Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Demo's | A | Araña        
           
 

VERS TALENT - NOVEMBER 1999

ARAÑA "MOSKOVITCH"
(1999 - Araña)

Nummers (klik de -icoontjes voor audio)
1. Bella ciao
2. Le marriage
3. Under the bunker
4. Convertible
5. Làmbda
6. Vanilla
7. Egyptian Reggae
8. Moanin'
9. You gonna quit me, baby
10. Le divorce
11. L'amour, je suis seul
12. Moskovitch

Muzikanten :
- Wim Goedertier : bas, percussie, mondharmonica
- Jan De Vos : gitaar, zang
- Geert Goedertier : gitaar, klarinet

Opgenomen ergens in maart 1999, in een of andere garage, ergens in Gent.

Persmededeling

Araña staat voor het driftig vermengen van allerlei muziekstijlen. De ritmes zijn vooral zuiders, de baslijn is pompend en opzwepend, soms onderkoeld en kabbelend. De klarinet geeft de muziek een jazzy tint en gaat vaak de klezzmer-toer op. De ritmegitaar vermengt latijnsamerikaanse invloeden met westerse folk. De zang (Spaans, Frans en nonsens-taal) en de algehele ambiance verraadt tenslotte de liefde van de bandleden voor zigeunermuziek.

Het ruime repertoire bestaat hoofdzakelijk uit eigen nummers, aangevuld met een aantal covers (Mo' better blues, Egyptian reggae, La bella ciao ...).

Araña is een akoestisch trio dat groeide uit een gelegenheidsoptreden in 1997. Er volgde een jaar van occasionele oefensessies en optredens. In 1998 werd de samenwerking sterker, er werd gewerkt aan een eigen repertoire, en Araña trad naar buiten ter gelegenheid van een aantal try-out optredens in cafés en bij manifestaties.

Onlangs werd een cd (Moskovitch genaamd) in eigen beheer opgenomen en wordt er volop opgetreden.

 

Mijn Mening

De Italiaanse evergreen "Bella Ciao", de R.E.M.-song "Under the Bunker", een versie van Jonathan Richman's "Egyptian Reggae" ... en dat alles met wat zigeunersaus en gedrenkt in slivovitch van een goed jaar : dat brengt het Gentse trio Araña.
De bezetting (acoustisch met gitaar, klarinet, bas en houtblokjes) brengt helaas soms mee dat Araña klinkt als de begeleidingsgroep van een zanger die net even is gaan plassen. Van de zigeunermuziek hebben ze het soms schaamteloos romantische. Het opzwepende aspect van de gitans komt - op de demo cd althans - iets minder naar voren.
Wel sterk is dat de eigen composities, en vooral de echtscheidingstrilogie "Le Marriage", "Le Divorce" en "L'amour je suis seul" mooi overeind blijven tussen de traditionals en de covers. De beste song is volgens mij "Convertible".
Conclusie : iets te "braaf", maar wel meteen een "volwassen" product.

Contact :

- Geert Goedertier (09/225.96.88). Mail : Geert.Goedertier@rug.ac.be
- Jan De Vos. Tel : 09/233.90.69. Mail : j.devos@planetinternet.be
- Wim Goedertier : (09/252.67.18)
Araña beschikt over een eigen geluidsinstallatie ide een kleine tot middelgrote zaal aankan.

 

 

Geïnteresseerd om uw demo / eerste release hier (uiteraard gratis) aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   

Inhoud + geluidsfragmenten
Persmededeling
Mijn mening
Contacteren

Andere demo's

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up