Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Demo's | P | PasseVite        
           
 

VERS TALENT - NOVEMBER 2000

PasseVITE
"Lekker ding / Noordzee"

Nummers (klik de -icoontjes voor audio)
1. Lekker Ding
2. Noordzee

Muzikanten:
- Wouter Kersbergen (zang)
- Koen Jacobs (zang / keyboards)
- Dave Wyns (gitaar)
- Pieter Vandergooten (drums)
- Patrick Houthooft (bas)

Bio

PasseVITE is een Schotense Nederlandstalige popgroep, die in het Antwerpse zeker geen onbekende meer is. Funk, pop en rock combineren ze gezwind met een sterke live-act.

Een passevite tref je in de keuken aan, maar de Franse betekenis "kom snel eens kijken" "kom gauw even langs" typeert de band beter. De groep brengt een creatief programma met eigenzinnige songs, een flinke scheut humor en een aanstekelijke groove die het stil blijven staan niet vergemakkelijkt.

De groep werd opgericht door Wouter Kersbergen en Koen Jacobs. Dit duo is de drijvende kracht achter de vijfkoppige band. De groep bestaat sinds januari 1999. Wouter Kersbergen is verantwoordelijk voor de bijwijlen grappige, dan weer gevoelige teksten en zanglijnen, terwijl zijn kompaan de grootste muzikale invloed heeft. Deze twee hebben een selecte backline achter zich. Dave Wyns is de gitarist en speelt ook funk bij o.a. "Double 'U'balls" en enkele andere covergroepen. De drummer, Pieter Vandergooten, is het jongste groepslid en conservatoriumstudent. Patrick Houthooft uit Merksem speelt bas en verdiende zijn sporen onder meer bij Big Trouble, Les Miserables en de Ketnet-band. Met deze muzikanten is PasseVITE geëvolueerd naar een Nederlandstalige popgroep met een eigen gezicht. Als het eens iets anders mag zijn, zoals ze zelf zeggen.

Het repertoire van de groep bestaat voor driekwart uit eigen nummers. De groten uit de Nederlandstalige muziekwereld laten ze echter niet links liggen. Doe Maar en Raymond worden steevast uit de kast gehaald.

Voor een volledige concertagenda kan je surfen naar http://listen.to/passevite, de website die een totaalbeeld geeft van alles wat de groep raakt gaande van videofragmenten, MP3's, songteksten en ander fraais.

 

 

Mijn Mening

Twee nummers is natuurlijk niet erg veel om een gefundeerd oordeel uit te spreken, maar op basis van "Lekker Ding" en "Noordzee", kan toch al gezegd worden dat PasseVITE enige belofte voor het "Vlaamse lied" van het licht commerciële genre inhoudt. "Lekker Ding" doet in meer dan één opzicht denken aan de Clouseau toen Tjenne er nog bij was, en "Noordzee" is een shuffelende country zoals bijvoorbeeld Wigbert er keer op keer op plaat zet.
De zanger klinkt als Tom Van Landuydt of iets Ketnet/soap-band-achtigs, ttz. iemand die wel "kan zingen", maar waarvan je toch denkt: zou zijn talent in een andere discipline niet beter gedijen. De ritmesectie is foutloos, maar een glansrol is weggelegd voor de gitarist, die een behoorlijke interessante invulling geeft aan de tussenstukken.
PasseVite is al volgens zij die het kunnen weten al - Schotenaren, Schotenezen? - al een beetje PassePartout in Schoten. Nu de rest nog.

Andere reacties :
- geen gevonden

 

Contact :

- website : http://listen.to/passevite
- mail : passevite@hotmail.com
- Info & Boeking : D'Eer Management, tel:0477-788736 - fax:03 8275906

 

 

Geïnteresseerd om uw demo / eerste release hier (uiteraard gratis) aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   

Inhoud + geluidsfragmenten
Persmededeling
Mijn mening
Contacteren

Andere demo's

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up