Muziekcentrum Vlaanderen
 
  Home | Groepen & Artiesten | A | Allez Allez        
           
 

ALLEZ ALLEZ

De bio van Allez Allez kun je voortaan rechtstreeks bereiken via:

www.muziekcentrum.be/allezallez

Allez Allez is het funky vervolgstuk op het in Brussel gebaseerde collectief Marine (zie Marine). Het meer experimentele deel van Marine zou ook doorgaan met muziek te maken, en werd nog even bekend als het wilde La Muerte (zie La Muerte).

 
Songs
 
Te beluisteren op www.muziekcentrum.be/allezallez:

"Allez Allez"
28,2 sec. - 55 Kb.
song : Debusscher, Fransolet, Osborne.
Jaar : 1982
Record co. : Scalp Records

"African Queen (pour la grâce)"
47,3 sec. - 92 Kb.
song : Debusscher, Fransolet, Osborne.
Jaar : 1982
Record co. : Scalp Records

"Valley of the kings"
49,1 sec. - 96 Kb.
song : Allez Allez
Jaar : 1983
Record co. : Virgin

"Flesh and Blood"
68,1 sec. - 130 Kb.
song : Allez Allez
Jaar : 1983
Record co. : Virgin

 
   
 

Alhoewel Allez Allez een zeer succesvolle groep was, zou het mooie liedje toch maar enkele jaren duren. Van 1982 tot 1983 eigenlijk maar.

Het waarmerk van Allez Allez waren hoogst dansbare en aanstekelijke ritmes, Afrikaanse invloeden en zang van hoge kwaliteit. Tesamen vormde dit een krachtig en funky mengsel. Hun motto was dan ook "Wrap your legs around your head".

De groep werd aangevoerd door de Amerikaanse zangeres Sarah Osborne, die naar België kwam met haar groep Repetition. Deze groep lag onder contract bij het Belgische platenlabel "Les disques du Crépuscule", waar ook Marine gelogeerd was.

Aangevoerd door de knappe single "She's stirring up" wekte het mini-album "African Queen" een hoop interesse in 1982. Het album verkocht wonderwel (goud) en bracht hen zelfs tot op het podium van Torhout-Werchter in dat jaar. De song "Afriican Queen (pour la grâce)" van hetzelfde album is een eerbetoon aan Grace Jones.

 

In november nemen ze een volledig album op in de Garden studios van John Foxx met Heaven 17 mastermind Martin Ware als producer. Dit keer wordt het een meer geraffineerd funk-album met wat soul-invloeden. De weg naar een internationale doorbraak leek open, maar kort na de release verliet zangeres Sarah Osborne de groep en ging samenleven met de zanger van Heaven 17, Glenn Gregory. (Drie jaar later gingen de twee terug uit elkaar, maar toen was het voor Allez Allez al te laat).

Een vervangster werd gevonden in de Afro-Amerikaanse Jacky Irwin uit New York. Zij slaagde er echter nooit in om de sensuele en flexibele Sarah helemaal te doen vergeten. De 12'' "Boom boom" flopte, alhoewel die geproduced werd door de ontdekker van Madonna, Mark Kamins.

Van de leden van Allez Allez zou later de bassist (toen noemde hij zich Marcassou) nog bekendheid verwerven in de Franstalige wereld onder de naam Marka.

Mede door de bekendheid van deze laatste, werden in 1997 de twee eerste platen van Allez Allez door Virgin op cd heruitgebracht. Jacky Huys hierover : "Begin jaren '80 heeft deze Brusselse formatie behoorlijk wat rimpels gemaakt. Op deze cd kan nagetrokken worden dat hun beste werk nog altijd valabel is, maar dat hun mindere momenten vandaag schraal klinken".

Leden :
- Sarah Osbourne / Jackie Irwin (zang)
- Marcassou (bas)
- Christian Debusscher (gitaar)
- Nico Fransolet (gitaar)
- Robbie Bindels (drums)
- Roland Bindi (percussie)

Koop CD's van deze groep bij proxis

Albums :
- African Queen (1982 - EMI/Scalp)
- Promises (1983 - Virgin)
- Boom-boom 12'' (1985 - Sounds of the Future)
- African Queen + Promises (1997 - CD-re-release)

Singles :
- She's stirring up (1981, Scalp)
- Allez Allez - African Queen (1981, Scalp)
- Valley of the kings - Wrap your legs (1982, Virgin)
- Flesh and blood - The time you cost me (1982, Virgin)
- Don't bother me - Strange people (1984, Vogue)
- Boom boom - The brain  (1985, Sounds of the Future)

Websites :
- Allez Allez in Trouser Press, een jaren 80-groepenoverzicht.

Forum :
- Lees de berichten over Allez Allez
- Voeg een bericht, vraag, cd- of concertverslag ... over Allez Allez toe

 

   


Allez Allez
Bio
Leden
Releases
Links
Songs
Forum

This page in English

CD's van deze groep of artiest vind je bij Proxis

Site
Homepagina

Alfabetisch
Chronologisch
per Genre
Willekeurig
Populairste

Poptelex
Belpoptop
Hitparades
MP3's
Interviews
Forum

Help
Links&bronnen
Statistieken
Wat is nieuw?

Zoeken naar:
in
 
           
 

Het Belgisch Pop & Rock Archief was tot begin 2002 in handen van Dirk Houbrechts. Om persoonlijke redenen (lees hier waarom) stopte hij met deze website. Het archief is nu toevertrouwd aan het Muziekcentrum Vlaanderen (www.muziekcentrum.be), het steunpunt voor de professionele muzieksector. Contact: webmaster@muziekcentrum.be of per post naar Muziekcentrum Vlaanderen, Steenstraat 25, 1000 Brussel.

Opgepast : Deze site betaalt auteursrechten, en is opgebouwd en onderhouden conform de toelatingsvoorwaarden overeengekomen met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM. Consultatie van deze website is gratis, met uitsluiting van het downloaden, reproduceren of verdere openbare medeling van de onderdelen van de site. Copieer a.u.b. niet, link!

Laatste update aan deze site : maart 2002.

    ^ up