Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Demo's | K | Katou        
           
 

VERS TALENT - JULI 1999 :

KATOU "Coming Soon"
(1999 - Eigen Beheer)

Nummers (klik de -icoontjes voor audio)
1. Coming Soon

Persmededeling

Katou, in het echte leven gewoon Kathleen van Campfort en 26 jaar jong, zong al op haar twaalfde in haar eerste groepje. Talloze andere groepjes passeerden de revue. Na haar studies piano aan het Lemmensinstituut in Leuven en het Antwerpse Muziekconservatorium, besloot ze het alleen te proberen.

Solo overtuigde ze met haar hemelse stem, slechts begeleid door haar piano, het publiek op Les Voix Flamandes (De Media, Eeklo), als voorprogramma van Thé Lau en her en der in Vlaanderen. Zelfs de Antwerpse gevangenen kwamen even tot rust van haar muziek. Ook het Studio Brussel-programma Bassta ontdekte Katou. Haar demo werd er twee maal demo van de week.

Na deze solo-periode staat Katou meer dan sterk genoeg om het opnieuw met een groep te proberen. Ze verzamelde opnieuw muzikanten om haar te begeleiden, en samen met hen toert Katou van oktober tot juni 2000 in het kader van Trappelend Talent (een initiatief van de Federatie van de Vlaamse culturele centra) door zowat twintig Culturele Centra.

Verschillende platenfirma's toonden al hun interesse voor Katou maar ze wil nog even wachten tot de platenfirma opduikt die samen met haar wil werken aan een carrière op lange termijn. Dit wachten weerhield haar niet om met haar groep de studio in te duiken en een debuutsingle op te nemen. 'Coming soon' is een eerder rustig nummer, een parel van soberheid. De Single werd in eigen beheer gemaakt en uitgebracht, en zal enkel verspreid worden bij pers, radio en organisatoren.Het plan is om tegen het najaar een tweede single te maken, met een meer up-tempo-nummer.

Als er dan al iets relevant is aan de onvermijdelijke vergelijkingen met Tori Amos of andere zingende vrouwen, zijn het niet zozeer de songs die Katou schrijft (want die staan als een huis), maar vooral haar stem. Katou zingt ontspannen en toch doorleefd, en het lijkt alsof zingen voor haar iets is als praten voor mensen zoals u en ik. Talent heet zoiets. De songs gaan even goed over kikkers als over moeders. Het leven dus.

Mijn Mening

Tori Amos, indeed. Zelden zal het voor een recensent makkelijker geweest zijn om een algemeen bekende en min-of-meer-vergelijkbare artiest op te duikelen. De Toriologen zullen hier een hele kluif aan hebben, en vermits An Pierlé maar blijft twijfelen wanneer ze haar debuutplaat gaat uitbrengen is er hier hoogstwaarschijnlijk ook een markt voor. Het nummer is een pareltje, maar mogelijk wel iets té stil om tussen het gebruikelijke radiogeweld op te vallen. Mijn conclusie is alvast - weliswaar op basis van 1 toegezonden en krakend mp3'tje - dat u hier nog van gaat horen. DAT U HIER NOG VAN GAAT HOREN.
De truck met de single in eigen beheer om de platenfirma's lekker te maken, heeft ook met Das Pop - niet toevallig bij hetzelfde management - gewerkt. Als je weet hoe gezocht de eerste single van die groep ondertussen al geworden is - is het wellicht het moment om goed uit uw doppen te kijken en er de volgende weken een te bemachtigen.

Contact :

Jeroen Vereecke Rock'O Co
vzw tel +32 (0)9 329 41 29
fax +32 (0)9 329 41 30
rockoco@crosswinds.net

 

Geïnteresseerd om uw demo / eerste release hier (uiteraard gratis) aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   

Inhoud + geluidsfragmenten
Persmededeling
Mijn mening
Contacteren

Andere demo's

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up