Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Demo's |L |The Little Red Beavers        
           
 

VERS TALENT - 2001

The Little Red Beavers
"The Little Red Beavers"
(2000, Crock Records 003)

cover, sleeveNummers (klik de -icoontjes voor audio)

1. The Silent Fight
2. Overdose of Love
3. Blue Bone Child
4. Remember Me
5. Daddy
6. Rebop
7. Clara & The Stranded Boats
8. Miroir
9. Life on the edge
10. Harlosh nightmare
11. The worst dream of my life
12. White waltz
13. Trio

Songs : Marc Vandewalle
Lyrics : Didier Leman

Recorded at Bathrooom, Ittre, during 1999
& at The Room With a View, August 1998.

Link is:
- Chantal Vanderstichelen (vocals)
- Marc Vandewalle (guitars & programming)
- Didier Pscaglia (keyboards)
- Eric Frelinckx (bass)
- Philippe Parisse & Myles Simpson (drums)

 

Persmededeling

MODERNE VROUWELIJKE POPROCK MET ENTHOUSIASME !

Een mengeling van de emotionele stem van een leadzangeres met verschillende eigentijdse pop/rock-stijlen, dat is zowat het voornaamste kenmerk van LiNK.

In 1994 maakte LiNK in zijn thuisstudio een een soort conceptuele cd, genaamd "Waiting for the Boats to Come", een mix van naïeve teksten, poppy songs, donkere stemmingen en symfonische passages.

Vandaag volgt LiNK de trend van melodische tunes, met een warm classic-rocktempo eronder. Het nieuwe, zelfproduceerde album "The Silent Fight" telt dertien compleet nieuwe songs, waarvan er 3 het resultaat zijn van de samenwerking met Paul Poelmans (ex Soulsister, Clouseau performer, muzikant voor de Belgische tv ...). De groep ontkent zijn classic rock invloeden uit de jaren '70, maar overgiet deze op een creatieve wijze met een sausje van akoestische rock en techno-dance tunes. Sinds de oprichting van LiNK worden de songs geschreven de gitarist en diens jeugdvriend. Samen met de lead zangeres vormen zij als trio de hoeksteen van dit avontuur. Een ervaren rhythm sectie geeft de band de extra power.

LiNK heeft een duidelijk afgetekende identiteit, zowal wat stijl als sound betreft ... met genoeg vrijheid om alle aspecten van de hedendaagse muziek te verkennen.

Luister nu en geniet ervan!

 

Mijn Mening

A Demo is a demo is not a demo. Soms is het een hele CD. En doet het je afvragen of de vervoeging van demo soms niet "demo, demon, demoralisé, demodé" is.
The Silent Fight bevat jaren tachtig wave anno 2000. Met erg gevoelige en poetische teksten. Genre: Propaganda meets Machiavel meets Roxette meets Sarah, en dat allemaal met een werkelijk verschrikkelijk Engels accent.
Toegegeven dat aan de basis van de meeste songs wel een idee of passage ten grondslag ligt die het eventueel tot een redelijke song had kunnen maken, maar het merendeel wordt simpelweg verneukt door een overdosis bombast en overacting (uitzonderingen "Life on the edge" - brainless metal - en "White Waltz" - eighties disco).
Of u deze LiNK volgt is uiteraard geheel uw eigen keuze. Mijn plan is hoogstens een bookmark leggen en later nog eens komen kijken hoe ze het doen.

 

Contact :

- site : http://www.link.be.tf/
- MP3's van de songs op "The Silent Fight" zijn beschikbaar bij Balance le son
- Vandewalle & Vanderstichelen kunnen gecontacteerd via marc.vandewalle@village.uunet.be
- Didier Leman is te bereiken via famille.leman@infonie.fr

 

 

Geïnteresseerd om uw demo / eerste release hier (uiteraard gratis) aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   

Inhoud + geluidsfragmenten
Persmededeling
Mijn mening
Contacteren

Andere demo's

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up