Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Demo's |D |The Dallas Explosion        
           
 

VERS TALENT - 2001

The Dallas Explosion
"This is the Dallas Explosion Baby"
2001

Nummers (klik de -icoontjes voor audio)

1. I hate you
2. Depression is a full time job
3. 2 1/2 minutes
4. Always on my mind
5. Today
6. Pass the test

written by Dallas
Recorded, Produced & Mixed by Dallas at Stella Studio (Waterloo) november 2000.
Art: Antoine Gattoliat.
Photo's : Sebastien Goffin

Muzikanten :
- Geoffrey "Dallas" Hautvas (vocals, guitar)
- Cedric "Morris" Raymond (bass guitar & organ)
- Xavier Roger : drums

 

Persmededeling

Laten we een lang verhaal kort maken : The Dallas Explosin is geen groep, maar het soloproject van Geoffrey "Dallas" Hautvas. Hij is degene die de song schrijft, ze opneemt (met de waardevolle hulp van een paar vrienden), optredens zoekt, muzikanten bij elkaar haalt, en waarom niet ... een platencontract vindt! Hij wordt geholpen door zijn goeie vriend Cedric "Morris" Raymond, die bij de opnames bas, piano en drums speelt.

Dus "The Dallas Explosion" is:
Geoffrey "Dallas" Hautvas (21) : zang en gitaar
Cedric "Morris" Raymond (20) : bas, gitaar, orgel
Xavier Rogé (21) : drums

Wat geschiedenis:
Dallas begon songs te schrijven voor dit project rond december 1999. Tot dan hadden hij en Morris gespeeld in een covergroep en een Franse popband (geen namen, aub, iedereen heeft zo zijn jeugdzonden). Dit is hun tweede demo CD. De eerste werd in Juni 2000 opgenomen, maar vermits ze nogal aan de luie kant zijn werd die naar slecht 3 adressen opgestuurd: The Monster Talent Hunt 2000 (ze werden geselecteerd voor de finale in de Botanique (Brussel), wonnen niet, maar vermits het hun eerste concert met deze groep was nogal een goeie start! Concours Circuit 2000. (halve finalisten, en heel interessante contacten). Rif-Raf Magazine (schreven een goeie bespreking in hun "kick-off" column).

Invloeden:
Dallas : The Velvet Underground, The Beatles, ouwe blues zoals John Lee Hooker, Muddy Waters, T-Bone Walker, Peter Green, Johnny Guitar Watson, Little Walter, jazz stuff zoals Miles, Coltrane, Grant Green, soul giganten zoals Sam and Dave, Wilson Pickett, Otis Redding, Aretha Franklin, en nieuwe groepen zoals Weezer, Reef, The Black Crowes, Palace, Soulwax, (teveel)
Morris : Radiohead, Jaco Pastorius, Stevie Wonder, Aka Moon, The Doors, Mother Earth,...
Xavier : Pat Methany, John Scofield, Aka Moon, Greeting from Mercury, jungle music, geen rock!

Hun zijprojecten:

 • Dallas:
  -een vintage blues band in het Brusselse met Roger Carlier (Burning Plague) en Werner Braito (Vaya Con Dios, Purple Prose, The Wild Ones).
  - nog altijd aan het proberen een noise pop band te starten, als drummer!
 • Morris:
  -Keyboard speler in the "John Arcadius and Band"
  -Enkele backing als jazzmuzikant bij Toots Thielemans, Pierre Vandormael, Dj Grasshoppa, Zap mama's voormalige zangeres en meer ...
 • Xavier:
  - reperteert met enkele zeer bekende belgische jazzmuzikanten. Watch out!

Hun doelen:
Zoveel mogelijk optredens spelen. Een studio induiken om hun nieuwe songs op te nemen (de nieuwe demo kwam net uit, maar ze hebben alweer tonnen nieuw materiaal klaar). Zo "internationaal" mogelijk gaan, wat op hun niveau betekent niet enkel in het Brusselse of Waalse landsgedeelte spelen.


 

Mijn Mening

Wat een lef. The Dallas Explosion treedt je op deze demo tegemoet met de branie en air van de Gallagher broertjes, en met dezelfde mentaliteit van "plunder eens fijn de muziekgeschiedenis en doe alsof je het hier en nu ter plaatse zelf hebt uitgevonden". De songs en stem van de piepjonge Geoffrey "Dallas" Hautvas klinken de ene keer als John Spencer, het tweede als Axl Rose, even later weer als een verkouden Steve Wynn of een depressieve Mauro, en neemt afscheid als tweedehands Lenny Kravitz.
Ondanks de gezonde ambitie en prettige "smerigheid" die uit deze demo spreekt, konden de zes tracks mij toch niet 100 procent overtuigen: elke song kent immers wel een puddingmoment. Wel positief dat nergens te horen valt dat dit niet gemaakt is in Austin, Texas, maar wel - of all places - Braine l'Alleud. Gebaseerd op deze demo en hun recente overwinning in de wedstrijd Marktrock podium, ben ik er nogal zeker van dat u hier nog meer van zal horen.

 

Contact :

- site : www.thedallasexplosion.com
- adres : Geoffrey Hautvas, 58 av. de la Grande Armée, 1420 Braine l'Alleud
- mail : thedallasexplosion@hotmail.com
- tel : (0)2/3841241 or (0)475.987458

 

 

Geïnteresseerd om uw demo / eerste release hier (uiteraard gratis) aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   

Inhoud + geluidsfragmenten
Persmededeling
Mijn mening
Contacteren

Andere demo's

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up