Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Demo's |F |Franki        
           
 

VERS TALENT - 2001

FRANKI
"EMBRACE"
(2000, F7459)

Nummers (klik de -icoontjes voor audio)
1. Embrace
2. Now & Every Time

Geschreven door Armand Bourgoignie - Martin Jansen, Johan Ramaekers, Franky Verschueren.

Muzikanten :
- Ben van Camp (guitars)
- Martin jansen (horns & piano)
- Bent van Looy (drums)
- Arman Bourgoignie - Ben Brunin (bass)
- Bieke van Celst - Herbert Lanckhorst - Luc de Gezelle - Kneu Kessels (strings)
- Sam Vloemans (trumpets)
- Luc de Kelver (clarinet)

 

Persmededeling

Franki combineert zijn liefde voor het levenslied met een open blik op andere genres: het resultaat is een cocktail van crooner, cabareteske arrangementen, nachtelijke extravaganza en poppy melodieën. Een niet-logische combinatie. Maar ze klopt. Franki is een zanger die zingt, maar vooral ook interpreteert.

Franki brengt in 2000 een eerste single uit. Het nummer ‘Embrace’, geschreven door Armand Bourgoignie (o.a. ex-Mad Dog Loose en Milk the Bisshop). In dit nummer ‘omarmt’ Franki zichzelf overvloedig, niet enkel met stem en tekst, maar vooral met een orkestrale muur die door een resem van muzikanten wordt opgezet.

In ‘97-’98 doet hij een resem optredens met Anton Janssens aan de piano (Noordkaap en Mauro). Eerst enkel covers van klassieke chansons en croonernummers, en al gauw nummers die anderen hem leveren en Franki zich eigen maakt: het door Danny Mommens (dEUS, Vive la fête) geschreven ‘Carmella’, loopt als een rode draad doorheen Franki’s live-optredens, hetzelfde geldt voor Jef Mercelis’ ‘Body Bag’ (twee nummers die bin-nenkort in een definitieve versie verschijnen op zijn eerste full-cd).

Franki wordt niet gepusht door een platenfirma of wat dan ook, maar slaagt er wel in om keer op keer voor volle clubs en zalen te spelen. Zijn concerten vanaf eind ‘98, met een volledige bezetting (de bands die Franki rond zich schaart, verrassend afwis-selend bij ieder project), krijgen meer dan positieve reacties, zoals ‘Les Suivants de Brel’, dubbel concert met Mathilde Santing de Lokerse Feesten, de Gentse feesten en de Paulusfeesten in Oostende, Marktrock Leuven...

Wat heeft Franki met...
...Mathilde Santing “Buiten het feit dat ik met Mathilde dezelfde affiche deelde op een dubbelconcert van de ‘Eigen Stem’, tijdens de Keizer Karelfeesten te Gent, heeft ze me de tip gegeven om contact op te nemen met de nederlandse producer, Martin Seuer. Om een lang verhaal kort te maken: we zijn nu al bezig een eerste single in te blikken. Thanks, Mathilde”
....Jef Mercelis “Zowel Body Bag als Remembering zijn nummers van de hand van Jef. Ik was reeds fan van Jefs muziek voor ik zelf mijn eerste stappen zette op muzikaal vlak. Zijn muziek raakte mij door zijn puurheid meteen, waar ik vind dat muziek je altijd moet raken: in de middenrif. Ik vond het een hele eer dat Jef bereid was om nummers te schrijven voor mijn eerste cd”
....Ben Van Camp “Ben is al twee jaar mijn vaste gitarist. Tot op heden kan ik voor mij geen betere gitarist bedenken. We zijn gelijk gestemden. Hij weet precies waar ik naar toe wil. Als men me morgen zou vra-gen om ergens op een belangrijke plaats op een groot podium enkel nummers met gitaar-begeleiding te brengen, is mijn vertrouwen zo groot, dat ik het meteen zou doen. Hij is ook veel -belovend als songwriter: alvast één nummer van hem komt op mijn cd, Star...”.
...ABBA “Voor mij de beste popgroep aller tijden. Agnetha als lead-vocal in the winner takes it all : Rillingen van kop tot teen!.”
...Marianne Faithfull en Scott Walker “‘Strange Weather’, ‘Broken English’, ‘Scott 2’, ‘Tilt’ zijn platen die me overtuigd hebben dat deze performers hun muzikale veelzi-jdigheid op elke manier benutten. Als er al een invloed is voor wat ik zelf doe, dan hebben deze platen daar aan bijgedragen.”
...de Gentse muziekscène “Natuurlijk heb ik met zeer veel Gentse muzikanten gewerkt, maar met de scène heb ikzelf eigenlijk weinig te maken. Het is natuurlijk fantastisch dat een debuutartiest zich van in het prille begin kan laten omringen door de betere muzikanten. De meesten van hen werken juist met mij samen omwille van de veelzijdigheid van mijn muziek. Mijn nieuwe drummer komt bvb. uit een heavy-metalband, stel je dat voor, bij Franki! Ik heb hem uitgeprobeerd op mijn klassieker de Boulevard of Broken Dreams: fantastisch, en hij is er zonder kleerscheuren uit-gekomen (haha)!”. De groep uit de zogenaamde scène die mijn grootste waardering krijgt is Das Pop. De beste popsongs die ik in jaren gehoord heb, amai...Ik benmaar al te fier dat twee van deze jongens op mijn eerste single (Embrace) gespeeld hebben: Bent Van Looy op drums, Reinaard Vanbergen op viool”.
...Boy George “Misschien het merk van onze eyeliner.Verder niks, maar dan ook helemaal niks.”
...Franki “De scheiding tussen Franki op het podium en ‘gewoon Franki’ is zeer klein. De songs die ik breng, of het nu gaat om een pop-song of een croonernummer, melancholie is altijd aanwezig. Voor de rest ben ik wat ik ben, en ik kan me inbeelden dat anderen het daar niet altijd makkelijk mee hebben. Ik heb mijn kantjes...(twijfelt), ...maar ja, wie heeft ze niet.?”

(fragmenten uit interviews met Geert Stadeus (‘98),Wim Van Driessche (‘99), radio-Lieven Vandenhaute (2000),Peter Van der Elst (Marktrock Leuven 2000).

 

Mijn Mening

Is dit een grap, of om te huilen? Of gewoon te gek : Franki is Joe Jackson, Gavin Friday, Engelbert Humperdinck, Marianne Faithful, Eddy Wally en de maagd Maria verenigd in één persoon. Met bovendien de hulp van schoon volk: als daar zijn Armand Bourgoignie (vroeger met Milk The Bishop en Mad Dog Loose) en Bent van Looy (u bekend als het charisma van Das Pop). "Embrace" is epische pop, niet eens zo heel verschillend van de soort waar Cousteau nu furore mee maakt, en "Now & Every Time" is een ragtime. En allebei twijfelend tussen een grap, of iets om van te huilen.

 

Contact :

- Franki's website : www.littlestar.be
- Voor info embraceyou_be@yahoo.com +32 (0)9 329 76 12
- Promotie : Rock'O Co vzw, tel 32 (0)9 329 41 29

 

Geïnteresseerd om uw demo / eerste release hier (uiteraard gratis) aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   

Inhoud + geluidsfragmenten
Persmededeling
Mijn mening
Contacteren

Andere demo's

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up