Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Demo's | Q | Q        
           
 

VERS TALENT - JULI 1999 :

Q "JELLY"
(Output Music / vzw Lokaal 12, 1999 - LOK12CD001/OUTPUT)

Nummers (klik de -icoontjes voor audio)
1. Jelly
2. Jelly (salade-mixed)
3. Thing To Do (live)

Musicians :
- Tom Vloemans : Vox
- Mike Boeykens : Guitar
- Jan Schryvers : Guitar
- Erwin Holsters : Drums
- Luc Muraille : Bass

Written by Q (vzw Lokaal 12)
Produced by Reinert D'Haene
Recorded at The Box & Live at Le Botanique, Brussels - 9 April 1999

Persmededeling

Na felgesmaakte optredens in het Belgische en Nederlandse clubcircuit, een derde plaats op de European Rock Prize in Athene (Sept. 98), 2 concerten in Le Botanique te Brussel (café-theatre en Orangerie), 3de plaats op Marktrock Podium '99, een nominatie voor het Gouden CJP-award '99 en een finale plaats op het European Newcomer bands Festival Emergenza (AB Brussel 19/06/1999) is er nu de debuutsingle van Q.
Het Antwerps-Kempens vijftal bracht de maand maart in de studio door met producer Reinert D'Haene. Het resultaat : "Jelly", een single-cd met kolkende, niet van humor gespeende rocksongs. Via Output, het rocklabel van het Stuttgartse CODE-music, zal deze single ook in Duitsland verdeeld worden. Ook Q heeft de luxe van het internet ontdekt en stelt deze cd te koop op http://www.codemusic.org.
Live is Q een spektakel en doet je zowel aan Black Crowes, Paul Weller, Pixies en K's Choice denken.
Ter promotie speelt Q in juni in Duitsland, de zomer staat in het teken van de festivals (Suikerrock, Marktrock, Cultuurmarkt), in het najaar zal Q zowel Duitsland, Spanje als Nederland aandoen.

Mijn Mening

Deze groep lijkt zeker over een live-show te beschikken die goed genoeg is om menige festivaljury van het eigen kunnen te overtuigen (European Rock Prize, Marktrock Podium, Emergenza) : de live-track op de cd ("Things To Do") is voor mij dan ook meteen degene die me het meest van het potentieel van deze groep weet te overtuigen.
De track "Jelly" in z'n twee vormen (een luid en zonder compromissen, een ander zachter en met synth en percussie meer naar voren) missen beiden dat "je-ne-sais-quoi" om ons omver te blazen. Misschien zou een combinatie van de twee dat wel gedaan hebben ??
Wordt vast en zeker vervolgd.

Contact :

Booking, management etc : Tom van Dingenen, Boom of Art, phone/fax : 0032-(0)14-55.24.19.
Mail : boa.tvd@planetinternet.be.
Website : http://users.pandora.be/dirk.helsen
Selling the single : http://www.codemusic.org.

 

 

Geïnteresseerd om uw demo / eerste release hier (uiteraard gratis) aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   

Inhoud + geluidsfragmenten
Persmededeling
Mijn mening
Contacteren

Andere demo's

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up