Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Demo's | G | Groep Jezus        
           
 

DEMO'S / BEGINNENDE GROEPEN (JULI 1999)

GROEP JEZUS "PLEASE"
(1999 - Waf Produkties)

Nummers (klik de -icoontjes voor audio)
1. Healty Love-life
2. A Seaman in Tibet
3. Please

Muzikanten :
- Iwein Segers : bas & stem
- Seppe Vandenhouten : saxofoon
- Floortje Vanderlinden : piano & zang
- Maarten van Hecke : drums
- Erna Moutmans : tweede stem (track 2)
- Rudy Trouvé : scheerbas op (track 2)

Recorded at Ghosttown / Hemixem door Geert Vanbever.
Productie : Rudy Trouvé

Persmededeling

WAF-produkties presenteert :

Groep Jezus
met de mini-ceedee: PLEASE
Opgenomen en gemixt in Ghosttown (Hemixem) door Geert Vanbever.
Produktie: Rudy Trouvé.

Een vierkoppig gezelschap besluit om herfstmuziek te maken, maar ook wel lente muziek, een mix van soberheid en plotse explosies, happy en plots weer down.
Hun inspiratie komt van overal, van '80 naar 2010, van Hans de Booy naar Björk. De druivenstreek (overijse) wordt de nieuwe bakermat van dit complot door een groep die zich uitgeeft als Jezus. Aangevuld met een passie voor lekkere wijn, voetbal en elk bekoorlijk duddelduddeldij vormen zij de verrijzenis.

Plannen:
Groep Jezus vond een onderdak, ze zijn namelijk ingelijfd bij Heavenhotel (Dead Man Ray, Gore slut, Kiss My Jazz, Mitsoobishy Jacson....) We zijn nu reeds druk bezig met onze eerste full-cd, deze wordt in september afgewerkt in een produclie van Rudy Trouvé, en verschijnt hopelijk in het voorjaar 2000. De enige echte milleniumplaat dus.
In Oktober verzorgt Groep Jezus het voorprograrnrna van zowel Daan als Mitschoobishy Jacson. m.a.w U hoort nog van ons.

Mijn Mening

Voorzekers interessante geloofsbrieven, die Groep Jezus kan voorleggen. Gezien de aard daarvan (Rudy Trouvé, Heaven Hotel) is een voordehand liggende woordspeling dan ook : "deus heeft een zoontje". Of het ooit zover zal komen valt natuurlijk nog te bezien.
Op "Please" staan er alvast drie vrij donkere songs, die even nodig hebben om zich in je brein vast te klinken. De klankkleur wordt gekenmerkt door een saxofoon (Morphine ?) en scheurende bas in de openbarstende refreinen. Op "Please", de song, wil de combinatie niet zo lukken, maar op "Healty love-life" en "A seaman in Tibet" toont de groep een massa potentieel.

Meer over Groep Jezus:

Inmiddels zijn er al een aantal andere CD'tje en een hoop personeelswijziging binnen Groep Jezus geweest, en heeft de groep een CD op stapel staan. Meer info hierover kan u vinden op de officiële site van de groep www.groepjezus.com

Tel 02 687 58 20
Tel 0477 5404 13

Hier is mijn bespreking van de full-CD "Turn up Speed or Show me Love"

 

 

Geïnteresseerd om uw demo / eerste release hier (uiteraard gratis) aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   

Inhoud + geluidsfragmenten
Persmededeling
Mijn mening
Contacteren

Andere demo's

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up