Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | W | Wizards of Ooze        
           
 

Buy this cd at ProxisCD VAN DE WEEK (september 1999):

WIZARDS OF OOZE "Almost... Bikini"
(1999, Backbone, CNR Music 2102649)


Songs (klik de -icoontjes voor audio)
Tracks :
1. Big Red Balloon
2. Bubbles
3. Cheezy
4. Lumbago
5. Bustin' Loose
6. Paperbag
7. 25
8. Milkman
9. Six-Pack Cooler
10. Five Below
11. Lizard
12. Summerbreeze

 

Produced by Wim Tops & Peter Revalk
Recorded at the Wizards Of Ooze studio, Antwerp, Belgium

Muzikanten :
- Wim Tops : vocals, keyboards, acoustic guitar
- Peter Revalk : guitars, keyboards, vocals
- Hugo Boogaerts : saxophones, flutes
- Carlo Mertens : trombone, bass trombone, percussion, sea shells
- Bruno Meeus : drums, percussion
- Luk Michiels : bass, double bass

Artwork : Denis Dellaert, A Horse A Bucket and A Spoon.

 

 

Mijn Mening

Met de deur in huis : Wizards of Ooze hebben met "Almost .. Bikini" de Belgische popplaat van het jaar afgeleverd. En met serieus wat voorsprong ook. Verder lezen is dus overbodig, gewoon kopen die handel! Deur terug toe.
Mocht bovenstaande u wat kort lijken als CD-bespreking :
De Wizards hebben - als "moeilijke derde plaat" - immers een speelse en poppy cd afgeleverd die zeer toegankelijk, zeer muzikaal, zeer funky, zeer geil en "catchy as hell" is geworden. Niks geen groeiplaat : deze staat meteen als een huis, en overleeft moeiteloos talloze luisterbeurten (ik zit aan een stuk of 15 ondertussen!).
"Big Red Balloon", "Bubbles" en "Bustin' Loose" zijn poppy en inventief gearrangeerde songs. Big Red Balloon was dan ook een zomerhit die er niet echt een geworden is, maar als u denkt aan de woorden "Heya" en "Mama", dan vindt u dit niet eens spijtig, durf ik verwedden.
Op "Lumbago" (de Zappa van Sjeikh Jerbouti) en "25" (Wolfman Jack verdwaald in de flipperkast van Captain Beefheart) laten ze alle pedalen en andere remmen los, maar ze slagen er wonderwel in om een orde en drive in de chaos te houden die getuigt van muzikale virtuositeit.
"Cheezy", "Paperbag" en "Six-Pack Cooler" schakelen in de laagst brommende versnelling en vleien zich verleidelijk en botergeil in je oor. Deze track zijn bastaardzoontjes van de Purperen zoon van Minneapolis en Steely Dan. Deze witte soul druipt als honing uit je boxen.
En op "Five Below" zijn ze plotseling getransformeerd in een gitaargroep die zo op de Pukkelpopaffiche kan.
"Summerbreeze" (het verlengde van de dreigende track "Lizard") is een instrumentale uitfreakshow die het jaren zeventig schrikbeeld van Thijs van Leer, Focus en andere hippies even doet herleven. Die dwarsfluit hadden ze wat mij betreft dan ook beter het daartoe bestemde hol van Berdien Stenberg gestoken.
Benieuwd wel of de Wizards of Ooze dit live even goed in de hand gaan kunnen houden. Op deze cd is de mix tussen "cheesy" en "funky" echter optimaal geslaagd. Conclusie : die stond al aan het begin, blinde (en als u deze cd nu niet gaat kopen ook domme) ezels!

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

Toon schreef : "De enige band waarvan ik dacht da nooit commercieel zou worden, heeft me danig geshockeerd. Jongens, almost disaster wat is er gebeurd? De eens zalige mellow klanken van 'the Wizards' zijn vervangen door voorspelbare guitar-riffs en 'cheezy' lyriks. De vloeiende ondertoon van Hammond-orgel en dwarsfluit hebben voledig hun 'jive' verloren. Ook de hoge stemmen van Peter Revalk en Wim Tops verliezen totaal hun mening nu 'song after song' van trage cliché jazz. (and I use that term lightly).
Geef toch toe ..het chilled-out karakter van 'Bambee'was er voledig dankzij de wisselwerking tussen Wim, TRIJNTJE OOSTERHUIS en SABINE KOBANGO. En ten andere, het gebruik van hun MOOG laat ook te wensen over en dan maar te zwijgen over die piano.(totaal ongepast) M'enfin , het behoud van de horns is wel een pluspunt.(dank u , jongens)
Maar allé de 'wizards' blijven nog steeds het boegbeeld van de Vlaamse acid-jazzscene. Blijven proberen
".

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

- Surf-Inn : "Carnaval in Wonderland: de beste omschrijving die je kunt vinden om de sfeerbeelden te typeren die de muziek op de nieuwe plaat van Wizards Of Ooze losweken. 'Almost... Bikini' heet het te koesteren ding ... en is op zijn minst gevarieerd en verrassend te noemen".

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Meer over deze artiest :

- Wizards of Ooze-bio op deze site.
- Management : Wim Swinnen. Tel : +32.(0)75/47.25.65. Fax : +32.(0)3/889.04.55. Wim.Swinnen@ping.be
- Bookings : Rock Werchter (Peter Verstraelen) : tel : +32.(0)16/60.81.40. peter@rockwerchter.be
- A Horse, A Bucket & A Spoon. J. Van Herbruggenstraat 12, 2880 Bornem. Tel +32.(0)3/889.11.41
- CNR Music (Arcade) : http://www.arcade.com

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 23 september 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Snel-link
Azur
---
0
---
HVH-Megastore
718
54
772 Bef
Proxis
---
95
---

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

Uw Mening

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

- - - - - - - - - - - - - -

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

   

Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn / Uw mening
Deze cd in de pers
Meer Wizards of Ooze
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up