Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Demo's | B | Bottom's Dream        
           
 

VERS TALENT - AUGUSTUS 2000

Bottom's Dream "Bottom's Dream"
(2000 - self-produced)

Nummers (klik de -icoontjes voor audio)
1. Gossip
2. Tresspass
3. Me vs. you
4. Mixed up person
5. Loser
6. You give, I take
7. Deep Inside

Muzikanten :
- Roberto Porco : zanger
- Ludo Teska : Bas-gitarist
- Rudi Plessers : Drummer
- Bart Box : Gitarist

Opgenomen in studio Grindstone Recordings, Maaseik.

 

Bio

Naam : Bottom's Dream, een uitdrukking die Shakespeare gebruikt voor een toneelstuk, of een verhaal, met een einde om van te dromen : a bottom's dream. Muziek spelen is voor ons de dag afsluiten met een droomeinde (dat onze muziek ooit echt gewaardeerd wordt).

Groepsleden :
- Roberto Porco : zanger
- Ludo Teska : Bas-gitarist
- Rudi Plessers : Drummer
- Bart Box : Gitarist

Genre : Omdat de groepsleden allemaal ongeveer 30 jaar zijn, start de groep met eigengeschreven punk-rock nummers. Met de muziekevolutie 1994-2000 groeide de sound mee richting de metal-rock, soms zelfs grunge, vul het zelf maar in ...

Invloeden (van buitenaf) : Pearl Jam (voor de drummer), Tool, Therapy, The Offspring, Rage Against The Machine, ....

E-mail : bottoms.dream@belgacom.net

 

Mijn Mening

Deze 7 tracks tellende demo uit Genk start met Jerry Springer die een uitzending aankondigt rond "Adult babies. You're about to meet a man who lives his life as if he were a 2 year old baby. He calls the woman he is married to his mom", waarna een loeiharde song over "blah, blah, blah" met als titel "gossip" begint. Afgaande op de groepsnaam, of de cover van de cd, is de groep zelf ietwat in de "anale fase" blijven steken, alhoewel ze naar de oude bard Shakespeare verwijzen voor de verklaring van de naam.
De muziek is echter volgroeide en hardmeppende rock die de aandacht verdeelt tussen de nieuwe metalgroepen en ouder grungemateriaal, daarbij eindigend zo ergens tussen Bush en Tool. Qua groepsgeluid dan, want wat betreft de kwaliteit van de songs laat er meer te wensen over, stevig stappend op een weg die al serieus platgetreden is. Opener "Gossip", "Me vs. You" en een paar stukken uit de slottrack "Deep Inside" lijken mij OK, maar wie weet ben ik wel een "Loser" of gewoon een "Mixed Up Person".
Oordeel zelf, maar vergeet niet op tijd "Jer-ry, Jer-ry!" te roepen.

 

Contact :

- Mail : bottoms.dream@belgacom.net
- Schrijven : Rudi Plessers, Weg Naar As 354, 3600 Genk - Roberto Porco, Zevenbonderstraat 69, 3600 Genk of Bart Box, Smeilstraat 62, 3600 Genk
- Tel : 089.30.47.79 (Roberto) of 089.36.23.90 (Bart)

 

 

Geïnteresseerd om uw demo / eerste release hier (uiteraard gratis) aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   

Inhoud + geluidsfragmenten
Persmededeling
Mijn mening
Contacteren

Andere demo's

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up