Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Demo's | T | Tongue        
           
 

VERS TALENT - DECEMBER 1999 :

TONGUE "E.P."
(1999 - Tongue)

Nummers (klik de -icoontjes voor audio)
1. fake it
2. get the fuck out
3. plastic star
4. banana trip

Muzikanten :
- joachim cliquet : bas
- cédric gervy : gitaar, zang
- etienne vernave : drums
- sébastien wilkin : keyboards, zang

Opgenomen door vincent deboignie & gauthier crickx.
Gemixt door Pierre Vervloesem & gauthier crickx.

Persmededeling

TONGUE werd eind 1994 geboren. Aanvankelijk was de groep voor de vier leden een grappig en boeiend "side project", totdat zij beseften dat ze samen veel meer plezier hadden dan met hun respectievelijke voornaamste groepen. Na die "wedergeboorte" ging Tongue - traag maar zeker - groeien.
Repetitie na repetitie en opname na opname werd de stijl immers duidelijker. In de dolle begindagen vocht de stem zich uit boven het delirium van de andere muzikanten. Vandaag blijft van die vrolijke anarchie een uitgesproken voorkeur over voor sinueuze melodieën, die het slachtoffer verleiden ... en dan vakkundig doden.
De vier muzikanten, drums-bas-keyboards-gitaar, spelen iets dat niet in een hokje te stoppen is. De muziek van Tongue is een rijke mix tussen pop, ambient, lo-fi, noise, new-wave en Krautrock.
Wie een concert van Tongue bijwoont, voelt meteen dat de muzikanten weten waar ze heen willen, en vooral waar zij zeker niet heen willen.
De muzikale vallen die ze zelf vakkundig vermijden, spannen ze met veel plezier voor hun publiek.
Sinds 1994 heeft Tongue namelijk met de volgende groepen gespeeld : Dolby La Souris, Ted, The Cords, Janet Adkins, Rawfrücht, Moxie, Mudflow, Bly, Electric Groove Temple, Tongz, Venus, Daan, Vanilla Coke, 10000 Woman Men...
Dankzij hun opmerkelijke deelneming aan Verdur Rock 99 en Nandrin Festival bekijkt Tongue de toekomst met enthousiasme: steeds meer optredens. Release van hun eerste album.

Persreacties :
- Compos minimalistes fraîches et particulièrement mélodique parsemées d'un dissonance franchement psychédélique. (Rifraf, 4/96)
- Leurs mélodies électriques et linéaires possèdent ce flegme trépidant propre à Can. (Devor Rock 2/97)
- Pop expérimentale au rythmes répétitifs. (LeSoir 16/4/97)
- Qualfiées de pop décalée, la musique de Tongue est basée sur 1 'improvisation (La Dernière Heure, 29/4/97)
- Les quatre musiciens ont offert une musique novatrice, éloignée des sentiers battus. (Vers l'Avenir, 29/4/97)
- A mi chemin entre la pop, l'ambient, la low-fi, le noise, la new-wave et le Krautrock. (La Meuse 3/3/99)
- Plongeant avec un regain d 'assurance dans les méandres d'une pop répétitive mais pas radoteuse, leurs boucles peuvent régulièrement compter sur de moelleux tapis synthétiques pour s'écrouler en cas de tournis. (Rifraf 4/99)
- A ranger entre Sonic Youth et Joy Division. (Music Up, 7/99)
- Leur démarche musicale hésite entre la mouvance actuelle tournant autour de Mogwai et une pop alerte ébouriffiiée. (Devor Rock 9/99)

Mijn Mening

Bas en drums uit de tijd dat de zwarte generatie rouwde om de dood van Ian Curtis, de zang uit een aquarium in slow-motion, gitaren uit de gestolen Sonic Youth-collectie, keyboard-werk uit de flower-power tijd : dat zijn de ingrediënten waarmee Tongue z'n soep kookt.
Het geheel heeft door de repetitiviteit een haast hypnotiserende werking, maar kon mij ondanks de Doors-atmosfeer toch niet helemaal overtuigen.
De groep gaat er ondertussen wel op vooruit : ze zitten in de Luikse Soundstation een full-cd op te nemen, zodat u van hen ongetwijfeld nog gaat horen. Zeg niet dat u niet gewaarschuwd was.

Contact :

- Contact & Booking : Intersection, rue De Wittestraat, 20 B-1050 Brussels Tél: 02 640 83 17 Fax: 02 649 31 42
- e-mail : Tongue01@hotmail.com
- Tongue heeft inmiddels ook een full-cd uit : [a]venture

 

 

Geïnteresseerd om uw demo / eerste release hier (uiteraard gratis) aan te kondigen ? Klik hier voor de practica.

 

 

   

Inhoud + geluidsfragmenten
Persmededeling
Mijn mening
Contacteren

Andere demo's

This page in
English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Interviews
MP3's
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen(www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan de site : maart 2002.

    ^ up