Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Demo's | C | Capt. Moon        
           
 

VERS TALENT - MEI 2000

CAPT. MOON "MANITOBA"
(2000, Kinky Star, KS018)

Nummers (klik de -icoontjes voor audio)
1. F A B
2. K. Moss
3. Hopper's House
4. Cold
5. Manitoba

Muzikanten :
- Paul van de Velde : lead zang, gitaar
- Lode Sileghem : zang, bas, samples
- Bart Bauters : drums
- Liza Verhaeghe : backing vocals

Alle muziek : Capt. Moon
Teksten : Paul van de Velde
Opgenomen in CCR door Chris B.
Gemixed door 4T4
Layout + Multimedia : Kris Goubert

 

Persmededeling

Dertig jaar na Neil Armstrong's uitstapje naar de maan, lijkt de mensheid de aandacht naar meer aardse zaken verlegd te hebben. Maar niet CAPT. MOON, een groep uit Gent, die zelfs de namen van Armstrong's reisgenoten kan opsomen (voor de goede orde en om deze mannen uit hun quasi-nerdy isolement te halen : Collins & Aldrin) en één duidelijke ambitie heeft : de eerste groep die op de maan speelde te zijn.

Captain Moon begon ermee in 1996, in eerste instantie als een viermansbezetting met zangeres Seele Luts, maar werd al rond het einde van dat jaar gereduceerd tot een trio Paul Van De Velde (gitaar) nam ook de zangpartijen over, ondersteund door Lode Sileghem (bas, samples en zang) en Bart Bauters (drums).

In de zomer van 1999 werd Capt Moon's debut EP 'MANITOBA' uitgebracht op het roemruchte in Gent gevestigde 'Kinky Star Records' label. Deze cd-extra bevat vijf songs, en foto- en videomateriaal. Liza Verhaege, achtergrondzangeres op twee van de tracks, werd gevraagd om bij de groep te komen voor het optreden op het 'Manitoba' lanceringsoptreden, en sindsdien is ze een vast groepslid geworden. Nu is het dus drie heren en een dame. En die dame zingt niet alleen : ze speelt ook ritmegitaar en "plays a mean piano".

Nieuw personeel, ander ruimteschip. Vermits voor deze muzikanten "the sky is no limit" - herinner het optreden op de maan - is deze groep nu een heel ander tuig, klaar voor some serious space travel. In de laatste jaren werden ze immers een fijn afgestelde machine, gedreven door hun eigen interpretatie van de beroemde woorden van de Man van Zes Miljoen: 'We can make it better, stronger, faster…'

Enkele belangrijke optredens die Capt Moon al speelde :
Kultuurkaffee VUB
Club Brussel (Studio Brussel)
Voorprogramma van : The Make Up (Democrazy), Penthouse (4AD), The Fall (Vaartkapoen)

Nu u door het verkoopspraatje bent geraakt, vraagt u zich misschien af hoe hun muziek klinkt. Wil u echt lezen over muziek? Over een gitaar die "definitely does not gently weep", drums die "are most certainly not distant" en een bas die … wel … doet denken 'Let there be bass' ? Over volwassen mannen die zich vermijen in zulke jongensachtige onderwerpen als Kate Moss en The Thunderbirds, of in minder frivole issues zoals Edward Hopper en oorlogsmisdadiger Schultz ? U mag zich afvragen 'Wil ik hun muziek horen?'. Zeer zeker, dit zijn mannen met een verleden dat doorklinkt in hun hedendaagse output.
Maar Capt. Moon is nog zoveel meer. Go and check 'em out !

RifRaf schreef :
"Als het niveau dat Capt Moon op dit EP'tje bereikt een full-CD lang kan worden volgehouden, dan heeft België er weer een topact bij. Niet dat er weer een experimenteel wonder is opgestaan of een band die volgend jaar Beachrock zal afsluiten. Daar is rock'n roll net niet commerciegevoelig voor . Maar het is meer dan rock'n roll. En Capt. Moon beschikt over de stem van een bronstige wolf".

 

Mijn Mening

Toen ik enkele dagen geleden op een terrasje zat met Kid Congo Powers van The Cramps, Nick Cave van The Birthday Party, Gibby van the Butthole Surfers en Mark E. Smith van The Fall, liet ik hun een paar nummers horen van het verse Belgische groepje genaamd Capt. Moon, en wat dacht u ?? Ze vonden het allemaal OK !! Na enkele minuten hieven ze echter ook gezamelijk "those were the days my friend, those days will never end" aan.
Om maar te zeggen dat Capt. Moon op "Manitoba" een geweldige lap lawaai neerlegt (overstuurde zang vanuit een hellehol, gitaren van Mars, drums à la Animal en een pompende bas) die erg sterd doet denken aan het werk van vermelde groepen. Er moet echter ook gezegd dat openingstrack F A B en vooral Hopper's House verre van slechte songs zijn, heel wat goeds beloven, en een garantie op een "good time" op een van hun optredens lijken te zijn...

 

Contact :

- e-mail Paul Van De Velde : pandoras.books@pandora.be
- e-mail Bart Bauters : bart@magazijn.be
- Kinky Star op het Net : www.kinkystar.com
- Koop "Manitoba" bij Frontstage.com (329 Bfr)

 

 

Geïnteresseerd om uw demo / eerste release hier (uiteraard gratis) aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   

Inhoud + geluidsfragmenten
Persmededeling
Mijn mening
Contacteren

Andere demo's

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up