Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Demo's | K | Kamino        
           
 

VERS TALENT - JULI 1999

KAMINO "DONUT"
(1999 - Labelman/De Konkurrent - uit augustus 1999)

Nummers (klik de -icoontjes voor audio)
1. Donut
2. Where Do You Want Me?
3. Whenever Tango
4. Are You Ready?

Musicians :
- Hans : zang, gitaar, synths
- Stef : gitaar, zang
- Mark : bas, synths
- Ief : drums, persussie.

Persmededeling

Een acuut gebrek aan cool en een foute garderobe: dat schept een band. Een band genaamd Kamino in dit geval.
Onder de ietwat gewaagde naam Sven Nijs en met een hematocrietwaarde van 43 namen ze deel aan de wedstrijd Marktrock Podium - hun eerste publieke optreden en meteen een tweede plaats met complimenten van de jury. Zoiets nodigt uit tot een minder vrijblijvende aanpak. Vandaar een nieuwe naam en meteen ook een eerste 4track EP "Donut" die wordt voorgesteld op Marktrock '99.

Kamino staat voor dwarse pop met echte stukjes melodie. Was dat genre niet dood? Nee, het beweegt nog een beetje en dat is een goed teken. Sprankelende songs, zieke orgeltjes, krakende drumloops en exotische effectpedalen: ziedaar de voornaamste ingrediŽnten waar Kamino mee speelt. Live is het een ontwapenend orkest dat vooral niet als de zoveelste alternativo gitaargroep wil klinken. Het lukt. En daar is de charmante thematiek genre "het gebruik van contactlijm ten einde je lief niet kwijt te spelen" of "sex met combat boots" zeker niet vreemd aan. Vervolgens zet zanger Hans zijn gevaarlijkste bedroom eyes op en zingt "l'm young and l'm beautiful: don't you think so?". En u zal zien: het klopt.

Mijn Mening

Ik heb de volledige EP nog niet te horen gekregen, maar de twee tracks die de groep me op een CDR opstuurde klinken al vast bijzonder veelbelovend. Ondanks de ambitie "niet als de zoveelste alternativo gitaargroep te klinken", heeft "Whenever Tango" wel wat van een alternativo gitaargroep die mainstream is gegaan, en klink "Donut" als dEUS op The Ideal Crash (dus als een alternativo gitaargroep die mainstream is gegaan). De andere namen die mij te binnen schoten waren de evidente wanneer je een goeie pop song hoort (zoals Crowded House) en nog een paar andere (bvb. Betty Goes Green in hun betere momenten).
Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik wil de rest ook horen !!

Contact :

Alta Touche, Edward Pecherstraat 6, 2018 Antwerpen
Tel : 03/257.01.11 - 03/238.14.45
Bookings : Toutpartout. Tel : 011/23.44.97
Kamino heeft inmiddels ook al een full-CD uit : "Universal Love Music"

 

 

Geïnteresseerd om uw demo / eerste release hier (uiteraard gratis) aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   

Inhoud + geluidsfragmenten
Persmededeling
Mijn mening
Contacteren

Andere demo's

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up