelijk naspelen van surfmuziek, tot een 11-koppig stijlvol combo (het surfgedeelte kreeg inmiddels onderdak bij The Revellaires), met medewerking van bijvoorbeeld Rudy Cloet (ooit TC Matic), Dick Descamps (ooit Ugly Papa's), Bart Maris (bvb Jaune Toujours, en in de blazerssectie van zowat alle groepen die u kent) tot Peter Lesage (Moiano, 4T4, Krewcial ...). Samen met het toegenomen aantal leden is het gezelschap ook een grotere muzikale variëteit aan de dag is gaan leggen, van surf- tot mambo en van jazz- tot filmmuziek. 30 jaar terug in de tijd heette dit gezelschap dan waarschijnlijk ook "Los Chachacha's onder leiding van Estevez Janssen". Een dansorkest, kortom. En een bijzonder swingend dansorkest ook nog.
Wat Bongo Festeris tot een feestje in uw huiselijke kring kan laten uitgroeien is niet zozeer het wervelende samenspel, meeslepende ritme of algemene "heetheid" (qué calor!) ... waarvoor u zich in feite beter kan wenden tot de klassiekers van het genre (die immers niet voor niets "klassiekers" heten). The Whodads stelen wel de show en verdienen de term "fijn gezelschap" (Bonanza zet de toon) door het tentoongespreide enthousiasme, de big-band arrangering van de songs, de stomende blazerssectie, en de stijlvolle keuze van songs. "Enkel Hernando's Hidaway" staat er niet op, anders had men hier evengoed kunnen gewagen van een "Alle 13 goed", met dan een schaarsgeklede "Mambo Mamma" op de cover erbij.
Meest in het oog springen het voortjakkerende "El Cumbanchero", het melodieuze "Second-Line Limbo", het coole "Thunderball" en het swingende "Caravan". Minder geslaagd zijn de weinig stimulerende uitvoeringen van "El Bajo" en "Taboo" en de vier "singalong" en "playalong" versies van nummers die aan het einde van de CD (niet op de LP) terechtkwamen.
Onnodig u tot The Whodads te wenden voor een cultureel verantwoord avondje uit (alhoewel de Cd-presentatie wel in L!nk te zien was). The Whodads mikken ongegêneerd onder de gordel, daar waar de grooste concentratie van zweetklieren en danspezen is verzameld. Indien u over deze onderdelen nog beschikt, is "Bongo Festeris" wellicht ook voor u een feest. Ay Caramba!

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

 

In de pers :

- Dirk Steenhaut in Metro (tegenwoordig Sherpa) van De Morgen "... Behoorlijk retro, maar we leuk en aanstekelijk".
- Sc in Rif-Raf (ed fr.) "The Whodads ... est un collectif rigolard de plus de 25 membres, portés sur l'aspect festif d'une musique d'antan adaptée aux goûts décalées d'aujourd'hui. ... Les musiciens, si doués soient-ils, étant ici plus proche d'une démarche de DJ (ou de groupe de bal), donnant au peuple exactement cd qu'il attend: de la zique pur bien déconner, rire avec les filels et boire de l'alcool."
- Maarten Brys voor Uptomusic : "Applaus! Deze 'Bongo Festeris' is weer een aanwinst voor het (ondertussen behoorlijk lange) lijstje cd's van Belgische makelij om trots op te zijn. ... Swingend en groovy!"
- Peter van Dyck in Focus (Knack) : "Niet zo sterk als The Magnificent Seven, maar niettemin: charmant en behoorlijk swingend visitekaartje"
- OV in Muziekkrant : "Eigen werk brengen ze niet, maar wat zou dat moeten, je wordt gewoon in een geweldige sfeer meegesleurd door werk van Duke Ellington ("Caravan"), Tito Puente, John Barry of zelfs Bert Kaempfert. … Wie de Whodads al iets langer kent, zal mogelijk de 33rpm-plaat "Sahara" verkiezen, want qua sound is die gewoon weergaloos."

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

 

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 23 januari 2001, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur
760
0
760 Bef.
Proxis
737
0
737 Bef.
Proxis
Atrecordings
---
3$
---
Netbeat
---
2,77 euro
---

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.
 

Meer over deze groep :

- Kinky Star, de platenfirma van The Whodads, met ergens in de Flash file ook nieuws en meer info over de groep.
- Enkele Whodads-MP3's bij Vitaminic
- Contact Band : info@kinkystar.be
 

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

   

Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn / Uw mening
Deze cd in de pers
Meer Whodads
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up