Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Demo's |L |The Little Red Beavers        
           
 

VERS TALENT - 2001

The Little Red Beavers
"The Little Red Beavers"
(2000, Crock Records 003)

Nummers (klik de -icoontjes voor audio)
1. I Got a feeling
2. Shake your boogie
3. For you my love
4. Just for a little while
5. Rooster Blues

Recorded & Mixed by Paul Poelmans

The Beavers are:
- Philippe de Smedt (vocals)
- Michel Gielens (guitars)
- Eric "The Chief" Vanroy (acoustic & electric bass)
- John Dewil (drums)
- Hugo Nackaerts (harmonicas)
guest :
- Paul Poelmans (Hammond organ)


 

Persmededeling

Op 17/8/79 speelde southern-stule rockband "After Drizzle" van 15h00 tot 15h50 op het podium van één der laatste "Jazz-Bilzen" festivals. Na hun set volgden The Cure, The Specials, The Pretenders, The Police en AC/DC. Dit optreden was het gevolg van hun 1ste plaats op het door Jazz-Bilzen georganiseerde Rockconcours.
Na optredens door gans belgië (op de playlist : Lynyrd Skynyrd, Alman Brothers Band, Marshal Tucker Band, Bob Seger) en het uitbrengen van een single volgde de split. Gitarist Michel Gielens en bassist Eric Vanroy, allebei ex-After Drizzle vormden toen met Carl Servranckx en John Dewil (drummer, ex-The Spectacles) de cover-groep "the Crocodiles".
Even werd de groep herdoopt in "Liquid Sky" waarbij praktisch uitsluitend eigen nummers werden gespeeld.
Toen zanger Philippe De Smedt (ex-The Spectacles) The Crocodiles vervoegde, ging de groep onder zijn impuls pas echt "on the road". Op het repertorium: ZZ Top, Billy Idol, Gary Moore. Twee singles werden uitgebracht: alleen plaatselijke respons was het gevolg.
Besmet door het Blues-virus vormen zijn nu de line-up van "The Little Red Beavers" met uitzondering van Carl die de groep even verliet voor de opnames van de mini-cd. Hij werd vervangen door Hugo Nackaerts.
Beinvloed door hedendaagse blanke blues (Mike Morgan, Pat Boyack, Stevie Ray Vaughn, Ronnie Earl) grijpen zij ook terug naar de West-Coast en Jump-Blues van vroeger. Dit brengt de nodige variatie in hun repertoire.
Kort samengevat brengen zij een mix van Blues, Swing en Boogie gekruid volgens het Texas-recept.
Check dus even hun mini-cd: The Little Red Beavers.
Don't forget to boogie !!!!!

 

Mijn Mening

Blues in de jump-, swing-, slow-, en boogie-variant schudden The Little Red Beavers, uit de losse pols op hun mini-cd'tje van eind vorig jaar. Het gezelschap is niet echt van gisteren, met een verleden in onder andere After Drizzle, The Crocodiles, Liquid Sky en The Crocodiles, maar de kans is natuurlijk reëel dat u van deze vier bands nog nooit een noot muziek hebt gehoord; iets wat u niet kwalijk genomen worden, wegens allemaal nogal plaatselijk en klein gebleven. Ook the Little Red Beavers zullen nog niet meteen gevraagd worden om dit jaar het festival in Peer te headlinen, maar heeft u nog een plaats vrij op uw plaatselijke blues-kroegentocht, geef hen dan gerust een telefoon. Uw ambiance zal er wel bij varen ...

 

Contact :

- tel 016/489778 of 02/7593134
- e-mail : flipyaflip@hotmail.com
- de Little Red Beaver fiche op bluesweb.org

 

 

Geïnteresseerd om uw demo / eerste release hier (uiteraard gratis) aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   

Inhoud + geluidsfragmenten
Persmededeling
Mijn mening
Contacteren

Andere demo's

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up