Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | CD-Besprekingen | Z | Zita Swoon        
           
 

Buy this cd at ProxisCD VAN DE WEEK (Augustus 1999) :

ZITA SWOON "DISCO! ADVENTURES"
(WEA, 1999, 3984 29323 2)

Songs (klik de -icoontjes voor audio)
1. Soulwax remix
2. Stuyven-Trouvé H.H. remix
3. Zita Swoon vs. La Sonora Starflam
4. Discoman (SKC home remix)
5. Live version
6. Love & Wisdom (Tom Pintens home remix)
7. Mac Bart remix
8. Video

Design : Tom Hautekiet & Aarich Jespers.

Mijn Mening

Uiteraard past hier de waarschuwing : als u het oorspronkelijke nummer "My Bond with You and Your Planet : Disco!"maar niks vond (misschien staat het wel "chique" om dat te zeggen, nu het nummer tot in de Ultratop is doorgedrongen !!), dan vindt u deze cd hoogstwaarschijnlijk 7 keer niks. Als u daarintegen gepakt was en de regular single of de CD al heeft, dan bieden deze remix-cd u 7 amusante nieuwe invalshoeken.
De remixen op deze CD variëren van complete cut-ups van het oorspronkelijke nummer (de Dewaele Bro's houden enkel wat kreten over en dansen de electric boogie op een chemical beat) tot redelijk getrouwe weergaves van het origineel (de Heaven Hotel remix van Stuyven & Trouvé is in mijn oren gewoon de oorspronkelijke song met hier een daar een echokamertje of wat feedback).
De ontmoeting Zita Swoon - Starflam levert weinig muzikale vonken op : de rapcrew beperkte zich immers tot een ietwat aangepaste beat, een reeks "ha ha's" and "Oui's", en een rap ("Mais du fond de la forme, La Sonora transforme, Zita Swoon sort énorme, informe - conforme, de Liège à Anvers un front, La sonora pour le remix, Voici, c'est bon"). Toch is dit de versie die als alleenstaand nummer wellicht het meeste brokken had gemaakt.
Stef Kamil's homebrew versie is bijzonder funky, maar tot de vondst van het ouwe-heks-stemmetje zijn er wat teveel valse orgeltjes in verloren gelopen. Wel wijs zijn de woorden : "You've got to put some disco, disco, in everything you do, in everything you know".
De thuisremix van Tom Pintens is spacey en behoorlijk grappig, die van Mac Bart heeft vooral geïnvesteerd in beats en bassen en levert het beoogde trance-effect ("up down turn around hit the ground come about").
De "Live versie" tenslotte zet er flink de sokken in, maar het is een teleurstelling te moeten vaststellen dat het hier niet een van de beruchte "disco medley's" betreft (op Werchter bijvoorbeeld deden ze met een aaneenschakeling van ouwe hits bijna een 4.000 man bevattende tent ontploffen). Die hebben we dan nog tegoed zeker ??

Zelf een mening over deze plaat ? Stuur maar op, dan zet ik ze hier bij !

"Tja, disco! In de eerste plaats, altijd cool om melancholie op te roepen bij de verstokte discofetisjisten. In de tweede plaats onderken ik dat het bijna een onmogelijke opdracht is om een album als dat van moondog Jr. (every day I wear a greasy feather on my heat of zoiets) enigszins te evenaren. Want dat is echt een zeer ernstig cleane, soully, jazzy en funkaboomboomalbum. Laten we zeggen dat ik disco slik omdat Steffie de verwoording van van ziel is en niets meer. Ik dank U." - ingezonden door anoniem.

Je naam:
Je e-mail :
Jouw mening:

In de pers :

Nog nergens een Cd-bespreking hiervan gelezen. 't Is dan ook geen CD.

Zelf nog ergens een goeie (of slechte) recensie zien staan ? Stuur maar op !

Meer over deze groep :

- Zita Swoon is uiteraard vertegenwoordigd op deze website met een eigen pagina.
- "Disco" staat op dit moment 1 in de Belpoptop.
- De voornaamste Zita Swoon-site is nog steeds die van Paul van Gorp
- Andere Zita Swoon besprekingen : "Plage Tattoo", "Life=A Sexy Sanctuary"

Waar deze cd te kopen ? :

Deze CD online bestellen kan (prijzen opgezocht op 15 augustus 1999, niets garandeert evenwel dat deze nog zo zijn als u ze leest) :

Winkel
Prijs van de CD
Verzending + andere kosten
Totaal
Link
Azur ---
0
HVH-Megastore ---
54
---
Proxis 268
95
363 BEF

Laagste prijs staat in het geel, hoogste in het rood. Deze prijsvergelijking houdt geen rekening met mogelijke vermindering van kosten bij het bestellen van meerdere CD's, bonuspunten, verschillen in levertijd e.d. Verzendingskosten zijn deze naar een adres in België.

Heeft u deze plaat nog ergens anders goedkoper gezien, heeft u zelf een online CD-winkel met Belgische producten erin, staat er een fout in mijn berekeningen : laat het me weten.

 

Geïnteresseerd om uw release hier aan te kondigen ? Het is gratis !! Klik hier voor de practica.
Andere CD-besprekingen.

 

 

   

Inhoud & geluidsfragmenten
Mijn / Uw mening
Deze cd in de pers
Meer Zita Swoon
Waar te kopen ?

Meer cd-besprekingen

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up