Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Vers talent        
           
 

VERS TALENT
DEMO'S / BEGINNENDE GROEPEN


Soon "Signal to Noise"

Soon: Scheurende, explosieve gitaren gedipt een melodische structuur, een zorgvuldige mengeling van breekbare en harde fragmenten opgeklopt tot een krachtige sound, met een toets waanzin en flink wat passie en overtuiging. Gekruid met Fugazi, Kashmir, Reiziger, Sonic Youth, ...


The Dallas Explosion "This is The Dallas Explosion Baby"

The Dallas Explosion is geen groep, maar het soloproject van Geoffrey "Dallas" Hautvas. Hij schrijft de songs, neemt ze op (met de hulp van enkele vrienden), zoekt optredens, de muzikanten en ... misschien zelf een platencontract!


LiNK "The Silent Fight"

Een mengeling van de emotionele stem van een leadzangeres met verschillende eigentijdse pop/rock-stijlen, zo wil LiNK zichzelf zo omschrijven. De zangeres is Chantal Vanderstichelen, de stijlen progrock, wave, disco. De naam LiNK.


Franki "Embrace"

Single in eigen beheer van Franki, de zanger: Joe Jackson, Gavin Friday, Engelbert Humperdinck, Marianne Faithfull, Eddy Wally & de maagd Maria verenigd in een persoon. En met hulp van Bent Van Looy, Armand Bourgoignie ...


The Little Red Beavers

Met een verleden in groepen als After Drizzle & The Crocodiles, zijn de The Little Red Beavers inmiddels gespecialiseerd in een mix van Blues, Swing en Boogie, gekruid volgens het Texas-recept. Don't forget to boogie.


PasseVite

Demo met twee song van de jonge nederlandstalige groeop PasseVite uit Schoten, gespecialiseerd in licht-commerciële poprock.


Mildew "Chinaski"

Demo genaamd naar de bijnaam van Bukowski, en ook de andere songtitels zoasl "Barfly" en "German Hangover" halen daar de mosterd. De muziek ligt qua geluid ergens tussen Sonic Youth en metal, en zeker de titelsong is het waard eens beluisterd te worden.


Bottom's Dream

7-track demo van een groep uit Genk die hun naam - in tegenstelling tot wat kijken naar de CD-cover laat vermoeden - verklaren vanuit de Shakespeariaanse theatertraditie.


Barn Wolf

Tweede demo van een vijftal uit Antwerpen (de bio noemt het "vier getalenteerde muzikanten en een prachtige zangeres") met redelijk straightforward rock.


Capt. Moon "Manitoba"

Debuut-EP van het in Gent gevestigde drie- of viertal Captain Moon, met daarop 5 lappen lawaai in de traditie van The Fall, The Bad Seeds & Butthole Surfers.
En bovendien "Multimedia enhanced" ook nog ...


Tongue

demo met vier songs van een Waals viertal - drums-bass-keyboards-guitar, moeilijk in één hokje te klasseren : de muziek van Tongue is een mix van pop, ambient, lo-fi, noise, new-wave and Krautrock.


Araña
"Moskovitch"
12-song demo van een akoestisch trio uit Gent met invloeden die variëren van italiaanse evergreens tot REM, Jonathan Richman, klezzmer, jazz en zigeunermuziek ...


Q
"Jelly"
Debuutsingle van Kempense groep die al menige Europese festivaljury overtuigde.
"Q is een spektakel dat aan Black Crowes, Paul Weller, Pixies en K's Choice doet denken".


KATOU
"Coming Soon"
Debuutsingle in eigen beheer van zeer getalenteerde zangeres à la Tori Amos.
"Katou zingt zoals mensen als u en ik praten. Talent heet zoiets".


KAMINO
"Donut"
Voorheen onder de naam Sven Nijs, en volgende maand al op Marktrock.
"Sprankelende songs, zieke orgeltjes, krakende drumloops en exotische effectpedalen".


VOYLORDS
"Can't Stop"
Debuut van groep met enkel ex-Nothing Bastards in de rangen.
"They can rock your ass off, but still make it sound poppy.".


GROEP JEZUS
"PLEASE"
Geproduceerd door Rudy Trouvé en getekend door Heaven Hotel.
"Herfstmuziek met plotse explosies, happy en dan weer down".


HUBBUB

"Indie-Rock full color & stereo hifi"
° 1996
Demo's :
- Hubbub (K7 - 1997)
- 4 songs (CD H-Records 002 - 1998)

 

    Hoe uw groep of demo aan dit gezelschap toevoegen?

 

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Muziekarchief.be

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up